jennyjon - vår vrå av världen

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 29 okt 20:00

Örebro har satsat mycket på höstlovet och Halloween och idag besökte vi #spökstaden. Men inte alls för de läskigare delarna, även om det är vida känt att slottet ska vara hemsökt. Vi var där för att hjälpa Spöket Laban med hans uppdrag. Och vi hade även turen att träffa på honom på borggården. Barnen tyckte nog att det var precis lagom skrämmande att gå omkring i de nedre hålorna så det gick fint.Laban med familj har varit en favorit här genom åren och vi hoppas kunna ta oss till Värmlands museum och den pågående utställningen om Inger och Lasse Sandbergs figurer någon gång. Fast i en del av slottet hittade vi även Labans hemvrå och det fanns en lekdel också. Uppdraget löste barnen och de fick varsin chokladguldpeng. Efter spökbesöket hade vi tid över, vi hade börjat med att göra några små inköp och att äta på IKEA så det var avklarat, och vi passade på att dröja oss kvar i Örebro. Barnen ville gärna åka till MegaFun - så det gjorde vi. Här finns det klätterdel och trampoliner i samma lokal. Och den variationen är väldigt uppskattad av våra barn. De brände en massa energi på klättrande, kanande, hoppande, skuttande, lekande... Och till och med Lin hade inget emot att slänga sig i deras foam pit. /Jenny 

Ian · Isa · Lin · Loe · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 28 okt 13:43

 


Barnen har fått några fina böcker i present lagom till läslovet.

 
Barnen är ju förtjusta i Sommarskuggan, superhjältar och musik så det blir säkert bra. Och troll är tema på förskolan. Vi följde Lars Lerin och hans lärlingar och tyckte mycket om den serien - vilken värme! 

Böcker · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 28 okt 06:30


Jag har alltid tyckt att clowner har haft något obehagligt över sig. Knepig humor och motsägelsefulla ansiktsuttryck. Så när Ian blev bjuden på Halloween-kalas och inte själv kunde komma på vad han ville vara föreslog jag clown. Och han nappade direkt! Det blev en ganska enkel oufit där det fanns stort utrymme för förbättring när det kom till sminkningen, men tycker ändå att det blev ganska bra. Ian var nöjd! /Jenny

 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 27 okt 07:00

Det är Halloween-tider och de skrämmande tillställningarna avlöser varandra. Igår var vi till Skövde och deltog i deras läskiga och roliga aktiviteter. Spöktåg, digital skattjakt, ansiktsmålning, spökvandring i nedlagda Åhlens lokaler, en flygande tiger med mera.


 

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 26 okt 11:30


Igår tog jag, barnen och några väl valda gosedjur bussen till Karlsborg för att besöka biblioteket. Där skulle gosedjuren få övernatta. Det tyckte vi lät som en spännande och mysig idé.

Förslagen och funderingarna kring vad Lisse, Björnis, Herr Nilsson och Nin skulle göra på bibblan under kvällen och natten var många. Barnen lämnade in gosedjuren i receptionen och där fick de uppge namnen på sina mjuka vänner som sedan samlades bredvid övriga nattgäster.Bussresan med barnen gick fint, men i Karlsborg mötte Jon upp efter jobbet så vi kunde åka med honom hem. Och i samband med dagens simskola besökte vi biblioteket för att barnen skulle hämta sina kompisar igen.

Med sig hem hade gosedjuren också varsin påse som det bland annat låg bilder i från deras äventyr på biblioteket. Herr Nilsson hade visst hängt och slängt i ett spindelnät till Loes stora förtjusning. /Jenny


Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 25 okt 12:00

Att måla kaffefilter till hamburgarna är ett skoj tidsfördriv för barnen innan maten. Och så blir det mycket roligare att äta sedan när maträtten blir extra fin.


Allmänt · Isa · Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 24 okt 14:58

Tidigare i veckan har vi varit ute på eftermiddagarna och gjort lite av varje:

lekplats, lövänglar med mera.

 
I eftermiddag håller vi oss istället inne och pysslar lite. /Jenny


Ian · Isa · Lin · Loe

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se