jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2018

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 juni 2018 16:06

Och en dag i Skövde fick bli vår uppvärmning. Vi hittade på lite av varje som lek på lekplats, mat på Donken, kikade till den lilla Alfons-lekhörnan på Resecentrum, Biltema-glass med mera.



Och snart är det dags! Heja Sverige!


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juni 2018 18:08


Vårt eget midsommarfirande innehöll det mesta av det traditionella firandet - allt från pilkastning till regn... Vi ville fira midsommar hemma, och göra det så roligt som möjligt för barnen utan att det skulle bli en "vuxenförfest".
På morgonen röjde vi ner grönt i trädgården, plockade blommor och klädde vår lilla midsommarstång. Barnen kläddes upp och vi fick väl efter lite om och men till en någorlunda fin midsommarbild på dem.

Tårtan med svenska jordgubbar fixades till och så var det dags för lunch. Fyllda crustader till förrätt och självklart svensk färskpotatis till huvudrätt. Då serverade tillsammans med sill, vegetariska nuggets, västerbottenostpaj, fiskpinnar och annat. Vi premiärtestade krossad potatis och sötpotatissallad. Mums!



Vi klarade oss undan regnet då det föll när vi åt lunch och till skuren på sena eftermiddagen var vi klara med utelekarna. Och där hade vi gjort oss till lite extra. Aktiviteterna började med en tipspromenad runt i trädgården för att följas av pilkastning och säckhoppning. Godis till alla som kastade och efter avslutat säckhopp väntade medaljutdelning.
Nästa punkt var chokladhjul, vårt alldeles egentillverkade lyckohjul med mycket rättvis fördelning av kexchokladpriserna. Självklart är fiskedamm ett måste också och det nappade godispåsar till alla barnen.

Mycket välförtjänt fikade vi sedan på midsommartårtan och överraskade barnen ännu en gång med prisutdelning från tipspromenaden. De fick varsin present och föräldrarna gladdes ikapp med de glada barnen!


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juni 2018 21:45

Som en del av Tibro kommuns sommarlovsprogram för barn och ungdomar, uppträdde trollkarlen Adin idag på Vintergatan. Ian, Isa och Loe och en massa andra barn (samt några vuxna) hade jätteroligt, skrattade och tjöt och var väldigt engagerade i showen - inte minst Ian. Adin behövde ofta assistenter från publiken och många barn viftade ivrigt och högljutt. Isa räckte faktiskt också upp handen, men hade hon verkligen vågat gå upp på scenen, tro? Ja, vem vet.



Fyrtiofem minuter går fort ibland, och efter trolleri, jonglering och en massa annat skoj var uppträdandet över. Men Adin fortsatte att underhålla, för vid utgången fick alla barn chansen att hålla i jättetrollstaven, säga de magiska orden och själva bli magiska. Och det ville såklart alla barn - även våra, som hamnade sist i den lååånga kön... Till och med Loe vågade sig fram, och Adin fick många välförtjänta high fives av de trollbundna barnen. Sedan återstod bara att ta sig ut i regnet och åka hem för att berätta ALLT för mamma! /Jon

Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2018 20:30

Idag och igår har Ian varit på sjukhuset igen. Efter iprenkuren var hältan kvar, värst på morgonen och han har ibland inte velat stödja på foten/benet när han kommit upp ur sängen. Men under dagen har det blivit bättre och han har inte sagt att han haft ont, men i och med att han gått på ipren har det kanske inte känts något heller.

På sjukhuset togs fler prover, han träffade läkare och ortoped, och sent på kvällen fick han ändå komma hem med infarten kvar i armen och redo för ett nytt besök idag. Det blev många timmar på sjukhuset och mycket väntetid...

Imorse var hältan dock inte lika tydlig och inget av proverna som kommit tillbaka hade visat på något. Det för reumatism återstår dock.

Läkarens mest troliga förklaring i nuläget är en mer utdragen höftsnuva, men någon feber har han inte haft och inget prov har visat på inflammation. Märkligt är det.

Ordinationen nu är i alla fall att han inte har några begränsningar när det kommer till aktivering. Hör vi inget om de väntande provsvaren ser allt bra ut från deras sida, men blir det värre med Ian ska vi höra av oss. Sjukvården kommer ta kontakt för återkoppling om sex veckor hursomhelst.
Ian har kämpat på bra under dessa undersökningar där de klämt, känt och stuckit honom och tagit blod - någon gång fler gånger än nödvändigt då personalen missat med färgkodningen på rören... Att få en klarhet i vad det är som felat hade vi gärna velat, även om vi är gläds över att han i alla fall idag verkar röra sig bättre.


Ian

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards