jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under februari 2018

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 februari 2018 14:35

Lilla LINslusen blir redan sju veckor idag.



Och en pälsbollsmössa att växa i för framtida veckor passade fint!

Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2018 16:15

Idag var det planeringsdag för pedagogerna på förskolan så Ian och Isa har varit hemma. Jag hade innan tagit mig tiden att förbereda för en liten skattjakt för dem.
De fick fotspår att följa och sedan jaga ledtrådar som hade en skrapyta likt de på skraplotter som skulle skrapas bort. En yta som skapas genom att blanda diskmedel och akrylfärg. 
Ian och Isa fick spåra på varsitt håll men några utav bilderna hade jag klippt isär så att de bildade ett tvåbitspussel och de tvingades samarbeta. Så en skattjakt med detaljbilder där de fick tänka på varsitt håll men även jobba tillsammans.
Och jag trodde faktiskt inte att detta skulle ta så lång tid, men är väldigt glad över att det underhöll dem så pass länge som det gjorde.
Från tiden som hundägare minns man ju hur viktigt det var att stimulera Nalles hjärna för att få en trött och harmonisk hund och det är ju inte helt olikt med barnen.
När de till slut löst var den sista bilden var tagen så väntade varsin liten present till dem. Fina presenter men i det här fallet var det nog (den lååånga) vägen och inte målet som var det viktiga. I alla fall för mig. /Jenny


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2018 19:30

Det känns som om Lin varit en del av familjen så länge redan, men så är det ju inte och idag var det dags för efterkontroll hos barnmorskan. Nu var det väl inte så mycket att kontrollera, men några frågor skulle besvaras osv. Någon gynundersökning var ju inte nödvändig i och med snittet och när det kommer till preventivmedel så fungerar ju fyra barn väldigt bra...
Och på tal om dem så blev det en körig dag där jag skulle iväg med alla fyra för att lämna Ian och Isa i varsin dörr på förskolan, vidare hem med Loe och Lin för att amma, sedan iväg igen för MVC-tiden, och därifrån till provtagningen för uppföljningen av B-vitaminvärdet (och trots att Loe vid upprepade tillfällen lämnade bort min nummerlapp till en tant där så blev det min tur och en mer erfaren sköterska fick tillkallas för att få ut något blod...), hem igen med Loe och Lin för att amma och sedan ut med Loe och Lin i vagnen igen för att hämta hem Ian och Isa.
Jag skyndade på oss hem för att se skidskyttet men där sket det ju sig ganska direkt. Och det var den förmiddagen det. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2018 15:00


Några utav de fina presenterna som vi fått i samband med att Lin kommit till världen.

Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2018 16:05

Ja, det är ju ett välkänt begrepp. Amning, sömnbrist och trötthet. Och det är svårt att orka och fungera som vanligt. Tänk och tal påverkas. Som tur är inte så mycket handling (bortsett från bristen på den då) för häromdagen sa jag: "Nu ska jag gå och stryka surfplattan". /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 februari 2018 13:23

Sportlovet går mot sitt slut och som aktivering för dagen stod bad. Vi premiärtestade att hyra det lilla badhuset som finns på orten. Barnen plaskade på och det här blev ännu en aktivitet som de vill göra om någon gång, och det var ju faktiskt väldigt smidigt att hyra bassängen.



Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 februari 2018 17:30

Igår blev Lin sex veckor och idag var BVC-besök inbokat för att vaccinera henne mot rotavirus. Vaccinationen gavs oralt och nu håller vi tummarna för få eller ännu hellre inga biverkningar alls.
Jag ammar utifrån hennes signaler och det blir fortsatt ganska tätt. Ganska energikrävande och självklart svårt att hålla koll på övriga barn under tiden. På natten har jag gått upp och ammat i soffan och passat på att se lite OS i lugn och ro.
Men häromnatten sov Lin i alla fall runt fem timmar sammanhängande. Hoppas att det blir mer sådant framöver för det skulle ju verkligen behövas.
Amningen fortsätter i alla fall att ge resultat och tillväxten fortsätter och Lin är 55 cm lång och väger 4260 gram. En bra viktuppgång med tanke på att hon den 9 januari var nere på 3120 gram. Liten är inte så liten längre... /Jenny


Lin

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards