jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under januari 2021

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 januari 2021 18:34

... och här kommer en film från några tillfällen av utelek under den senaste tiden. Härlig aktivering som snön ger och så skönt när det inte är geggigt i trädgården längre!


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 januari 2021 18:52

Ja, men varför inte så här mitt i vintern. Fast det fanns ju en anledning. Innan snön la sig cyklade Ian iväg en del själv och började väl så smått inse att den cykeln blivit lite liten. Ian har aldrig varit särskilt förtjust i att cykla och har alltid velat ha mindre cyklar så att han lätt kunnat sätta ner foten utan att hoppa av sadeln. Men det väcktes nog något redan i somras när Isa fick en ny cykel - med växlar. Och nu när Ian så själv uttalade att han kunde tänka sig en ny MED VÄXLAR så började jakten och det var nästan att Jon fick åka till Huskvarna men det slutade bara med en tur till Skövde. Ian provcyklade en vända på gatan och var mycket nöjd. /Jenny

 


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 januari 2021 10:58

Fint, småvintrigt landskap! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 januari 2021 16:30


Idag fick Jon dyka upp lite senare på jobbet då det var omstart för Loe på förskolan en tid och Lins inskolning lite senare. Men först skickade vi iväg Ian och Isa med skolbussen. Sedan tog jag och Loe pulkan med klädpåse mot förskolan. Visste ju inte hur det skulle gå att lämna honom när han inte varit där sedan i november någon gång, men det gick så bra så. Sedan gick jag hem och jag och Lin åkte bil med Jon och hennes klädpåse till förskolan. Jon fortsatte till jobbet och jag och Lin lekte ute på gården som en introduktion till hennes förskolestart. Hon känns ju så liten att lämna, men är ju tre år, att börja förskolan vid ett år är ju mycket vanligare. Hon blir ju ändå mellanbarn där även om hon är bland de yngre på sin avdelning. "Många tårar, tunga stunder, är jag rädd för att det blir" eller också kommer det att gå över förväntan att lämna henne där framöver. Det fanns ju mycket skoj att leka med... och så flera barn på det! /Jenny 


Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 januari 2021 13:47


Jag kom på att det blivit lite marsipan över från Lins tårta. Den passade jag på att använda på kladdkakan. Barnen har redan ätit och alla gillade! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 januari 2021 08:31

 


Då börjar vi så sakta om igen. Jon är tillbaka på jobbet och imorse åkte Ian och Isa till skolan efter det långa, härliga lovet. Under bara några veckor har vi hunnit massor! Nissen busade klart, Tomten förgyllde barnens julafton, vi stökade undan allt juligt, firade på skojiga sätt in nyår och uppmärksammade vår Elsa-tokiga Lin på hennes 3-årsdag.

Utöver det har det också blivit en del omöbleringar och vi har så smått börjat klura på var spjälsäng och annat ska stå. Ett babyskydd med bas blev också fixat under lovet då det vi hade innan blivit för gammalt. Jag är i vecka 24 nu med ca 110 dagar kvar... I början gick det väldigt sakta men nu har tiden gått lite fortare.

Vi har ju hittat på en massa annat också och i med att snön kom till slut så har barnen varit ute massor och det har varit ytterkläder på tork lite här och var. Kullen har verkligen kommit till användning! När minusgraderna så dök upp passade vi också på att fixa en egen liten isbana på trädäcket.

Imorgon är det Loes tur att återvända till förskolan, han har inte varit där sedan i november och längtar... och särskilt efter en fröken som ska få ett brev av honom. Men det är ju även dags för Lin att påbörja sin inskolning med ett par timmars besök. Hoppas ju verkligen att det går smidigt och även hon längtar, särskilt nu när det varit så stor brist på socialisering utanför hemmet för henne på sistone.

Lin har redan packat en ryggsäck med en unicorn (hon bryter ju lite på engelska...) så än finns bara längtan där! Och jag har packat påsar med förskolekläder. Även Ian och Isa fick släpa med sig ytterkläder och ombyten imorse med bussen.
Nu ska jag slänga ihop en kladdkaka så de får något gott att fika på när de klarat av första dagen, och efter det ska jag och de små ta oss ut en vända innan väderprognosen menar på att det ska börja regna... /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 januari 2021 15:56

Kallt och varmt - och riktigt gott förstås!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards