jennyjon - vår vrå av världen

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 december 2019 08:00


Imorse vaknade barnen upp till ett nytt brev från nissen Julien och under julgranen låg en drös julklappar. I brevet gick det att läsa att Tomten varit förbi redan i natt och lämnat av deras julklappar för att det inte skulle bli så trångt på släden på julafton. De hade ju lämnat in sina önskelistor så tidigt så deras önskningar hade blivit klara tidigt. Men om de inte fortsatte att vara snälla så skulle Tomten ta tillbaka presenter...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 december 2019 13:45

Förskolan har beslutat att inte ha proffsfotografering där då det kan bidra till utanförskap och egentligen inte tillhör verksamheten. Under tidigare år har det varit fotografering enskilt och i grupp och det har varit frivilligt att köpa bilderna. Man kan ju tycka vad man vill om detta, vi är mest glada över att vi fick ett besked till slut om hur det skulle bli. Då valde vi att fixa det på egen hand. 


Inga av dem har samma ögonfärg... men vi är ganska säkra på att vi har avlat fram dem tillsammans... Hahaha! Nån likhet dem emellan kanske det finns...? Här matchar ju kläderna i alla fall. 

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 december 2019 16:15

Imorse såg det ut som hejsan här igen efter att nissen med kompisar varit framme. De hade försökt sätta ihop ett luciatåg med lite halvdåligt resultat. Busat hade de gjort desto mer och det satt tomteluvor, stjärngossestrutar, pepparkakshattar och luciakronor här och var, det fanns lussekatter, både riktiga och låtsas, och pepparkakor utspridda, nissen hade gömt små presenter i barnens kläder som barnen upptäckte när de tog på sig, barnens tandborstar var utbytta mot chokladtomtar och i taken på barnens rum hade han hängt upp varsin godispåse till dem att försöka få ner. Nissen med vänner hade helt klart haft en mycket festlig natt!  


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 december 2019 13:45

Idag passade jag och Jon på att ta chansen att vara med Ian i skolan. På grund av en ohälsam miljö har han nyligen fått byta klassrum till huset där han gick i förskoleklass. Och det gick visst att tränga in en hel klass till där men kanske inte så optimalt förstås, fast barnens hälsa måste ju gå före. 
Jag var med Ian under skoldagens första del och fick då följa med till kyrkan och se på luciatåg, men jag hann också vara med på någon lektion innan jag gick hem för att byta av med Jon. Jon var med på lektionen efter lunch. Det var roligt att kunna vara med Ian så här under dagen för att få en större inblick i hur en av hans skoldagar kan se ut. /Jenny

 


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 december 2019 06:00

Våra kids hade ju säsongens finaste luciatåg, men det här från Jula var ju oemotståndligt gulligt det också! Och stämde perfekt med uppsättningen i vårt eget tåg. Trevlig lucia!Lin, Loe, Isa och Ian.

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 december 2019 19:30


Ikväll var vi och tittade på Isa och Loes luciatåg där Isa var lucia och Loe tomte. Men Loe gillade inte alls detta utan ville lämna scenen och komma och sitta hos oss. Vilket han självklart fick och vi hade väl anat att det skulle kunna bli så innan också. Men han trotsade ändå scenskräcken och gick tillbaka till scenen när det nästan var slut och det var stort för honom.

För Isas del var det här det sista luciatåget på förskolan och när fröken under förberedelserna innan frågat vilka verser barnen ville läsa så svarade Isa: "Alla". Hemma frågade jag henne varför hon velat det. Då svarade hon: "Jag kan ju alla." Så Isa var med och läste med olika kompisar på alla fyra verser. Och självklart var hela luciatåget supersött och de sjöng så bra och det är så fint av personalen att fixa med de här mysiga tillställningarna. /Jenny


Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 december 2019 12:00


Det gick lite snabbt när jag skulle topsa öronen efter dusch i söndagskväll. Och nej, man ska inte köra in bomullspinnar i örat. Men nu gjorde jag det och om det var bomull på toppen eller ej får förbli ett mysterium för det var inget jag kollade innan.

Men jag känner att det känns konstigt och drar ut pinnen och hittar ingen mjuk topp. Jon kikar men ser inget, sen ser han och sen ser han inget och sen ser han... Och jag tycker att det känns konstigt. I måndags var jag och Lin på Familjecentralen som ligger bredvid BVC och jag ber vår sköterska titta. Hon säger att hon ser något vitt och jag får följa med för att försöka spola ut det och trots ett par försök så kommer inget.

Hon tror att toppen kan sitta fast i vax och tycker att jag ska testa revaxör. Jag gör så men det känns konstigt fortfarande.

Igår eftermiddag var jag på ett otroligt smärtsamt besök på Vårdcentralen efter att ha fått tid där. Två sköterskor, en under upplärning kikar och båda ser något vitt men som sitter långt in och de hämtat en läkare. Läkaren kommer och han är inte lika övertygad.

Jag förflyttas till ett annat rum där jag får hålla i sköterskans hand eftersom det skulle komma att göra ont. Och ont så in helvete gör det! Och två gånger dessutom. Efter andra gången får jag lägga mig ner på britsen för jag känner att jag håller på att svimma. Blod kommer ur örat också.

Men fortfarande oklart om någon "främmande kropp" finns där eller ej så idag har jag via remiss varit på sjukhuset i Skövde för besök på Öronmottagningen. Där fann läkaren blod i hörselgången och på trumhinnan men när hon försökte suga bort det började det blöda igen och hon kunde inte helt säkert säga om det var hål på trumhinnan eller ej.

Men någon tops hittade hon i alla fall inte.

Det vita som andra innan sett i örat var kalk från öronproblem som jag haft som barn och som var vanligt och inte skulle påverka hörseln. Men hon vill ändå ta reda på om det finns någon skada på trumhinnan men i nuläget är den för irriterad så jag ska lindra med droppar under en vecka innan det blir återbesök.

Men så rörigt det blev och oj, så ont det gjorde när de var i örat och rev. I Skövde användes bara en sug och det var mer överkomligt.

Kanhända att det var så att det aldrig fanns så mycket bomull på toppen som jag använde och att det var så att plastpinnen rev på trumhinnan och gjorde att det kändes obehagligt... och lägg till att det här med kalklagringar i örat inte var så känt bland vårdpersonal... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 december 2019 17:02

I eftermiddag drog 17 stycken JAS 39 Gripen från F7 Såtenäs

över oss under den traditionella julgransflygningen.


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2020
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se