jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 29 juni 08:45


Igår var Isa och Jenny och klippte sig tillsammans som en del av Isas firande och efter det vidare till Thai House för buffé. Vi hade tagit reda på att de verkligen skulle ha sushi som Isa älskar - och Isa åt flera stycken sushibitar! Hennes önskemål var att få pengar i födelsedagspresent och sedan dra på shoppingtur. Och så blev det, även om hon var väldigt ekonomisk med sina pengar.


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 28 juni 15:41

Loes fot blev inte bättre i den takt vi hade hoppats på och han har haft ont och inte sovit bra, så det blev ett besök på Vårdcentralen. Dock var det inte mycket mer att göra än det vi redan gjort, men ett par kryckor för att underlätta när han ska ta sig fram blev det i alla fall. Över helgen ska svullnaden gå tillbaka, annars ska vi återkomma.


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 28 juni 05:45

Under två timmar varje eftermiddag/kväll den här veckan har Loe och Lin deltagit i årets Friidrottsskola. Och de har kämpat på så bra i värmen. Loe trampade dessutom på en insekt i onsdags så hans fot har varit lite öm och han missade faktiskt gårdagens träning.

Ian har varit hemifrån under dagarna då han fick plats på kommunens dagkollo. Kollot pågår även nästa vecka och avslutas med en övernattning, men under den här veckan har de hunnnit med en massa kul. Det har förstås blivit en hel del badande, men även fiskedag med fiskeklubben och kanotpaddling. 

Så än har det inte kunnat bli så mycket till sovmorgon på det här lovet då han haft en buss att passa. Jon har inte heller gått på semester än, men snart blir alla lediga tillsammans. Men några semesterplaner har vi knappt, verkar tveksamt om vi ens kommer iväg med husvagnen i år... Flängandet med stugövernattning i Halmstad och Smash Into Pieces och Ullared, Göteborg och Liseberg, Huskvarna och Barnens Festivaldag, Jönköping och Dreamhack, Skara Sommarland tre gånger och allt annat som fyllt kalendern det senaste har gjort att det skulle vara skönt att bara ta det lugnt. I alla fall tills vi börjar klättra på väggarna... Ledigheten tillsammans är inte så lång denna sommar och till hösten väntar omställningar med Lin i förskoleklass, Sia ska skolas in på förskola och så distansstudier. Så vi hoppas att tiden vi väl får går långsamt och fylls av härligt väder. /Jenny 


Allmänt · Ian · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 26 juni 15:45

Ian, Isa och Loe ska delta i bibliotekets Sommarboken och de fina bokpåsarna hämtades ut inför detta. Första träffen har redan varit men där kunde bara Loe delta eftersom Ian och Isa var på läger då. Loe tyckte att det var toppenkul och han gillade särskilt att de fick glass och fika. Haha! Ian och Isa var med förra året, så de har redan ett hum om vad som väntar så de kommer säkert också att gilla denna aktivitet när de får möjlighet att närvara.

 Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 25 juni 16:30

För ett tag sedan såg jag att grannarna hade beskurit sina träd och att alla grenar låg huller om buller i trädgården. För att vara hjälpsamma grannar så knallade vi över och hela familjen erbjöd sig att hjälpa till med att slänga upp alltsammans på deras släp.

Jag tyckte att det var en fin sak att göra och samtidigt bra träning för barnen - och även ett sätt för barnen att göra något för någon annan utan att förvänta sig något tillbaka. Grannarna blev väldigt tacksamma för vårt tilltag och just tack hade räckt gott och väl för oss, men de visade senare tacksamheten i pengar till barnen också. Väldigt vänligt, så Lin fick i sin tur göra en liten tavla som ett tack tillbaka. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 24 juni 07:00

Igår besökte vi Skara Sommarland igen. Det var lite halvtaskigt väder, men i och med det mindre med köer. Tyvärr var Snake stängd, typiskt nu när Isa hade fått längden inne för den och var sugen, men Loe åkte Big Drop. Och så blev det en massa andra åk!


Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 24 juni 06:45

... och snabbast. Men.Den senaste veckan bestod av mycket flängande på cykel, som fram och tillbaka till biblioteket tre gånger, fram och tillbaka till Baggeboskolan tre gånger osv. Så jag har vid mina träningstillfällen fokuserat på att jogga 5 km.

Det blev sex sådana pass i veckan så totalt 3 mil! Det var bara i måndags som jag tränade min "vanliga" hemmaträning.

Slutligen valde jag att jogga runt Ånaplan för att få ihop min halvmil och vid varje försök satte jag nytt personligt rekord.

Snabbast, igår då, blev det 5 km på 25 min och 36 sek.

Men sååå jobbigt det är, men samtidigt lite härligt att kunna röra sig för egen maskin och ta ut mig lite grann med vetskapen om att jag kommer få vila så fort det är över.

Vilken effekt har då denna nya träning haft på viktminskningen? En dålig sådan. Veckan gick exakt på ett ut. Inget minus, men heller inget plus. Joggandet kanske gav muskler...? Nu vet jag inte hur jag ska tänka. Gå tillbaka till "vanliga" träningen, fortsätta jogga så här eller försöka orka jogga så jag kommer över 30 minuter varje gång? Det har ju varit roligt att jogga... Hmm. /Jenny


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards