jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2018

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 maj 2018 18:30

Och skönt att slippa blåsa själv - såpbubblepistoler. Barnen blev glatt överraskade när jag kom ut till dem med de här bubbelpistolerna som avfyrade en mängd bubblor men som även lät roligt och med lysande små lampor. /Jenny


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 maj 2018 14:33

Vi kan ju inte bara bada i poolen på tomten hela tiden, så det bar iväg till Karlsborg med bad- och leksugna barn! Men att bada och leka vid strandpromenaden gick inte, i alla fall inte badbiten då en äcklig pollensörja täckte strandbrynet.
Barnen fick leka en stund och sedan for vi istället till Bottensjön och där var det fint vatten och barnen kunde leka i stranden och plaska i vattnet. Strandpremiär för Lin!


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 maj 2018 14:30

Och då blir det tårta!


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 maj 2018 19:58

Pionerna på solsidan slog de på andra sidan!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2018 19:48


Fortsatt väldigt varmt och det är så skönt. Poolen nådde rekordvärme för säsongen med 26 grader. Solvärmaren är flyttad till andra sidan om poolen och hela poolen lite mer åt sidan för fotbollsplanen i år och det kanske har fungerat bra.
Jon har påbörjat arbetet med att byta ut plasttaket på altanen... som fick några kulhål i en hagelstorm.. för ungefär två år sedan. Bättre sent än aldrig, så det har blivit mycket trädgård för oss idag. Och när vädret är så här så gör det ju ingenting.
Vi är dock inte särskilt trädgårdskunniga, men när vi gjorde en uppräkning av vad som växer hos oss så kom vi fram till att vi ändå har en hel del som vi ser fram emot ska mogna: gula och blåa plommon, amerikanska blåbär, en mindre mängd hallon, smultron, röda och svarta vinbär, krusbär, två sorters päron, tre sorters äpplen, rabarber och körsbär.

Och så gräslök och annat som väntas i odlingsbäddarna som sockerärter, rädisor, morötter, dill, persilja, spenat, plocksallat, isbergsallad och det var nog allt.
Vi har tillgång till vatten från ån Tidan och nu när det är så torrt så är det väldigt smidigt att ha det. I det stora hela så är vi väldigt nöjda med vår lilla trädgård - en blandning mellan en förskolas utegård och en handelsträdgård. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2018 20:34


Idag var det egentligen tänkt som en klämdag för Ian och Isa från förskolan i och med ledigheten igår (planeringsdag). Men så skulle 6-åringar som ska börja på Smulebergsskolan få besök från lärarna under en stund idag. Det tyckte jag var viktigt för Ian så han fick vara med från samlingen tills det att besöket var avklarat.

Isa hade ju haft möjlighet att gå idag också men hon ville inte. Istället tog jag, Isa, Loe och Lin en promenad, köpte lite fika, fikade vid fontänen - som nu hade vatten till Loes förtjusning! - och fortsatte på en liten off-road-runda innan hämtningen.

Skönt i skogen och fint i solen. Mitt och Jons hänglås hänger kvar. Och Google Maps-bilen körde förbi. Och så var det dags för hämtning av Ian.

På kvällen var det min tur att vara på informationsmöte i och med förskoleklass till hösten. Och mycket information blev det, och det känns väldigt stort med att Ian ska börja skolan, om än förskoleklass. Först var det info i matsalen och sedan visning av Gula Villan som han kommer att gå i. Men bara i två år, för då beräknas den nya stora F-6-skolan stå färdig, lagom tills det att Isa ska börja förskoleklass. Säkert en jättefin skola, men den är placerad på andra sidan om stan och inte lika smidigt som nu när den ligger precis bredvid förskolan. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards