jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 25 nov 07:45


Isas uppskattade fröken går snart hem för att invänta sin bebis och vi var med på klassens insamling till present, men Isa ville också göra något själv så hon har fixat ett halsband men också gjort ett kort. Det har verkligen fungerat jättebra med de två lärarna i Isas klass och hon kommer bli saknad.


Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 24 nov 07:00

Igår fick logistikteamet jobba hårt igen, men vi fick ihop det. Under dagen var det skola, jobb, förskola, lek i kyrkan och annat, men på eftermiddagen väntade det ena och andra.


Jon fick komma hem tidigare från jobbet för att vi skulle ha möte med rektor och hennes chef för att prata om Lins situation på förskolan. Vi är missnöjda med att förskolan inte möter henne individuellt och att förväntningarna som vi skrev i våras inte efterföljs.

Det har varit omöjligt att nå fram till rektorn och så kändes det fortsatt, hennes chef visade dock en större förståelse för vad vi försökte få fram. Detta korta möte, de gav oss bara 45 minuter av sin heliga tid, mynnade inte ut i något konkret och vidare kontakt ska tas. När de nu har tid för det...

Den 31 oktober gick vi med på möte och först igår hade de sin första lediga tid. Vi kände väl att vi var mer eller mindre tvungna att ta den då vi inte ville vänta till nästa år. Sia fick på grund av den lite opassande tiden vara med på mötet, för direkt efter for vi vidare till avslutningen på hennes Familjegympa. Ian och Isa var på sin sista gång av Kyrkhäng under en stund av tiden och Loe och Lin fick klara sig en stund själva hemma, så vi fick ihop alltsammans.Det var roligt att vara med på Sias gympapass, då jag inte varit med sedan första gången - och det var en stor utveckling som skett. Sia verkade dock ställa sig lite undrande till vad jag gjorde med på hennes och pappas grej.

Sia lämnade presenter till de två ledarna som ställt upp när föreningen sökte ledare för att hålla igång verksamheten, vilket i sin tur lett till att Sia och flera andra barn kommit i härlig rörelse.Sia har under gympapassen gått balansgång, dansat, klättrat i ribbstolarna, krupit i tunnlar, lekt under en fläktande fallskärm, hoppat trampolin, slagit kullerbyttor, legat och slappnat av, hoppat från plintar, hängt i lianer bland mycket annat och hon har haft jätteroligt. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 23 nov 08:00


Julmust i glasflaska från drickaback

och helst från det här märket - så ska det se ut!

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 22 nov 05:45


Färgerna kan Sia ganska bra, så jag la till matematik. Vi hjälptes åt att sortera och räkna knapparna. Men jag klurade till det lite och bad henne t.ex att ge mig "en blå knapp och en röd knapp" eller "ge mig tre gröna knappar". Det var lite lurigt men blev en rolig lek- och lärstund! /Jenny

Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 21 nov 07:15

Jon jobbade lite extra under fredagen och i lördags, men det fanns ändå tid för att julen skulle låta sig smyga på här hemma. Det råder tidsbrist under helgerna framöver så lika bra att ta tag i alltsammans när det fanns en lucka. Det tog sin lilla tid att få ordning inne och ute, men nu är julen på plats. Dock inte granen, men det är nog bara en tidsfråga och så ska väl nissen flytta in igen också...


Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 20 nov 07:25


15 veckor och totalt minus 14,6 kg. Det resultatet är väl så där... De senaste veckorna har varit väldigt sega och det är svårare att hitta ork och motivation, men vid varje måndagsinvägning har det så långt varit minus på vågen i alla fall. Även om det på sistone inte har rört sig om så stora siffror, så ett plus när nog i sikte. Får väl se om det kommer innan julafton och nyårsafton som båda är på söndagar. Men jag försöker väl kämpa på med mer rörelse och lite mindre på tallriken, men så less på quornsallad nu, för det har ju på sätt och vis ändå fungerat så långt. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 19 nov 09:30

... var barnen oväntat väldigt på när det kom till läxläsning. Redan vid tjugo över åtta var de igång. Lin och Loe läste frivilligt, medan Isa och Ian verkligen hade läxa. Isa hade bara läsning kvar då matten redan var fixad, men Ian har desto fler läxor under veckan och ska bland annat lära sig länder och huvudstäder i Europa och kunna placera ut flertalet av dem på kartan - en utmaning!
Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 18 nov 15:45

Vi har sett den precis lagom läskiga filmen Rum 213. Filmen har några år på nacken men höll bra för rysmys. Till filmen poppade vi förstås popcorn, men passade också på att karamellisera några - sååå gott!


Film · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards