jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under oktober 2020

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 oktober 2020 16:15

 

Isa och Lin är ju ganska lika varandra! Gullungarna!

Isa · Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2020 09:00

 


Inget är ju som det borde detta år och så heller inte Tibros årliga Ljusvandring. I år blev upplägget annorlunda, mindre och fördelat på hela veckan för att förhindra större folksamlingar. För Ljusvandringen är verkligen populär!

Isa och Loe har tillverkat ljuslyktor och Isa även en ljusboll och dessa med mera var vi runt och tittade på när vi cruisade runt. Nu blev det inte lika mycket att gå, utan vi åkte runt en vända. Jon jobbar lite längre nu, så det här fick bli en snabbtitt. I Rankås ska en av sträckorna där vara fint upplyst också, får se om vi hinner med den i helgen...

Tibroborna uppmuntrades också till att tända nån extra lampa eller så och det nappade vi på. Under den mörkare tiden försöker vi att ha lite ljus här och var i trädgården så att barnen lätt kan leka ute även då. Vi har t.ex belysning i lekstugan och nu även runt om i trädgården. Men efter den här veckan kommer det mesta pausas då vi fortfarande vill att robotklipparen ska köra och klippa sönder löven och de har inte helt fallit av än. Nu ligger det en massa sladdar i trädgården och det skulle ju inte fungera. Men så här ser det ut nu i trädgården. Vi tycker ju att det är ganska mysigt i alla fall.



Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 oktober 2020 09:15


Vi gjorde havrecrunch som serverades som topping på vaniljglass med varm hjortronsylt. Det blev jättegott! Crunchen var ju väldigt smidig att få ihop också, och lyfte verkligen desserten.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2020 18:00


I och med epidemin har den nya skolan varit ganska sluten för besökare, men i eftermiddag i samband med Ians utvecklingssamtal gavs jag chans till att få se lite mer av den nya Baggeboskolan. Och den ser ju väldigt fin ut, men ytan är ju inte allt. Det går redan rykten om att det är oroligt i de högre årskurserna, får hoppas att läget blir bättre. I Ians klass verkade det inte finnas någon oro även om det såklart händer saker även där. När det kommer till Ian så var det väldigt mycket positivt som hans lärare hade att säga om honom, och Ian trivs ju bra i klassen också, så det är bra att det fungerar. Hans favoritämne är idrott och det han allra minst håller på med är bild... Han låg väldigt bra till i alla ämnen men det skadade inte om han övade på att skriva lite längre berättande texter. Ian är ju lite bekväm av sig. Får han uppmaningen skriv minst tre meningar, så blir det kanske inte mer än tre... Men i det stora hela så hade de endast fint att säga om honom. Ett väldigt bra utvecklingssamtal alltså. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2020 15:10


Lika tråkigt som det var att Tibros årliga och mysiga hösttradition Ljusvandringen detta år blev inställt på grund av corona, lika roligt var det att få skapa vårt eget bidrag till Tibro ljusvecka, ett event där det ska "poppa upp" en del ljusinstallationer runt om i kommunen. 

Vi var såklart inte sena med att haka på uppmaningen att som kommunmedborgare hjälpa till med att sprida lite ljus och glädje i höstmörkret. En del av vårt lysande arbete ser ni här ovanför. Lampor i diverse kulörta färger eller varm- och kallvita nyanser, blinkande LED-slingor, en roterande projektor och en lasershow, och så kanske det allra, allra roligaste: betongspöken!



Dessa var ju egentligen tänkta till Halloween, men för den goda sakens skull tjuvstartar vi gärna lite.

Jenny hittade inspiration till dessa på nätet, och jag har om kvällarna pysslat med frottéhanddukar och betong nere i pannrummet. Det har varit så kul att göra dessa charmiga små spöken och ge dem egna personlighetsdrag. Och om folk inte redan lagt märke till vårt hus med lila dörr och lekplats till trädgård, lär de ha ännu svårare att missa det nu... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 oktober 2020 14:36

Lin gillar att smyga in på Isas rum och snoka runt. Nu senast hittade hon Isas smink... Men det blev ju nästan fint.

Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 oktober 2020 17:45


Nu ska all ledig tid framöver njutas av lite extra. Självklart borde det ju alltid vara så, man vet ju aldrig vad som kan hända... Men anledningen denna gång är förstås att Jon framöver kommer att vara hemifrån väldigt mycket. Extra slitsamt och inte så roligt för nån här, men blir ju pengar till julklappar i alla fall. Vi får tänka så. Före och framförallt efter höstlovet kommer vi inte att se så mycket av honom... Men höstlovet har vi ledigt tillsammans och nu först väntar en helg. En helg där vi tänkt belysa trädgården på ett och annat sätt. I nästa vecka skulle den årliga Ljusvandringen ha hållits men eftersom läget är som det är, så går den inte att genomföra och istället blir det ljuspunkter utspridda under hela veckan istället. Och arrangörerna uppmanande tibroborna att ha nån extra lampa tänd eller mer. Vi kör på mer! Vi har ju en del skojig belysning, men till denna höst blir det några spökiga tillskott. Jag såg några betongspöken på nätet som jag tyckte var så charmiga och bad Jon fixa några och det har han hållit sig sysselsatt med om kvällarna. Det har blivit några jättefina spöken som vi ska placera ut här och var i trädgården och som ska lysas upp inifrån med LED-slingor. De kommer att bli riktigt häftiga! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 oktober 2020 11:30

 


När det finns tid om kvällarna så har vi högläsning för barnen ur den senaste boken om Sommarskuggan. Lin vill inte vara med men de andra tre lyssnar gärna. Vi är halvvägs igenom boken och den är mycket spännande!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2020 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards