jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2020

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2020 11:45

Corona har ju gjort att lovprogrammen är lite skrala, men något finns det och något har vi gjort. Vi for förbi biblioteket och barnen hämtade ut varsin pysselpåse och även aktivitetsbok till hela familjen. Sedan for vi vidare till Fågelviksspåret och gick tipspromenaden som sitter uppe där, några rörelseutmaningar blev det också men att traska runt 2,6 kilometer räckte gott. Barnen tog dessutom en massa omvägar så för dem blev det nog längre, bara Lin som fick rida på Jons axlar ibland. Senare idag plockar vi fram innehållet i påsarna och pysslar loss! /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2020 08:30

 


"Undrar vad nissen hittar på för bus nästa gång" funderade Ian igår kväll vid läggdags. Och imorse fick vi svaret: Julien och hans nissekompisar hade haft snöbollskrig, dragit presentsnören kors och tvärs överallt, ställt fram nästan alla barnens skor, blåst upp några tomteballonger, satt barnens trollspön och tandborstar i ljusstakarna och en cykelhjälm på tomten. Och säkert var det något mer... Ack och ve! Varför har vi fått en sån illmarig husnisse? Räcker det inte med fyra busungar?! Vi kunde väl ha fått en hjälpsam istället, en som städar, tar hand om tvätten, stoppar strumpor och bär ut soporna? Men neej då! Suck... ja ja, man får det man får. Barnen blev i alla fall glada över de ätbara snöbollarna och hjälpte snällt till med städningen. Och inom kort flyttar väl den lille spjuvern slutligen ut...


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2020 17:00


I dagens lucka tyckte nissen att det var hög tid att barnen spelade in en musikvideo. Julien hade nämligen skrivit "Nissens julvisa" och gjort om texten till Mössens julafton så att den blev lite mer "coronaanpassad"... Om barnen lyckades lära sig den nya låten och spela in den, skulle de få de söta guldbjörnarna som belöning.


Men inte bara det, barnens bidrag skulle förvandlas till en gåva att skänka till Musikhjälpen 2020. Årets tema är "Ingen människa ska lämnas utan vård", ett viktigt ämne då minst hälften (!) av jordens befolkning saknar grundläggande hälso- och sjukvård (läs mer här). Idag är sista sändningsdagen och vi håller tummarna för att insamlingen slår nya rekord. Lyckades då barnen med uppdraget? Ja, kika på videon och bedöm själva...


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2020 12:45


Vi tror att vi har missat att visa att barnen har fått fixa sina egna almanackor för nästa år. Tidigare har vi skrivit ut och tagit fram bilder efter sådant de gillar. Men de kan ju lika gärna måla själva tänkte vi. Det blev ett praktiskt, personligt pyssel som kommer följa dem under hela nästa år!


Ian · Isa · Lin · Loe · Pyssel
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2020 20:45

...  åkte vi till omplaceringshemmet och hämtade hem en då 3,5-årig Nalle. Så tacksamma för alla de åren som vi fick med honom. Hans minne kommer alltid att leva vidare hos oss. Nu är det snart 4,5 år utan honom...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2020 11:26


Yatzy! Nääe, bingo var det visst idag... Julien berättade i brevet om sitt fotointresse, särskilt om ögat för detaljer. Nio bilder hade han tagit och satt ihop till ett litet vinterbingo, så vi begav oss allihopa ut i det ovanligt vackra vädret, med både blå himmel och solsken (!), för att leta efter de olika ställena. Det blev en fin promenad och efter en inte alltför lång stund hade alla hittats. Som belöning fick barnen varsin guldtia och ett antal chokladmynt av nissen till kvällens lördagsmys.


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 december 2020 14:15


Under natten hade de magiska fröna grott och blivit fyra tomteklubbor i choklad. Nissen hade dessutom skött lite hushållssysslor och hängt upp alla sina tvättade kalsonger på tork - i matsalen! Julien har verkligen ett genomgående tema på sina underkläder... Och mitt bland alla kallingar hängde några godishus och en film, Jul i Flåklypa, som Julien tyckte att vi kunde se med varandra ikväll till fredagsmyset, för att fira att alla nu har fått jullov. Vi ser fram emot ledigheten tillsammans!


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards