jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under augusti 2020

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 augusti 2020 16:41

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 augusti 2020 13:15

Imorgon är det skolstart för Ian och Isa på den nybyggda Baggeboskolan som ligger på andra sidan Tibro från oss sett. Att vi är missnöjda med läget går ju inte att sticka under stol med, då Smulebergsskolan ligger mycket närmare och har i våra ögon ett finare läge, men nu är det som det är. Och barnen är beviljade buss under i alla fall ett år till att börja med. 


 


Barnen har varit på besök på skolan genom skola/förskola men vi vuxna har inte fått se den då öppet hus inte kunde genomföras. Men att tjuvkika lite utanför passade vi på att göra idag för att få ett litet hum om hur den ser ut och hur barnen ska ta sig från och till bussen.

För imorgon tänkte vi skicka Ian med bussen så vi kommer igång med den biten. Jon är hemma imorgon och några förmiddagar för att istället jobba kväll för att få lite flyt och trygghet i skolstarten.

Ian ska göra fulldag och Isa ska dit på inskolning under en liten stund. Då med en medföljande vårdnadshavare som också kommer att få följa med in. Vi råkade springa på en av Isas blivande fröknar på skolgården som berättade det. Vi var annars inställda på att bara få vara med utanför...



Skolan ser ju jättefin ut, men känns ju lite halvläskigt att ha barnen så långt bort när den gamla skolan låg alldeles intill förskolan här i närheten, men Ian och Isa längtar och det är det viktigaste. Skolgården hade en massa roliga saker men den här skolgården kommer att vara öppen dygnet runt så efter skoltid kan alla vara där och vi ser ju en stor risk för förstörelse. Vet ju hur det sett ut på gamla skolan... Ännu tråkigare om sprillans nytt görs sönder.


 


Nu testade inte barnen så mycket av lekgrejerna utan vi var mest där för att kolla var bussen stannar och var dörrarna till respektive hemvister (klassrum heter det visst inte längre....) finns och det fick vi koll på. Isas var allra längst bort, så inget sölande när hon ska från och till bussen. Men imorgon kommer det vara fullt av personal och barn och se helt annorlunda ut...

Det kommer kännas bättre när alla rutiner med allt sitter och hoppas att vi kommer dit fort så det flyter på. Sedan ska ju en och annan aktivitet för barnen dra igång om kvällarna också. Friidrotten är först ut men sedan hoppas vi att alla fyra får plats på gympan: Familjegympa för Lin, Bamsegympa för Loe och Bamsegympa Stor för Ian och Isa. Sedan vill Ian fortsätta i Minorerna och där får Isa också gå nu och det verkar hon vilja och så pratar Ian om bowlingskola. 
Känns långt till höstlovet... /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 augusti 2020 08:15

Igår var det väl runt 30 grader men det var då som det passade för oss att påbörja trimning, häckklippning, beskärning av träd, vinterförvaringsstäd av husvagnen och tömning av fågelholkar, så det var vad vi gjorde.

Det tar ju lite tid att få höstklart i trädgården, poolen är inte tömd än, studsmattan och barnens leksaker står kvar osv, men det här var en god början och släpet fylldes på rätt bra. Barnen hjälpte väl till så där, lättast är det om de bara är snälla när vi bara gör. Hahaha! För det var ju svettigt som det var i värmen.

Vi har fyra fågelholkar i trädgården och tre av dem har varit bebodda under våren. Att titta i TV-holken var det mest spännande och där låg det som vi trodde kvar ett ägg och vi fann också en död fågelunge.


 


Barnen gillar Pinchos och vi har pratat om att ta oss dit och det passade bra som en avslutning på sommarlovet. Vi vuxna gillar ju maten och drycken där också. Den här gången fick vi sitta i "matsalen" som är bakom köket och där var vi länge ensamma. Popcorn till förrätt till barnen - förstås! Nu laddar vi om för skolstart och imorgon börjar Ian med full dag, Isa ska ha inskolning, på kvällen är det säsongsstart på friidrotten för de båda och på tisdag är det dags för Loe att starta om på förskolan. 



Jon kommer vara hemma på måndagen och på förmiddagarna i början på veckan för att vi ska hjälpas åt så att barnen kommer dit de ska och känner sig trygga med bussresandet som blir nytt för dem. Att följa med in på skolan är väl tveksamt om någon av oss kommer att få göra på ett bra tag. Det är klart att det skulle vara intressant att se hur nya skolan ser ut, men det viktiga är ju att alla får vara friska och att i alla fall barnen hittar dit de ska. /Jenny

 

 

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2020 08:45


Ian har kört en hel del Kahoot! i skolan och tyckt att det varit superkul. Appen fanns att ladda ner så vi har testat den hemma också med lite blandade frågor. Roligt sätt att lära på! Jag har gjort egna frågor och då går det smidigt att sätta kunskapsnivån därefter och välja vad frågorna ska handla om. Loe och Isa har också testat men vi har fått hjälpa till med läsningen. /Jenny

Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 augusti 2020 16:23

I början på veckan skrämde jag Jon när han om hem från jobbet. Då missade barnen det, men igår var de med när jag gjorde det igen. Här går det inte att gå omkring så där avslappnad - här gäller det att vara på tårna! Och ett oväntat BU får man upp pulsen efter. /Jenny




Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 augusti 2020 08:00


Jag plockade fram några "guldtackor" som jag grävde ner i sandlådan för barnen att hitta och sedan öppna och påbörja utgrävningen. I varje "tacka" finns antingen en fin sten eller om man har riktig tur som Isa hade en annan gång - en pyttebit riktigt guld! Barnen underhöll sig en bra stund med detta och kämpade med de små medföljande verktygen för att tag sig igenom sandsten och tyckte att det var jättekul. Jag har sett att det finns andra varianter för utgrävning så får kolla runt om jag kan hitta något annat intressant. /Jenny

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 augusti 2020 08:30

Idag är det Loes och Jons dag för de båda är vänsterhänta.

Med Lin vet vi inte säkert än så hennes eventuella uppmärksammande får vänta. 

 

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 augusti 2020 12:50

Killarnas hår var på väg åt alla håll så de behövde snyggas till. Men Isa vill ju ha lika långt hår som Rapunzel så det fick knappt röras... Lin fick håret lite toppat. Loe och Lin har båda väldigt ljust hår, undrar om det kommer hålla i sig...? /Jenny

Ian · Isa · Lin · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards