jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2020

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 december 2020 10:45


TV-rummet var fyllt av luftballonger när vi vaknade - Julien och nissarna hade visst tagit en och annan ballongtur här!



Barnen tycker ju att det är superkul att nissen håller igång här på nätterna och varje morgon vaknar de upp till något nytt påhitt. Och varför skulle inte nissar kunna ta sig en liten ballongtur då och då...?


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 december 2020 10:30


Nissen fortsätter att busa, men i morse när barnen vaknade såg de inget konstigt. Men... efter att ha öppnat dagens lucka i Nissens Julkalender gick det snart upp för dem vad Julien hade haft för sig i natt. Han hade bytt skärmbilder på deras iPads och mobiler.



Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 december 2020 14:15


Gångerna som jag lämnat hemmet på sistone går lätt att räkna och för första gången sen höstlovet blev det att jag även lämnade kommunen... Allt för att komma i lite mysig julstämning! Annars brukar ju Jul på Liseberg finnas med i planeringen vid den här tiden, men tyvärr inte i år.

Då får man ersätta med det som erbjuds och hade det bara luktat brända mandlar där i Skövde centrum så hade det nästan gått att lura sig själv att man faktiskt var i Göteborg...
Nu var det upplysta arrangemanget i Skövde riktigt fint det också och mest lockade den stora upplysta julkulan på torget där vi självklart passade på att fotografera oss. För barnen var det den nya lekplatsen i kyrkparken som var dragplåstret. Ett annorlunda och roligt besök i mörker.

Det var väldigt skönt att komma lite längre hemifrån och få lite nya intryck och barnen kunde också springa av sig. De verkade helt klart gilla den nya lekplatsen som hade lite ovanligare och modernare lekställningar. Där får det bli fler besök! /Jenny





 

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 december 2020 09:00


I dag vaknade vi upp till att nissen Julien hade gjort snöänglar lite här och var i huset...


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2020 14:45


I morse satt den här nissebilden med en mobilkamera och texten #selfie och nedanför låg vad som såg ut att vara tavlor eller ramar... Det visade sig vara det senare, fyra stycken ramar med bilder på barnen - och nissen!



För nissen hade smugit in hos barnen i natt när de sov och tjuvtagit roliga selfies med dem... och ingen av dem hade märkt någonting.


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2020 08:00


Lusse Lelle, Lusse Lelle, elva nätter före jul... nä, några nätter till är det allt. Men vi kunde inte hålla oss till Lucia, så igår åkte saffranet fram! Vi gjorde några traditionella lussekatter, sen fick barnen fria händer att göra sina egna lussebullar. Det rådde ingen brist på fantasi; allt från smileys till snoppar (!) hamnade på bakplåten. Provsmakade gjorde vi givetvis och bullarna var saftiga och goda, även de lite mer... oortodoxa.

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 december 2020 14:30


Denna morgon hade Julien lämnat en stor kasse och ett pepparkakshus i miniatyr gav barnen en ledtråd om vad dagens aktivitet skulle vara. Mycket riktigt hade nissen lämnat ett kit för att bygga ett pepparkakshus, men inte vilket som helst utan självaste Villa Villekulla! Lin sprang genast och hämtade Pippi, och sedan följde ett febrilt bygge med dekoration av både hus och pippipepparkakor - för det är ju inte varje år som världens starkaste tjej fyller 75!


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards