jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 maj 2019 17:30

I helgen mumsade vi gino. Kändes nästan lite halvnyttigt med frukten och helgott med den vita chokladen som smält efter en vända i ugnen. Mums!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2019 15:34

Våra rabarber är inte lika snabba som grannarnas. Kanske är det en annan sort... Vad vet jag. Men goda är de! Och självklart blev det rabarberpaj med knäcktäcke - den godaste! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 maj 2019 18:06


       

 

 

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 maj 2019 07:15


Evenemangen avlöser varandra. I går eftermiddag var vi på Ånaplan och deltog i Ankjoggen och dess kringaktiviteter. Våra köpta lotteriankor tog sig inte fram tillräckligt snabbt i ån Tidan men fanns ju annat som roade ändå. Lin, Loe och Isa sprang alla Ankspringet och fick medalj och glass. Vinnarna bland förskolorna räknas ut bland antal deltagande barn från avdelningen och Isas Tripp kammade hem andra priset. Ian var nu tillräckligt gammal för Ankkampen och fick vara med där. Men barnen passade också på att fiska upp ankor och få gosedjur, fika, hoppa i hoppborgen, Isa fick en fläta i håret med mera. En händelserik eftermiddag.


Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 maj 2019 08:45


Igår eftermiddag gick vi ner till Ånaplan och deltog i flera aktiviteter som en del av Tibros Må bra-vecka. Dessa aktiviteter gick i föreningsliv- och sportfestanda och det gick att prova på många olika saker som bumper balls, sumobrotttning, brännboll, nattduellen, fiske, frisbee, beach-handboll...

Deltagarna fick ett aktivitetskort som ifyllt fungerar som en lott i utlottning av priser. Dragplåstret och invigningstalaren var Nassim Al Fakir och han testade också på aktiviteterna och ställde upp på fotografering. Självklart fick han oss alla att sjunga "Hej, jag heter Bengt..."

Vi har följt Bäst i Test och det är ju en hysteriskt kul serie och där har vi skrattat både med och åt Nassim och han hintade om att ha kommer att dyka upp igen till nästa säsong. Härligt! Barnen tyckte att det var kul att träffa honom och testa saker. Ian ska gå friidrottsskola i sommar så han fick testa startblocken och Isa skrattade gott när hon snurrade runt i en bumper ball.

I eftermiddag ska vi knalla ner till Ånaplan igen då det är dags för den årliga Ankjoggen med Ankspring för de tre mindre barnen och Ankkampen för Ian. Roligt att det anordnas evenemang på ett område som ligger så nära. Andra helgen i augusti kommer Diggiloo hit och vi har köpt biljetter. John Lundvik är med i Diggiloo-gänget och ikväll håller vi tummarna för honom!


 

Ian · Isa · Kändisar · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 maj 2019 13:30


Förskolans dag firades igår på Loe och Isas förskola och de hade bjudits på en massa roligheter, alltifrån att en frökenversion av Dolly Style hade uppträtt till besök av Sommarskuggan. Det verkar som att det hade varit en toppendag!

Men det var inte slut där för så fort Jon kom hem från jobbet begav vi oss tillbaka till förskolan och öppet hus där. Först uppträdde barnen med sånger, dock inte Loe som inte ville vara med, sedan var det tid för alla besökare att sitta ned med den medhavda fikakorgen och efter det passade vi på att gå in i förskolans lokaler. Tyvärr blir det så sällan av vid hämtningar och lämningar, så det var väldigt uppskattat.

Det var en väldigt händelserik dag igår, men faktiskt att vi efter förskolebesöket även hann med att ta årets julkort. Skönt att ha det avklarat. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 maj 2019 09:13

Idag är det Förskolans dag och det uppmärksammas på Isa och Loes förskola. Det väntar roligheter under förmiddagen som de får berätta om sen. Dagen till ära var det också frivillig maskerad. Isa svarade direkt att hon ville vara Askungen och Loe svarade först en av sina fröknar. Hihi! Måste ju tyda på att han trivs bra. Valet föll sen på Bamse. Hans outfit var ju lättare att ordna med än Isas som hade lite fler detaljer. Så imorse var vi ute i god tid. För just idag är Ian och kommunens andra förskoleklasser iväg på utflykt också. Nu är alla där de ska vara och hoppas att alla får en rolig dag i det fina vädret. /Jenny

Ian · Isa · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards