jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 april 2017 21:45

Tibro har fått en egen lykta som tagits fram i samarbete med Majas Cottage. Vi har tidigare köpt några lyktor därifrån både till oss själva och som presenter då en del av summan går till Barncancerfonden. Lyktorna är jättefina och det känns speciellt att vår ort fått en egen. Tibro är förresten i final tillsammans med Kalmar och Västervik om titeln Årets Stadskärna. Varberg vann ifjol och där kommer vinnaren att presenteras den 17 maj. Det vore ju toppenkul om Tibros vision gick och vann!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 april 2017 19:42


Det var gratis på självplocken på bilskroten idag så jag skickade dit Jon. Lekbussen, Sjöbussen, har ju aldrig fått alla de tillbehör som vi tänkte från allra första början. Jon hittade en hel del och tog loss lite av varje från de många bilarna. Nu har lekbussen alltifrån backspeglar till växelspak till barnens stora glädje.
När han kom tillbaka så gick vi Livsloppet och i och med det så bidrog vi så smått till att försöka lindra hungern i världen. Det är ju en orolig tid i världen och även nu på närmare håll efter attentaten i Stockholm. Igår kväll gick jag fram till torget och tände ett ljus och ställde bland de som redan brann där för att hedra.

Eftermiddagen gick åt till att få bussgrejerna på plats, äta tacomys, ta en promenad och pyssla med lite av varje. Vi vill ju inte gå ut för hårt så här i början på lovet. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 april 2017 19:23

Ifjol letade jag förgäves efter den här hatten, så till den här säsongen var jag ute i god tid. Den är ju så himla charmig! /Jenny

 


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 april 2017 12:00


Fredagarna på Familjecentralen är inte riktigt som under de övriga dagarna i veckan. De är lite mysigare och har lite mer som nybakad fika och en sångsamling. Lite mer och lite mysigare. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 april 2017 20:30

Jag uppskattar verkligen att vi fått ett "lättare" väder. Jag behöver inte få på ungarna en massa lager kläder för att vi ska ut och åkpåsarna i vagnen är borta sedan en tid tillbaka. Skor, jacka, mössa och tunnare vantar och knappt ens de senare två har varit nödvändiga till och från.

Och att gatorna blivit sopade från grus bidrar till lättheten att ta mig fram både på egen hand men särskilt med barn och barnvagn. De ständiga förändringarna som naturen nu bjuder på är så otroligt uppiggande. Färgerna kommer tillbaka och det knoppas och blommas här och var.

Efter att jag, Isa och Loe lämnat Ian på förskolan imorse knallade vi vidare mot centrum. Isa fick gå själv en del och vi tittade på lite allt möjligt och jag försöker lära henne en del. Hon tror nu att alla lila blommor heter krokus... Egentligen skulle vi gått till lekgruppen i kyrkan men Loe somnade i vagnen så vi gick hem och pysslade lite istället. Och i kyrkan har de ju en bobby car som Loe är förtjust i och den får han ju inte åka på.

Isa är väldigt road av att sitta och pyssla. Hon målar gärna och att klippa och klistra är en favorit. Idag fick hon måla lite påskkort och sitta och klippa ut när vi kom hem och även klippa i några stuvbitar för att testa det. Det var hon mycket nöjd med.På eftermiddagen tog jag och barnen bussen till Karlsborg och mötte upp med Jon när han skulle sluta jobbet. Vi for ut till Vanäsudde och gick omkring där. Vi har sett blåsippor innan, men där växer det ju betydligt många fler. Barnen lekte i skogen och vi plockade fina stenar utmed fyren. Så enkelt, men ändå så givande.
Fast min baktanke med bussturen var ändå att äta på Kanalkiosken - så det gjorde vi. Gött mos! /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 april 2017 13:00

Oj, vad många bebismuggar vi testat genom barnens uppväxter! Nu testat vi Philips Avent Grown up-mugg på Loe. Men än så länge är det för tidigt att avgöra hur väl den fungerar i jämförelse med de andra. Vi vill gärna testa den ett tag till, men det bådar gott. Förutsatt att Loe bara dricker ur muggen och inte bankar med den..."Philips Avent Grown-Up mugg är den perfekta övergångsmuggen för barn från 12 månader. Avents Grown-Up mugg har en unik spillsäker ventil som aktiveras med läpparna så att barnet kan dricka från muggen på samma sätt som från en vanlig mugg. Muggen har träningshandtag som hjälper ditt barn attt hålla i muggen själv. Skyddslock medföljer."

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 april 2017 14:59

Det blev en liten eftermiddagspromenad med barnen. Isa var först på sin kickbike men hon tröttnade och gick istället medan jag fick upp Ian på sin springcykel. Vi hittade några vitsippor som vi plockade. Och om det inte vore för blåsten så skulle det ha varit riktigt härligt väder. /Jenny

 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 april 2017 11:30

I facebookflödet dök den här kortleken upp och jag tyckte att det verkade vara ett jättebra hjälpmedel för att sätta fart på barnens fantasi. Kortleken "Det var en gång - storytelling" innehåller flera kort med olika motiv, och även några blanka kort om man vill göra egna bilder. Vi la ut några kort i taget uppochner på bordet och påbörjade vår berättelse. Den började med "Det var en gång... en cirkus!". Och genom att vi vände på ett kort var i taget så tog berättelsen fart och det var riktigt roligt att höra barnen hitta på vår alldeles egna saga. /Jenny

 

Allmänt · Ian · Isa

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se