jennyjon - vår vrå av världen

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 10 aug 14:11

Full aktivitet bara ett stenkast bort. Ikväll är det dags för Diggiloo på Ånaplan och vi ska dit. Hoppas att regnet inte kommer...

Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 9 aug 17:00


Säsongens sjätte camping, och kanske den sista för i år, är vi just hemkomna från. Den här gången åkte vi till Töreboda som inte ligger så långt hemifrån. Vi fortsätter att svemestra och täcka av campingplatserna i vårt närområde - och det finns många fina pärlor på hemmaplan.
Den här gången blev det utflykter till Norrqvarn så barnen kunde leka i Barnens minikanal, vi var på lekplatser i Mariestad och for ut på Torsö och gick den fantastifulla Trollstigen.

Campingen i Töreboda ligger fint vid Göta Kanal och från förtältet kunde vi se båtarna passera. Och genom bebyggelsen på andra sidan hade vi tågrälsen, så Loe tyckte ju att det var väldigt spännande med alla fordon. Under vår sista natt dök det dessutom upp en gammal gul amerikansk skolbuss på campingen - eller Fröken Glufser från Bilar 3 för våra barn.Vi valde en plats inte långt ifrån lekplatsen för det tycker vi har fungerat bra, när barnen är nära, men ändå kan gå dit själva, och lagom nära servicehus/reception. Vi hade tillgång till de tempererade poolerna, varav en var en liten plaskdamm lagom för Lin och Loe. Och den andra poolen var för djup för att Ian och Isa skulle nudda botten och det passade bra för deras simträning.

Vi är inte de mest historiskt intresserade personerna men det går inte att undgå hur så mycket i dessa trakter kretsar kring Göta Kanal, självklart mycket när det kommer till turism. Och att ha Göta Kanal så nära sitt boende var en upplevelse i sig. Campingen var välskött med bra närhet till Töreboda centrum.

Att vi hade lite otur med vädret den här gången går ju inte att rå för, vi fick zickzacka oss mellan regnskurar, men vi hann med allt och lite till utav det vi tänkt.

Om det här nu var säsongens sista husvagntur eller ej återstår att se. Inga fler platser är bokade, men lite lockande är det att ta oss iväg någon mer stans innan vinterförvaringen...


 


Och här kommer youtubevideon från denna husvagnsresa.


Husvagnscamping · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 8 aug 14:15

Vi hade ju turen på vår sida i en tävling om entré till Kolmården, och sedan hade Isa egen tur och vann också! Så framöver väntar ett tvådagarsbesök på Kolmården och självklart Bamses Värld. För att vara ute i god tid började jag leta t-shirtar för detta tillfälle, men att hitta i Ians storlek verkade omöjligt. Så efter att i alla fall fått tag i en gul t-shirt till Loe så tryckte jag egna. Jag "slaktade" tre långärmade tröjor (då jag inte orkade vänta på inköp av vita...), sydde, skrev ut tryck som Ian och Isa fått välja själva och strök på. Och det blev ett helt okej resultat. Matchade för Kolmården! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 6 aug 07:45

Igår hade Ian och Isa varsin kompis på besök och de lekte så bra att vi körde på att de fick hållas till de tröttnade på varandra. Det verkade de dock aldrig vilja göra. Haha! Härligt med ungar som leker så bra med varandra.


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 5 aug 11:45

Under helgen har Karlsborgskalaset pågått och under den sista dagen var vi där för att ta del av några programpunkter som passade oss. Barnen bjöds på sagostund och de fick också välja varsin pixibok att ta med sig hem, de målade varsin strut som de fick popcorn i och Isa passade på att bli ansiktsmålad. Ett annat av dragplåstrena för oss var Bamseloppet som samtliga barn deltog i, de små sprang dock en lite kortare sträcka. Efter målgång väntade frukt och de fick välja varsitt pris - en bamsetandborste.


Ian · Isa · Lin · Loe · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 4 aug 14:30

Igår var turen kommen till Loe att få lite extra uppmärksamhet på tu man hand, så färden gick till Hjo. Där händer ofta något spännande och intressant, särskilt under sommarmånaderna. Just denna helg var det British Motor Meet, som i år firade 10-årsjubileum. Men vi började dagen med ett besök i Kulturkvarteret Pedagogien, där bland annat utställningen Microsculpture visade fascinerande bilder på insekter. Loe ville gärna bli förevigad tillsammans med några av de förstorade krypen.

Sedan begav vi oss för att handla fika för en rundtur med Ångaren Trafik. Loe fick själv bestämma innehållet (och hålla i skannern, bara en sån sak...) och medan vi väntade på landgången så lekte vi lokförare på det lilla tåget i hamnen. Väl ombord på det gamla fartyget dukade vi fram om inte sju sorters kakor, så i alla fall tillräckligt med kolhydrater för att hålla humöret på topp.


 Loe satt storögd och tittade ut över det stora "havet" medan vi mumsade på allt det goda. Vi kikade ned i maskinrummet och gick upp några svängar på däck, men denna dag var det ett blåsigt och vågigt Vättern som Trafik tog oss över, så vi höll oss mestadels inne för att inte bli nedstänkta. Färden tog en timme, men kändes mycket kortare.


Väl iland igen lunchade vi på ett gatukök och åt glass i stadsparken. Loe visade faktiskt lite spontan magikertalang när han "trollade bort" skräpet som han skulle gå och slänga, genom att hålla det bakom ryggen och visa upp en tom hand i taget - pappa var helt förbluffad över detta trick... Och den lille trollkarlen skrattade gott.Vi kikade på alla brittiska bilar och motorcyklar som stod uppställda och körde omkring i parken, ett band spelade (irländsk?) folkmusik från scenen och mycket folk var i rörelse i det vackra vädret. En bit bort spelade några krocket i tidstypiska 1800-talskläder, andra spelade minigolf i nutidsmode, i hamnområdet hade ett gäng Harley Davidson-fantaster anlänt med sina hojar, vissa med små släpvagnar påkopplade, och i folkvimlet såg vi såväl jultomten iklädd svart kilt rasta en hund och lite senare en man med två slipsar. På turistbyrån stod det "allt kan hända i Hjo" och efter denna dag kan både jag och Loe intyga att det antagligen ligger en del sanning i det.Allt stohej till trots, var det nog ändå lekplatserna som gladde Loe mest. Han busade och skrattade så hjärtligt och ville aldrig därifrån, men det var ju ändå hans dag, så han fick leka (nästan) så mycket som han ville. Många intryck och minnen blev det för en liten kille och hans något större pappa. /Jon

Loe

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se