jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 6 september 2021

Med förhoppning om en bättre vecka

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 september 2021 06:15

Förra veckan hade flera kommunikationsmissar som skapade oro och onödiga moment för oss. På måndagar åker Ian och Isa samma buss hem, men i måndags när jag väntade hem de båda var det bara Isa som kom hem. Panik! 

Och att Isa då berättade att hon i sista minuten fått reda på att det blivit ett byte av bussnummer som inte verkade ha gått fram till Ian gjorde ju inte känslan bättre... eller när vi fick reda på att han gått av bussen på en hållplats utmed riksväg 49!

Det var många missar som ledde fram till att Ian och en kompis en lång sträcka gått utmed en starkt trafikerad väg hem och korsat flera andra vägar, och det var ju för väl att inget hände de båda.

Trafikplaneraren hade inte tydligt meddelat förändringen till alla lärare, bussvakterna hade inte koll på vilka barn som satt på vilken buss, busschauffören gjorde missar... så det var en lång radda fel som ledde fram till detta läskiga scenario.

Som tur var hade Ian tagit det bra men varken han eller kompisen hade haft riktigt koll på var de gått av när det bara blivit första stoppet efter en hållplats som de kände igen. De hade ju inte tagit närmaste eller säkraste vägen hem, men hem kom de i alla fall. Vi har ju sagt till honom att de ska prata med busschauffören men oklart om de gjort det eller ej då versionerna går isär och det kommit tre olika från bussbolaget...

Nästa onödiga skolkrångel skedde i slutet av veckan när Isa blev lite snorig och behövde stanna hemma från skolan. Då fick vi ett sms i retur att om det var förkylningssymptom så skulle hon testas för corona. Detta visade sig ju inte alls stämma, tyvärr var testet redan gjort då. Redan förra gången som Isa testades i våras så tyckte hon att det var fruktansvärt obehagligt och blev jätteledsen och det var ju inte bättre den här gången. Då visste hon ju om vad som väntade... Det blev inte heller det utlovade gurgeltestet utan den mycket obehagliga topsningen i svalg och näsa. Att det sedan visade sig att hon inte behövt göra detta var ju väldigt irriterande. Och 48-timmarsregeln gällde visst inte heller längre, bara vid magsjuka.

Det är väldigt störande när de som sitter på rätt information inte kan få ut den på effektivt sätt till de som behöver den, eller har väl utarbetade rutiner sinsemellan. I Ians fall var det ju ingen som riktigt ville ta på sig vem som hade ansvaret och i Isas fall var det först efter att lärarna, som skickat sms om att hon skulle coronatestas, efter kontakt med rektorn fick reda på att det inte alls var nödvändigt. Så inte ens de som borde och ska veta har haft koll på det som de borde haft koll på!

Nu hoppas vi på att den här veckan får en bra start...


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
 
 
Ingen bild

Gun-Hilde

6 september 2021 08:04

Men oj då stackars Ian. Jag har inte förstått varför bygga en skola där alla nästan får åka buss till. Ni hade ju smulebergs skolan som nu istället står tom. Förstår att du får panik när något sådan händer med ditt barn. Sedan mer frusterande att ingen tar något ansvar för vad som har hänt. Hoppas att dom har bättre koll på barnen nu när detta har hänt.

Jenny och Jon Sjöberg

6 september 2021 09:46

Ja, det var en hemsk upplevelse för flera. Ända från rastplatsen vid Sibylla/Sparhuset till korsningen med alla blommor vid Skövdevägen hade de gått. De visste ju inte riktigt hur de skulle hitta vad det verkar för fanns ju säkrare och kortare alternativ hem.

Det kändes som en evighet innan han dök upp här och under tiden hade Jon ringt runt till skola och bussbolag. Jag visste ju inte var eller om jag skulle försöka ut och leta då ingen riktigt visste var han var. Det kändes som en evighet tills han dök upp här i trädgården. Men vilken lättnad!

Att skolan skulle byggas var ju inget vi visste om när vi flyttade in, då kändes det här som ett perfekt boende med närheten till skola och förskola på smulebergsområdet. Skolskjuts är bara beviljat till och med trean så nästa höst måste han gå eller cykla. Det känns ju skrämmande redan nu.

Och lite oroande har det känts när barnen ska komma hem med buss nu sedan dess men nu har det fungerat. Bara hoppas att vi föräldrar också kan få ta del av informationen när det blir ändringar i bussturer så vi kan meddela barnen själva när de som borde ha koll inte har det och meddelar barnen. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 19 april 11:30


Nu har något av barnen missat skola det här läsåret på grund av sjukfrånvaro. Efter kyrkgruppen i tisdags kräktes Loe. De hade då varit i badhuset och även om vi misstänkte att det berodde på att han fått i sig klorvatten så kunde vi ju inte vara säk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 18 april 16:00


Lin och Sia har tillverkat glitterflaskor, ett enkelt men väldigt fascinerande pyssel. I genomskinliga plastflaskor hällde vi olika sorters färgat glitter och diverse småsaker som stjärnor och annat roligt innan vi fyllde upp flaskorna med vatten. Ko...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 17 april 07:30

  Det här pysslet imponerade faktiskt lite på Lin när vi gjorde det, för det var något som hon inte sett innan. Och vid första kollen på utskriften ser allt huller om buller ut, men efter målning och vikning sker det magiska. För i en vinkel bli...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 15:30


... och så var det inte mer. Och det var inte bara vädret. Kråkfåglar har varit på det igen. Får väl köpa penséer eller nåt istället då...   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 07:00


Nu har Lin börjat om simskolan igen och håller till i stora bassängen, och i helgen var vi i badhuset så hon skulle få träna lite mer. Hela familjen var med och simmade och badlekte, men vi satte även Ian, Isa och Loe på att simma några längder och I...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2021 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards