jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2018

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 november 2018 13:45

Pirogformarna verkade som något smidigt, men vi gjorde nog fel eller så är de skit för vi fick inte till det. Innehållet rann ut, pirogen klämdes, den ville inte lossna osv.
Efter några försök återgick vi till skära ut efter något rund och gaffla ihop... Formarna ligger nu i barnen Play Doh-låda istället.


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 november 2018 13:55

I natt stannade Tomten och hans renar till vid vår skorsten och släppte av vår lille husnisse som heter Julien som flyttade in. (Imorgon börjar förresten de populära nissedörrarna att säljas på Netto.)
Det var förväntansfulla barn som satte sig ner för att lyssna på vad som stod i brevet som han hade lämnat till dem.
Det fanns också en QR-kod att scanna som visar klippet nedan (men vi måste nog göra ett köp i Santas Spy Cam-appen, för snart bli vi nog påkomna - hahaha!).



Julien hade haft med sig inflyttningspresenter som han gömt under barnens sängar: varsin julkalender och varsin julgranskula med chokladpengar. Pyjamashjältarna till de stora och Lin fick Grinchen, och den nya Grinchen-filmen pratar vi om att Ian och Isa ska se någon gång på bio. Om det hinns med. 
Nu kommer nissen att hålla ett extra öga på barnen och lämna rapport till Tomten. Och fram till julafton väntar det säkert fler överraskningar och klurigheter för barnen att lösa.


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2018 18:00

Idag har vi bakat pepparkakor - med färdig deg -

och vi har även provsmakat glögg.


Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 november 2018 11:00

Lin fortsätter att ha en egen stil när det kommer till att röra sig. Men att krypa med böjda knän lär hon nog aldrig göra. Nu håller hon på med "rumplyft".


 


Och att dra sig upp längs möbler har hon också börjat med. Det är en spännande och farlig tid som väntar...



Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 november 2018 10:05

Jag och Loe (och Lin då) hoppade på bussen till Skövde. Vi tittade på bussar och tåg, fikade, åkte hiss, hälsade på Alfons och så lite till innan vi åkte hemåt igen. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 november 2018 17:15

Ians förskoleklass uppmärksammar barnboksveckan och idag var det Ians tur att få med sig bokpåsen hem. I påsen ska barnen lägga sin favoritbok som de ska ta med sig till skolan följande dag och berätta om, och kanske till och med läsa ur.
Ian valde Stor och duktig, en berättelse om lilla spöket Laban som ska vara barnvakt åt sin lillasyster Labolina när mamma och pappa spöke går på spökmöte. En väldigt fin bok! Och Ian påminner en del om Laban i den här boken, för ibland är det inte så dumt att ha en lillasyster ändå. ;)


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 november 2018 13:32

Stegen ställdes fram och barnen tittade och undrade varför. Jo, sotaren ska komma och städa skorstenen åt Tomten, berättade vi. Barnen tyckte att det var en bra idé.


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 november 2018 19:31

Medan Ian och Isa var på förskola och skola passade vi på att med hälften så många barn göra några inköp. Och sedan rullade det på ganska bra. Efter det väntade hämtning av Ian och Isa, mat tillsammans allesammans och sedan pytsades Ian ut till en kompis och även Isa lämnades hem till sin bästa kompis. Det var väldigt glada, och lite trötta barn som kom hem efter sina playdejts. På kvällen var det Loes tur att aktivera sig och han var på sitt gympapass och somnade lika glad och trött ikväll som sina äldre syskon. /Jenny

 

Allmänt · Ian · Isa · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards