jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juli 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 juli 2017 17:22


Det blev lek bland hoppborgarna idag igen. Vi gjorde familjen Wadström sällskap och det verkar som att det blev ett uppskattat besök från alla håll och kanter. Vi gillar ju särskilt att det här är en aktiv tillställning som sker utomhus där det finns mycket att göra för barnen som de gillar och klarar av själva och där det mesta är samlat. Men nu har vi varit här två gånger på kort tid och det är inte många tillfällen kvar som de har öppet vid, så kanske att det här ändå blev sommarens sista besök. Men vi får se...

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 juli 2017 10:42

Det ser än så länge lovande ut för egen halloweenpumpa och majs.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 juli 2017 16:15

... på egna bär som barnen roat sig med att plocka!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 juli 2017 17:30

Det blir SLA-loppet, Lilla Loppet på 1 km, för barnen i år också för nu är de i anmälda. Det var en herrans massa år sedan som jag och Jon sprang vuxensträckan, men minns att det gick ganska bra. Nu på senare tid har barnen fått ta över. Och jag fick en plan för min födelsedag. Ian har lagt fram förslaget att vi ska slå ihop våra födelsedagar... så han tjänar in några dagar... Jag har inget emot att flytta fokus från mig så. Det få väl bli ett till 40-årskalas i år då! /Jenny



Bild från uppvärmningen ifjol.


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 juli 2017 10:22

Tre ungar är nyklippta och ingen av dem gillade det (inte mamma frisör heller...), men allra minst Loe. Fast glassen efteråt smakade gott i alla fall.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2017 18:30

Och sol och värme! Vi passade på att ta en liten båttur på Bottensjön i Karlsborg och samtliga barn (inkl. Jon då) var alla ivriga på att få köra den och ett kösystem fick läggas upp. Det hindrade ju inte en och annan sur min ändå förstås...

Båten ligger inte långt ifrån där Diggiloo ska ta plats ikväll och scenbygget var i full gång, men vi skymtade inga kändisar.



Från båt vidare till mat och från det till bad i Vättern. Och i och med att det inte var så djupt vid stranden utmed Strandpromenaden så var det faktiskt ganska varmt i vattnet, men ändå så det svalkade gott i värmen.



Det gick ju inte att inte bara gå förbi lekplatsen som ligger alldeles i närheten, så det blev en kort stund där också innan vi vände hemåt.

Men bara för att knalla ner till Ånaplan för att kika på eventet FQ-meet. En drös med pimpade bilar och Jon hittade sin favvo - en gulsvart, med 77 på sidan och reggad som BADASS.


 


Eftersom det var fortsatt varmt så fick det bli ännu en avkylning, men den här gången i poolen hemma. Härligt att poolen kommer till användning, för ifjol orkade vi inte sätta upp den alls.

Och det är så himla skönt när det är soligt och varmt - och vi är lediga. Den här uppladdningen är så välbehövlig och imorgon ser också ut att bjuda på toppenväder! /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juli 2017 18:00

... tycker väl de flesta om. Och här är det extra uppskattat för att vara småbarnsförälder blir man inte rik på - inte på pengar i alla fall. Så tack vare en vinst i en tävling blev det en gratis tankning.



Och så har Stadium en bra rea nu som blir ännu bättre för medlemmar. 30% extra på sommarrean! Sex par skor till barnen, tre par springskor och tre par sandaler för 520,80 kr - det är ett fynd det! Och eftersom barnen fick bära själva så sparade vi in på plastpåsen också...


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juli 2017 14:32

Efter två och en halv timme med en massa lek i de många olika hoppborgarna på Hagaland dröjde det inte länge innan tre barn somnade i bilen hem. Men oj, så roligt de haft det!

Vi hittade det här stället ifjol och det är vi väldigt glada för. Platsen ligger bara cirka 40 min hemifrån. Det är nära från parkeringen och på området är allt väldigt samlat, det finns toaletter, vatten att dricka, en kiosk med allt från mat till godis, en lekplats och så den otroliga variationen på hoppborgar!


Ian · Isa · Loe · Utflykter

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards