jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 1 dec 11:00

Vid mötet i förra veckan med rektor och skolchef angående Lins vistelse på förskolan var en av punkterna som vi tog upp att vi tyckte att det var för dåligt att hon endast vid ett tillfälle under hela höstterminen har fått lämna förskolans område. Då för att gå en kortare sträcka för att leta stenar...

Vi har i och med denna situation läst förskolans läroplan och i den står det att barnen ska få vistas i olika naturmiljöer och att aktiviteter ska vara vistelsetidsanpassade. Just därför var det uppskattat när vi i förrgår blev informerade om att Lin igår skulle ges möjlighet att lämna förskolan, gå på promenad till Gallerian och pynta förskolans gran med material från litteraturprojeket kring Seth och Charlotte, en Splå och en Splöd som är på rymmen i rymden.

Denna miljöombytande tur mynnade också ut i att vi kunde ta del av vad hon gjort då vi idag var med henne till Gallerian för att titta på den färgglada granen och självklart ta en bild.

När vi på mötet tog upp att barnen inte längre lämnar gården i samma omfattning som tidigare blev svaret att det hade med trygghet i gruppen att göra - och det är där som det skär sig i och med att Lin inte är i behov av samma upprepning för att känna trygghet. Hon behöver ju inte en hel termin på sig för att känna sig trygg när hon redan har gått där i snart tre år och är bekant med rutiner och de flesta i personalen.
Lin hade tyckt att det varit lite jobbigt att gå ända fram till centrum, men det hade varit roligt att hänga upp i granen och sedan berättade hon att tidningen varit där och fotat och det var ju extra kul. Vi hoppas på fler sådana här utanför boxen-tilltag från förskolan för att möta Lin kunskapsmässigt och för fortsatt utveckling.

Tyvärr kommer luciafirandet på förskolan att bli likt det ifjol och det är en väldig kontrast från när de äldre barnen gick där och det blev luciaframträdande för föräldrar och andra på kvällen med sång, versläsning och annat. Återigen blir det bara barnen som får komma utklädda och firandet sker med pedagoger. Vid hämtning är det dock en film från vad de gjort som ska visas upp för vårdnadshavare. Det är ju inte riktigt samma sak, men i år blir det i alla fall ett riktigt luciafirandet på Baggeboskolan då det är Isa och de andra treorna som ska stå för firandet för eleverna på dagen och för anhöriga på kvällen och Isa ska vara en av de tre luciorna då de har en från varje parallellklass.  


Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 1 dec 10:45


Idag väntade ett brev och julkalendrar från nissen Julien!
I brevet stod det att kalendrarna var till barnen och i hans egen fanns det en bild på honom där det stod att han var tillbaka. Nu väntar det en del bus framöver även om det verkar börja lite lugnt.

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 1 dec 06:00

Igår kväll var vi på biomys på den fina lokala biografen Vintergatan. Kyrkan hade hyrt lokalen för filmvisning och filmen som visades var Astrid Lindgrens jul och de hade bjudit in alla barn från deras många olika verksamheter. Det bjöds på popcorn eller baconsnacks och till det dricka. Vi var där allesammans och Sia höll väl sig så där lagom lugn under filmvisningen. Ian och Isa hade vid senaste och sista Kyrkhäng tillverkat varsin fågelmatare av kaffekopp och assiett, men den hade inte hunnit torka, så de och de andra i gruppen fick istället med sig det pysslet hem denna kväll. Småfåglarna kommer att uppskatta detta "kaffe". Alla barn fick dessutom med sig hem en reflex och en julkalender (med 25 luckor). Ett mycket uppskattat arrangemang!


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 30 nov 20:20

Det flöt på väldigt bra med platespottingen där ett tag, men på sistone har det gått lite trögt. Extra tacksamt när rätt nummer då helt oväntat står parkerad just bredvid när vi kommer tillbaka till bilen/minibussen. 960 nästa!

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 30 nov 16:37

Igår kom en mygga surrande i TV-rummet. Jon fångade in den (här dödas de helst inte) och vi kom fram till att nu kunde vi ju inte släppa ut den i minusgrader. Istället släppte vi ut den i badrummet och där dök den upp lagom till det att jag skulle duscha. Så länge den håller sig ifrån sovrummet så är det okej. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 29 nov 14:25

Det är bara för Ian som det har gjorts en skolkatalog och det bara en gång när han gick på den gamla skolan för länge sen. Men nu finns det en ny skolkatalog igen!

Ian · Isa · Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 29 nov 06:15


Sia fascinerades av julbelysningen i trädgården och tyckte

att tunneln i vår lekkulle var mysig att gå igenom.

Hon hann kika in den innan all snö föll,

men nu blir det nog ännu finare att se allt lysande.

Sia

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards