jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 6 aug 07:45

Igår hade Ian och Isa varsin kompis på besök och de lekte så bra att vi körde på att de fick hållas till de tröttnade på varandra. Det verkade de dock aldrig vilja göra. Haha! Härligt med ungar som leker så bra med varandra.


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 5 aug 11:45

Under helgen har Karlsborgskalaset pågått och under den sista dagen var vi där för att ta del av några programpunkter som passade oss. Barnen bjöds på sagostund och de fick också välja varsin pixibok att ta med sig hem, de målade varsin strut som de fick popcorn i och Isa passade på att bli ansiktsmålad. Ett annat av dragplåstrena för oss var Bamseloppet som samtliga barn deltog i, de små sprang dock en lite kortare sträcka. Efter målgång väntade frukt och de fick välja varsitt pris - en bamsetandborste.


Ian · Isa · Lin · Loe · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 4 aug 14:30

Igår var turen kommen till Loe att få lite extra uppmärksamhet på tu man hand, så färden gick till Hjo. Där händer ofta något spännande och intressant, särskilt under sommarmånaderna. Just denna helg var det British Motor Meet, som i år firade 10-årsjubileum. Men vi började dagen med ett besök i Kulturkvarteret Pedagogien, där bland annat utställningen Microsculpture visade fascinerande bilder på insekter. Loe ville gärna bli förevigad tillsammans med några av de förstorade krypen.

Sedan begav vi oss för att handla fika för en rundtur med Ångaren Trafik. Loe fick själv bestämma innehållet (och hålla i skannern, bara en sån sak...) och medan vi väntade på landgången så lekte vi lokförare på det lilla tåget i hamnen. Väl ombord på det gamla fartyget dukade vi fram om inte sju sorters kakor, så i alla fall tillräckligt med kolhydrater för att hålla humöret på topp.


 Loe satt storögd och tittade ut över det stora "havet" medan vi mumsade på allt det goda. Vi kikade ned i maskinrummet och gick upp några svängar på däck, men denna dag var det ett blåsigt och vågigt Vättern som Trafik tog oss över, så vi höll oss mestadels inne för att inte bli nedstänkta. Färden tog en timme, men kändes mycket kortare.


Väl iland igen lunchade vi på ett gatukök och åt glass i stadsparken. Loe visade faktiskt lite spontan magikertalang när han "trollade bort" skräpet som han skulle gå och slänga, genom att hålla det bakom ryggen och visa upp en tom hand i taget - pappa var helt förbluffad över detta trick... Och den lille trollkarlen skrattade gott.Vi kikade på alla brittiska bilar och motorcyklar som stod uppställda och körde omkring i parken, ett band spelade (irländsk?) folkmusik från scenen och mycket folk var i rörelse i det vackra vädret. En bit bort spelade några krocket i tidstypiska 1800-talskläder, andra spelade minigolf i nutidsmode, i hamnområdet hade ett gäng Harley Davidson-fantaster anlänt med sina hojar, vissa med små släpvagnar påkopplade, och i folkvimlet såg vi såväl jultomten iklädd svart kilt rasta en hund och lite senare en man med två slipsar. På turistbyrån stod det "allt kan hända i Hjo" och efter denna dag kan både jag och Loe intyga att det antagligen ligger en del sanning i det.Allt stohej till trots, var det nog ändå lekplatserna som gladde Loe mest. Han busade och skrattade så hjärtligt och ville aldrig därifrån, men det var ju ändå hans dag, så han fick leka (nästan) så mycket som han ville. Många intryck och minnen blev det för en liten kille och hans något större pappa. /Jon

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 3 aug 14:45

Vi släppte loss barnen med nya, vita t-shirtar och textilpennor för att designa som de ville. Och det blev ett riktigt uppskattat pyssel som de höll på en lång stund med. Lin fortsatte till och med att måla på sin t-shirt efter att hon fått på sig den... Hihi. T-shirtarna blev unika, personliga och fina! Helt klart ett pyssel som vi måste göra om fler gånger.


Ian · Isa · Lin · Loe · Pyssel
Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 2 aug 13:30


Som denna husvagn får rulla! Och vi med den. Denna gång bar det av till Kronocamping Lidköping, en femstjärnig camping vid Vänerns strand. Och det var nära till bad i sjö och lite längre bort fanns även Framnäsbadet med tempererad bassäng med olika djup och en mindre plaskdamm. Gratis för campinggäster!
På campingområdet fanns lekplatser, hoppkudde, trampbilar, äventyrsgolf, butik, restaurang med mera. Det fanns också barnaktiviteter men tyvärr var våra barn för små visade det sig för det vi tänkt. Det var lite trist, så den här campingen skulle kanske passa bäst för barn från runt 7 år... Det kändes också som att lekplatserna var utformade för äldre.
Vi gjorde en utflykt till Kållandsö där barnen lekte i Inte nudda marken parken innan vi for vidare för att vandra i hamnområdet Spiken. Där passade vi också på att fika. Sedan vidare till Läckö slott. Barnen häpnades över hur stort det var. Vårt hus är väl som en halv flygel...

Under sommaren betyder torsdagar Motortorsdagar på torget och efter att ha varit hemma och vänt i husvagnen för mat och bad på Framnäsbadet for vi till torget i Lidköping och tittade på bilar i alla möjliga utföranden som visades upp där.
Att inte stanna borta mer än ett par nätter fungerar fint. Det blir lagom mycket att packa (och att sedan packa upp...) och vi hinner med det vi tänkt. Vi får mer och mer rutin på saker och ting och barnen får också kläm på detta och de får helt klart mer frihet på campingplatserna än vad de får hemma.

Men sommaren börjar lida mot sitt slut och nu har vi bara en campingresa inbokad, så får vi se om det blir den sista eller ej. Husvagnscamping · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 1 aug 14:15

Klart att Isa skulle lära sig knyta skorna när storebror kan det!

 

 

 

Vi fixade till en låtsassko och hon kämpade på tills det gick.

Isa

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se