jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2018

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 april 2018 13:57

Idag var det Ians tur att hjälpa till i köket på förskolan. På menyn stod grönsakssoppa med krutonger och bacon samt nybakat bröd. Barnen som hjälper till får också göra chokladbollar att bjuda barnen på och några att ta med hem (35 st hade han visst gjort totalt sa han). Jättegoda! Dessutom fick Ian lön för sitt arbete: avlönad med chokladpengar.


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 april 2018 06:45

Igår, en dag före den riktiga dagen, var vi på tremånaderkontroll på BVC med Lin. En liten stund var avsatt för pappasamtal också. Något nytt i programmet.
Men Lins besök var ju huvudanledningen och hon "utsattes" för en massa vaccinering: den vanliga tremånaders vaccineringen med sprutor i båda benen och oral påfyllning mot rotavirus. Sprutorna gjorde förstås ont, och igår kväll var hon så hjärtskärande ledsen.

Rotavaccineringen kan i yttertst få fall orsaka tarninvagation, men magen var inte spänd och så bajsade hon. Så det uteslöt vi. En dos alvedon fick det dock bli så hon inte ska skulle ha så ont och snart efter somnade hon och idag har läget verkat som vanligt.

Och liten blir stor. 59 cm lång och 5510 gram. Efter den knackiga starten är nu hennes viktkurva helt i fas. Och jag är halvvägs genom amningen (med förhoppning om en smidig övergång då). Vid nästa besök ska vi prata smakportioner. /Jenny


Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 april 2018 06:15

Vi hann med det vi tänkt under lovet... och kanske lite till. Mot slutet fick vi de lugnare dagar som vi hade hoppats på och då gick tiden nästan lite långsamt ibland. Och det var väldigt skönt att måndagen var röd så veckan blir kortare.
Igår sken solen härligt och tog mycket på snön. Vi premiärfikade på altanen eftersom det var så pass varmt där.Under lovets sista dag passade vi på att fräscha upp Ian och Isas cykelminnen och tog en kortare vända med dem. Själva cyklingen satt väl där, men start och stopp kräver mer träning. Även Loe fick sitta på en "riktig" cykel med stödhjul för att testa på det så han också skulle vara delaktig i cyklandet.Nu väntar några "vanliga" veckor innan det blir lite längre ledighet i och med klämdagar för oss alla igen i samband med Valborg och Kristi himmelfärdsdag.

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 april 2018 15:42

För några dagar sedan anmälde vi Ian och Isa (hon ville också) till sommarens fotbollsskola. Ian tyckte om det ifjol och vi hoppas att Isa också kommer gilla det. Vi hoppas också på bättre väder än det kyliga och regniga som var under flertalet av Ians träningar ifjol...


 

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 april 2018 07:30

Som gjort för fysisk aktivitet alltså. Och välbehövlig sådan. Det fick bli ett par nya skor då de gamla var för slitna eller för stora (anpassade efter svullna gravidfötter). De här nya är riktigt sköna. Men i affären ville de att jag skulle köpa till en sula för femhundra kronor som var ortopedisk.

Säkert jättebra, men jag provade den och det kändes inte alls bekvämt, så den fick vänta. Men jag fick rödmarkerat på hälarna, så där har jag en hög belastning. Hoppas att skornas dämpning i sig är tillräcklig. Att köpa en sula som kostade nästan lika mycket som skon kändes så där när jag inte vet hur den här satsningen kommer att slå ut.Jag har inte alls känt mig peppad tidigare, varit alldeles för trött, även om jag vet att energin kommer att komma med motionen. Nu ska den tröskeln... bestigas... jo, det får bli ordet att använda för det känns fortfarande segt.

Under mina graviditeter så har jag gått upp massor i vikt. Och så blev det även den här gången. Men jag har gjort mig av med kilon förut och har siktet inställt på detsamma den här gången.
Sedan Lin föddes har jag i alla fall inte gått upp något i vikt, även om jag var väldigt inaktiv. Minus 11,7 kilo under det här året, men har massor kvar... Invägningsdagen är måndag, och det gör att jag kanske tänker lite mer på vad jag äter under helgen. Minus idag igen alltså!

Nu har jag i alla fall tagit mig ut på några power walks och det är det i kombination med att äta mindre som kommer att bli mitt tillvägagångssätt ska det nog gå bra. Det har fungerat förut och kommer att göra det igen. "Åt mindre, rör dig mer." Och att äta så lite som möjligt på sena eftermiddag och kvällar för energi för att somna behöver jag ju knappast. Heja! Heja! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 april 2018 10:30

Det fanns inte så många glassnyheter att få tag i när vi tänkt utföra årets test. Men några blev det och favoriten bland dessa blev Maraboustruten.


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Vi testar

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se