jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 november 2016 13:45

2003 började jag och Jon trenden med att skicka julkort och nu äntligen har vi samlat årens alla kort på ett och samma ställe. Och det finns även plats för årets, ett kort som kan komma att bli en favorit jämte kortet från 2009. Oj, så bilarna tutade på oss när vi tog den bilden! Det är bara två år som vi tagit hjälp av en utomstående fotograf och bara ett år som inte hela familjen är med, men annars brukar det vara att alla ska vara med och att ta bilden med självutlösare som är förutsättningen - och gärna att det är lite roligt också. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Loe · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 november 2016 17:15

Det kom till barnens stora glädje mer snö och föräldrarna suckar och inser att barn verkligen inte förstår sitt eget bästa... Ja, ja, det är ju roligt att den roar någon och att det blir ljusare skadar ju inte heller. Morgontidiga barn fick gå ut för att "hjälpa till" med snöskottning redan innan vi gick till förskolan. Lätt snö, men lite farligt halt under här och var.



Snön i kombination med kallare temperatur gör att allt tar lite längre tid. Frestar ju på en del. Ian sköter sig bra själv när kläderna ska på. Isa protesterar på någon oregelbunden basis och Loe är bara lite krånglig när ytterkläderna ska på. Ormar sig.
Men på tal om krångel så är oron över uppvärmning här också. Fastän vi knappt hunnit med att dra på elementen något vidare så har den känsliga brännaren reagerat på kylan och den extra ansträngningen och ett första driftstopp har skett. Tyvärr det första av förmodligen många...

Jag, Isa och Loe lämnade Ian på förskolan, där det inte står något om några sjukdomar än på tavlan. Vi har ju hört att bland annat vinterkräksjukan ska ha nått vårt område. Vi knallade hem och geggade ihop några chokladbollar till förmiddagsfikan. Självklart med lila pärlsocker.



Det var faktiskt att Ian åt upp en när han kom hem också. Honom tvingade vi förresten att både smaka på våffla och dricka lite O'Boy i helgen. Inget han gillade, men testade i alla fall. Det är både bra och dåligt att han är så bestämd med sin smak. Och kanske är det mer hos oss det sitter när vi inbillar oss att han går miste om saker.

Idag fick vi också meddelande om att det gick att kika på fotona från fotograferingen på förskolan. Vi blev jättenöjda med Ians bilder och ska beställa enskilda bilder och gruppfotot.

På eftermiddagen var jag inte alls sugen på att gå ut så istället tog jag med barnen ner till lekrummet och satte ihop en enkel 5-kamp för dem. Den utmaningen fixade de galant och tiden tills det att Jon skulle komma hem gick lite fortare. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 november 2016 08:45

För att inte smaka chips och dip så smakade det väl ganska okej.

Kändes nyttigt i alla fall!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 november 2016 06:45

På sistone har det kikat ut ett antal bebisar. Det var inte länge sedan som vi ordnade med present åt en liten Henning och nu har vi fixat med ett välkommen till världen-paket som är ivägskickat till en annan liten kille (och även en liten present till storebror).

Loe närmar sig åtta månader redan och är ju en "stor kille" så det är ju inte utan att man blir lite bebissjuk. Och jag minns inte att vår kvot var fylld... ;) Att Familjen Annorlunda börjat om är ju lite inspirerande också. /Jenny

 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 november 2016 17:42

Och en del är inne. Men alla är nöjda.


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 november 2016 15:55

Jag är så lyckligt lottad som får tillbringa dagarna med dessa goa ungar! Ian är iväg till förskolan några timmar, men annars är det här mitt gäng hela dagarna. Ni kan driva mig till vansinne men samtidigt vara så fantastiskt fina att jag blir så otroligt varm i hjärtat. Älskar er! /Jenny

Ian · Isa · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards