jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under september 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 september 2016 12:30

Idag är det sex månader sedan som Loe tvingades ut ur min mage, 16 dagar efter att han var beräknad. Om dagarna fram till bf var långa så var dessa extradagar helvetiska minst sagt. Graviditeten blev onödigt utdragen och slutade inte som vi hoppats på. Den igångsatta förlossningen som vi inbillade oss skulle gå så smidigt kom ändå att avslutas med ett kejsarsnitt.

Igångsättningen fungerade inte och de vågade inte öka dosen eftersom de inte kunde mäta trycket i livmodern och ansåg att ett akut kejsarsnitt var det säkraste för att inte riskera någon. Det var en stor besvikelse, men i det stora hela är det viktiga ändå att vi fick en bebis. Och trots snittet så var jag ändå hemma mindre än ett dygn efter att de plockade ut honom.

Men det var en jobbig graviditet för jag var trött och ibland gjorde det ont på ett sätt som jag aldrig upplevt innan eller efter. Och att ta hand om två andra barn gjorde sitt också. Tung blev jag också men jag har aldrig gått ner till de 57 kilona som jag vägde när Ian blev till och lär väl aldrig göra det heller...Fast för att hitta något positivt så har jag i alla fall lyckats bli av med de kilona som jag gick upp med Loe - och så några till. Inte alls illa för någon som har väldigt lätt för att gå upp i vikt och svårt för att gå ner. Under det här halvåret har jag gått ner 16 kilo och på sistone har vågen börjat röra sig mer neråt igen då amningen inte varit lika intensiv och möjligheterna för att aktivera mig ökat. Några promenader, lite jogging och ändrade kostvanor och sedan startskottet på Isas födelsedag för elva veckor sedan visar vågen på 7,2 kg minus. Mindre av det ätbara och mer rörelse är det jag tror på när det gäller viktnedgång.
Jag har ett viktmål som jag anser rimligt, även om det kommer att ta tid, som jag tänkte uppnå och självklart en app för att hålla koll på läget. Men det får ta sin lilla tid att bli av med alla dessa gravidkilon. Vi får väl se vad vågen står på när Loe fyller 1 år. Men dit är vi ju bara halvvägs och den restrerande tiden får gärna gå långsamt för vi tycker att vår bebis blir så stor så fort. /Jenny  

 


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 september 2016 06:58

Barnen sover sällan något längre och idag var inget undantag. Om nätterna sover de som skönt är i sina egna sängar, men när de vaknar till kommer de in till oss och att då ha en 210-säng är toppen. I natt sov Loe i spjälsängen på sitt rum och det gjorde han större delen av natten. Första gången det händer! Det får gärna fortsätta så, för även om barnen är hur söta som helst så är det skönt om de sover i sina sängar. Även om det kanske ser mysigt ut så här...


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 september 2016 17:14


I somras fick Ian sin (och lite Isas) stora födelsedagspresent, en elbil, men några presenter blev det idag på den riktiga dagen också. Jon var dessutom passande nog kompensationsledig eftersom han redan hunnit jobba över sedan han började om efter semestern... Medan Ian var på förskolan så passade vi på att dekorera här hemma, fixa med tårta, presenter och annat. Tillsammans gick vi och hämtade honom och han möttes av ballonger och annat kul. Nu är ju inte Ian så förtjust i tårta, men han smakade lite i alla fall. Vi hade istället ordnat med en mjukglass till honom. Fast nu var det ju ändå presenterna som lockade mest och eftersom de flesta hade hjul så blev han mer än nöjd. Isa fick också några Frostiga presenter. /Jenny


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 september 2016 02:30


Vår store prins fyller år idag. För fyra år sedan kom den här härlige killen till slut till världen efter ett akut kejsarsnitt och ingenting blev någonsin sig likt efter det. ♥Vår Ian. Så förståndig. Så envis. Så charmig. Så egen. Så fantastisk. Så klurig. Så lättlärd.

Våra fina, fina Ian som för det mesta är så snäll med sina syskon och som oftast är så lätt att ha att göra med. Första året med Ian var en utmaning och att få tillvaron att gå ihop på minimalt med sömn blev något som vi fick lära oss. För att sova var inget som Ian uppskattade att göra.

Nu har det förändrats enormt men sovmorgnar lär väl aldrig någon få ta i det här huset under en lång tid framöver.

Ian är full av energi och syskonen likaså. Fast nu kan han sitta still länge med surfplattan eller framför en film, då helst något med några fordon förstås.

Så många nya namn vi fått lära oss från allt som Ian intresserat sig av från Bilar, Blaze, Paw Patrol, Flygplan, Dora, Umizomi, Alfons, Lilla Anna, Spöket Laban, Chuggington med mera... 

Och om du har någon favorit bland dem alla det vet vi inte. Men favoritfärgen är röd. Och favorit-stora-killen för oss är du! /mamma och pappa


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 september 2016 14:00

Jag ville ha en tavla av barnen i födelsedagspresent så med hjälp av fingerfärg fixade vi tillsammans det. Den blev jättefin och eftersom jag känner konstnärerna är den förstås extra speciell.Vi rengjorde barnen (även om vi fegat lite innan och tagit på dem målarförkläden) i badbaljan och passade på att göra baljan till en fiskedamm och det var minst lika kul det! /Jenny

 


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 september 2016 09:45

För att avsluta semestern, när den tog slut för ett par veckor sedan, så satte vi ihop en klurig skattjakt för barnen. Det hela började med en flaskpost med en karta med ledtrådar för dem att lista ut. Vid varje markering fanns en bild och bilderna var i sin tur pusselbitar. När alla bitarna var funna och pusslet pusslat gick skatten lätt att hitta!Vi gjorde ju ett piratskepp ovanpå lekbussen i början på sommaren och det är något som har kommit till användning. Så här fint uppklädda var barnen vid ett annat tillfälle - då med både svärd och piratpistoler!


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 september 2016 13:07

Nummerlappar och rörelse är kul så för ett tag sedan anmälde vi Ian och Isa till SLA-loppet, 1 km i Skövde centrum, och idag var det startdags. Det var uppvärmning på plats strax innan start, men även på McDonald's med glass. ;) 

Den här gången tog vi oss runt tillsammans och det var Isa som fick bestämma farten. Alla barn som deltog fick ändå medalj, men Ian var precis lika tveksam till den som han varit när han fått vid andra tillfällen. Vi har försökt att förklara för honom att det blir inga prispengar... ;)


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 september 2016 07:00


Igår fyllde jag år, men jag har sedan flera år tillbaka försökt att tona ner firandet så mycket som går. Jag gillar istället att kunna styra över dagen själv med allt vad det kan innebära. Och den här gången ville jag ha tårta och choklad bland annat, men ballonger var det barnen som fick. Tyvärr slet sig Blaze, men det var kul så länge det varade! /Jenny

 


Allmänt · Ian · Isa · Loe

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se