jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under september 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 september 2016 15:56

Idag tog jag med Ian och Isa på bio. Det blev Isas premiär och vi såg tre kortfilmer om och med Alfons Åberg. I och med att det var just barnens biodag så var biljettpriset bättre och de fick också ballonger, kritor, godis och ett pysselhäfte! /Jon

 
Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2016 18:50

På förmiddagen knallade vi runt på kvartersloppisen här i Tibro. Isa och Loe satt i barnvagnen och Ian stod mest på ståbrädan, så de kom inte så mycket i rörelse på egen hand. Just därför for vi till Hjo på eftermiddagen och brände en hel del av deras energi i Stadsparken. Det blev lek på lekplatsen och även i den höstiga vackra parken. Självklart var kameran med och jag knäppte bland annat en bild på min knasiga goa familj som blev riktigt härlig! /Jenny

 

   


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2016 15:15

Det är ju så gulligt med bebisskor och det här är Loes senaste par.


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2016 08:00

En zinkbalja för äpplen, och mest tänkt som stopp så att inte robotgräsklipparen Herbert ska slöa knivarna på jordkullen (brukar ha fågelmatbordet där på vintern) har blivit en fin uteservering för skatorna.


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2016 18:00

Liten blir stor och badstödet är utbytt mot badstolen.

Loe verkade inte ha något alls emot den förändringen.


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2016 12:43

Idag var jag med Ian till BVC för hälsoundersökning vid fyra år. Detta besök innefattade en hel del och han fick rita en gubbe, trä pärlor, balansera på en planka, testa synen och utföra flera andra moment. Nytt, även för de på BVC, var en bok som handlade mer om läsförståelse än vad de haft för redskap tidigare. Ian fixade alltsammans, och det var väl det vi trodde att han skulle göra också.

Vikt och längd kollades också och han väger 17,4 kg och är 103 cm lång och följer sin kurva fortsatt bra och håller sig kring medelsträcket. På tal om vikten. I bilen sitter han fortfarande baktåvänt, är ju det säkraste, och vi har tänkt fortsätta med det ett tag till, men vi måste hitta en ny stol som klarar upp till 25 kg, nu har vi bara 18-kilos stolar till barnen. Det lutar åt en Maxi Cosi Mobi, en stol som också går att luta under färd för det har vi blivit bortskämda med att kunna göra med våra Besafe-stolar.

Besöket gick jättebra och nu finns det bara ett ordinarie besök kvar och det ska ske när han är runt 5-6 år, för sen är det den "riktiga" skolvärlden som tar över. Men tills dess är det ju ganska långt. Nästa gång vi ska ha planerad kontakt med BVC är i november när vi ska få hembesök i samband med att Loe blivit åtta månader. Men långt även dit... /Jenny


Favvotröjan på inför fyraårskontrollen på BVC!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2016 07:45


Vi påminns om Nalle då och då. ♥ /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 september 2016 19:46


Barnen hade kul när vi testbadade för ett par veckor sen så idag gjorde vi om det. Det är i Karlsborg som vi badat eftersom upplevelsebad inte känts nödvändigt och det här är ju mycket billigare. Barnen kostar inget och Jon går in gratis via jobbet (min enkelbiljett till Karlsborg var nästan dubbelt så dyr som inträdet!).

Och det är ju just i Karlsborg som Jon jobbar så idag åkte jag buss med barnen dit och så mötte Jon upp oss på busshållplatsen. Badkläderna hade han tagit med redan på morgonen för jag tyckte att det var mycket nog att få med mig tre barn.

Vi gick hemifrån utan barnvagn men Isa knallade på bra med Ian och jag hade Loe i bärsele. Det blev lite dötid innan bussen kom men sen gick det bra. Loe somnade dock och sov nästan hela vägen. Lite energipåfyllning innan vi badade och knappa timmen räcker gott som aktivering för de våra och Loe blev så trött att han somnade redan i omklädningsrummet. Den här gången skulle vi kanske ha tagit upp honom ur vattnet lite tidigare för han blev lite ledsen för att han var så trött, men det var ändå fort glömt.
Ian och Isa somnade väldigt fort hemma de också och resten av kvällen är de vuxnas... och till viss del Loes som piggnat till igen. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Loe

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se