jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juni 2017 18:14

Ibland tar det sin lilla tid att bearbeta Ian och få honom att förstå att han faktiskt kan saker - men man måste kämpa lite. Igår, efter lite om och men, fick jag honom att lära sig att ta fart själv när han gungar. Han har tidigare varit lite bortskämd med att vi puttat på, vi har ju ändå hjälpt någon av de mindre och sen har han tagit fart genom att nudda marken med fötterna. Men plötsigt händer det! Att jag var lite grym och höjde gungan så att han inte längre skulle nå med fötterna spelade kanske in liiite...



Och idag fick han äntligen till cyklingen också. Han har varit väldigt anti när det kommit till cykling och istället för att låta honom testa utan stödhjul på hans vanliga större cykel så letade vi fram en mindre som han nu har fått börja med. Han får öva vidare på den här ett tag så får vi se när vi byter upp. /Jenny


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juni 2017 18:45

Under de senaste åren har vi gjort canvasförstoringar av familjebilder som vi tagit. Och så här ser de ut från de senaste tre åren. Nalle är ju förstås väldigt saknad och snart har det gått ett helt år utan honom. Men det är ju roligt att se hur barnen växer... och blir fler.


 

Allmänt · Ian · Isa · Loe · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juni 2017 17:30

Idag gjorde Ian sista dagen på förskolan och har nu sommarlov. Nu känns det väldigt långt till 21 augusti, men det kommer säkert att gå fort och särskilt när Jon får semester. Jag hade pysslat ihop en present från flera av föräldrarna med barn på förskolan som vi överlämnade. Jon skruvade och limmade ihop stommen till tvättvindan och jag målade, laminerade, pysslade och satte ihop. Presenten bestod av presentkort och jag tyckte att det skulle vara lite trist att bara lämna ett kuvert med dem när vi nu blev så många, så det fick bli så här. Ett kul och roligt kreativt tilltag för mig även om insamlingar inte är de lättaste att hålla i... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juni 2017 19:36

Loe vaknade upp med en massa utslag på kroppen och vi vet ju om att det går vattkoppor nu så befarade det även om det inte såg ut på samma sätt som när Ian och Isa hade. Mycket mer och mer flammigt. 1177 var också osäkra och tyckte inte att det stämde och rådde oss vidare till BVC.
En av de som jobbar på BVC bor i närheten och cyklar förbi på vägen till jobbet så jag kikade ut när hon rullade förbi. Jag tänkte bara fråga om det var okej att komma dit så de visste vad det var om utan att jag skulle behöva ta in Loe ifall det smittar. Men hon var så snäll och tog sig tiden att stanna och kika direkt och ganska omgående så sa hon att det inte var vattkoppor och misstänkte istället virusutslag.
Och det stämmer ju bra in då han haft feber och inte varit sig själv på sistone. Men i natt sov han bättre och åt bättre frukost så hon trodde att det var det sista som kramades ut nu. Och idag har han varit sig mer lik, ätit bättre och inte alls varit så klängig och gnällig.
Skönt det men nu blev det ingen Familjecentral och det var ju trist för Isas del. Men hon fick cykla en sväng på morgonen och hon fick en glass, så det blev något i alla fall. Det blev förresten oväntat varmt väder idag och även om regnet faller nu ikväll så var Ian och Isa i poolen för att svalka sig på eftermiddagen och kvällsmaten åt barnen utomhus. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juni 2017 07:00

Vi har skördat spenat som vi odlat och på den blev det spenatsoppa. Och vi kan ju inte hjälpa att tycka att den smakade extra gott i och med att det var hemskördat.


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juni 2017 17:15

Jag ville nog ha dem mer än barnen... Så söta! /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juni 2017 17:02

Loe har krävt en del mer dygnet runt när han på sistone inte varit sig själv. Något som tröttat en del och varför det är så här är inte lätt för övriga små att förstå. Men denna förmiddag kunde bli lite mer Isas när Loe sov en stund. /Jenny

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juni 2017 16:45

Häromdagen hade vi vår egen dill till färskpotatisen, rädisorna är mogna sedan ett tag och gräslöken ska vi ju inte tala om. Och det går fint för morötter, persilja, sockerärt, pumpa och spenat också i våra små odlingsbäddar. Inom kort tänkte vi testa att göra soppa på spenaten. Och det går helt okej för majs- och tomatplantor också, men de står på altanen.


 

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards