jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2020

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 maj 2020 18:58

Vi avslutar helgen med att låta jakten gå efter den försvunna diamanten, ett riktigt klassiskt sällskapsspel.

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 maj 2020 12:08

Lite blåsigt och inte så varmt men vi tog oss ut på en cykeltur allesammans. Lin fick se världen från cykelstolen och de andra barnen trampade på själva och övade motorik, koordination med mera i samma veva.

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 maj 2020 18:30


Att städa eller åka iväg en sväng var frågan och vi antog att städningen skulle ingen ta ifrån oss, så den skulle vi inte gå miste om... Vi for iväg mot Falköping i jakt på en ny DVD-spelare till bilen då Ians och Isas gått sönder. Men först lite lunch och glass på Donken och så vidare upp på Mösseberg för att besöka den kombinerade djurparken och lekplatsen. Efter det till Skövde där vi bland annat var in på Kandy'z och fixade lördagsgodis och så ett sista stopp på ännu en lekplats innan vi åkte hem igen. Och mycket riktigt, det var ingen som städat åt oss. 


Ian · Isa · Lin · Loe · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 maj 2020 19:00


Den här veckan har det varit lite mer att hålla reda på än vad det varit på ett tag. I måndags krockade Miniorerna, friidrotten och fotbollen för Ian så han fick välja och valde Minorerna och kommer att var med där nu då det ändå inte är så många gånger kvar. För Isas del blev det däremot utesäsongsstart för friidrottsträningen och den var populär - 26 barn tyckte jag de räknat till. Jon lämnade Ian tillsammans med Lin och Loe som tog en promenad till kyrkan och jag och Isa cyklade till friidrotten och medan hon tränade tog jag min 30-minutersrunda och sedan cyklade vi hem, jag lämnade in Isa och gick för att hämta hem Ian.

I tisdags var Ian på utflykt med skolan till Rankås och hade med sig matsäck och sådant för det. Onsdagen var lite lugnare och då fick vi undan annat. Igår firades förskolans dag och det var avslutning på deras tema om Trolle Troll så barnen som ville fick komma utklädda som troll. Det var lite pyssel med dräkterna som jag sydde och så lite stajlande på det, men det blev riktigt bra. Och under tiden som de var där hann jag och Lin vara en stund i kyrkan på lekstunden där, men det var bara vi och en ledare där... På kvällen var det friidrottsträning igen då de kör två gånger i veckan, och den här gången kunde även Ian vara med. Jag cyklade dit med de två och Jon höll ställningarna hemma och förberedde kvällsmat och annat.

Idag hade Ians klass mysdag då de för gott uppförande samlat ihop tillräckligt många smileys, så han skulle ha med sig packning för mys: kudde, filt och gosedjur. Det blev film och gott att äta för barnen. Under tiden tog jag med Isa, Loe och Lin på en liten utflykt till skogen. Där hittade vi en fin plats som de kunde ta fram sin fika på. En rödhake var väldigt nyfiken på oss och den fick smaka på en liten bit bulle.



Och innan fredagen var slut var vi också en vända till simhallen i Karlsborg och plaskade av oss då Jon hade tur och fick komma hem lite tidigare så vi hann dit. Det blev en glasspaus i badandet.


 


Det har ju hänt en massa annat under den här kyliga veckan också, så det ska bli skönt med helg och härligt med en kortare kommande vecka, även om den börjar onödigt intensivt... /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 maj 2020 08:46


Idag firas förskolans dag på Isas och Loes förskola Kullerbyttan och alla barn som ville var välkomna som troll då de haft detta som tema under en tid. Jag sydde ihop några dräkter till dem, sydde på lappar från stuvbitar med sådana motiv som de gillade, flätade skärp, fixade med svans med rosett, sminkade, målade naglar, våfflade hår och stajlade hår och målade bort några tänder. Dräkterna fixade jag klart i helgen för att inte stå med det i sista minuten. Men det var lite pysslande imorse för att få dem trollfärdiga och vi får väl se vad som sitter kvar när jag hämtar dem senare...

Fast de kommer säkert att få en extra rolig dag på förskolan ändå med eller utan svans! /Jenny

Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 maj 2020 14:15

Husvagns-CD för resorna till och från campingarna och ett nytt spel att spela i förtältet om kvällarna köptes för ett tag sedan. Men vi kommer ju inte iväg, så nu har vi testspelat båda två ändå. Bra musik och roligt spel! Att Loe och Lin skulle vara lite för små för det spelet anade vi ju, men de tyckte att det var kul att leka med tågvagnar och hänga med så gott det gick ändå. Återstår att se om det blir någon spelning i förtältet också...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 maj 2020 06:39

Ja, nu får det gärna bli lite varmare ute igen.

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 maj 2020 15:00

 


Att ge sig på att blanda två saker som är så goda för sig är en för stor utmaning för att det ska bli riktigt bra. Men helt misslyckat blev det faktiskt ändå inte. Vi har smakat värre mashups och lite oväntat så gillade barnen den.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards