jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 27 maj 08:45

          


Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 26 maj 11:15


Igår slog Skara Sommarland upp grindarna för årets premiär och vi stod först i kön på den röda mattan. Ifjol var starten lite av en flopp då det mesta inte var igång - i år var det något bättre. Men Gruvbanan var saknad, mycket annat kom igång allt eftersom dagen gick och det blev en hel del åk och även bad i vattenparken. Det var ju fantastiskt väder! Där var dock inte River run blötlagd, men det fanns ju annat och Lin åkte Racer för första gången och älskade den! Vi lunchade på Bryggan, och det var för att Jon hade haft tur i Sommarlands tävling på Instagram och vunnit notan för oss. Jättegod mat och trevlig personal. Men nästa gång testar vi nog det nya pizza-stället... Nytt var också att det gick att köpa churros så det åt vi några stycken också när vi mot slutet satt ner för att sammanfatta besöket. Då hade Sia somnat... Samtliga var eniga om att det blivit ett väldigt roligt besök och att den nya showen, Expedition X, var toppen! Den innehöll det mesta: äventyr, spänning, akrobatik, interaktion med publiken, romantik och förstås ett lycklig slut!

Och i och med att det var premiär för Sommarland har vi som vi brukar göra gjort en film även detta år. Nu var det ju inte så mycket som var nytt och det är inte så lätt att filma i vattenparken när det är så många besökare, men det blir en liten inblick i hur vårt besök såg ut. Vi brukar ju satsa på att vara där på för- och eftersäsong för att just undvika allt köande som blir när parken har många gäster. Det är dock inte bestämt när vi ska tillbaka nästa gång. Men i och med att vi har så pass nära så behöver det inte planeras så långt i förväg heller.

Avslutningsvis vill vi gratulera Skara Sommarland som i år fyller 40 år. Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! 


Ian · Isa · Lin · Loe · Sia · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 26 maj 11:08


Youtube meddelade nyligen att vår kanal, jennyjontube, nu har 3 000 prenumeranter. För oss är det ändå ganska stort, även om det mest är filmerna med Sommarskuggan som lockar... Men det är ju ändå filmer som vi har gjort och lite häftigt att en av filmerna har över en miljon visningar.


 
Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 25 maj 07:30

 

Vi är ju djupt nere i vaxduksträsket men vi trivs där och särskilt när man med små medel kan förnya matsalen på detta tjusiga sätt. Duk och stolskydd passade inte ihop så vi beställde nytt; stolskydd från Fyndiq och vaxdukar (köpte till utemöblerna också) från Sovtex och fick till denna billiga men härliga förvandling.


Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 24 maj 06:15


Bilden på Lin och Sia med blå tungor gav utdelning i form av glasscheckar och presentkort på Butterick's, spelandet i Coca-cola-appen lönade sig också då det blev en t-shirt-vinst och i Kvartersloppisens ena tävling blev det ljushållare, servetter och biocheckar på lokala bion. Roligt med lite tävlingstur igen!

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 23 maj 07:00


Morden i Midsomer, Grantchester, Father Brown, Harry Wild, Mord i paradiset och Bortom paradiset är favoritserier. Brittiska serier är ofta väldigt välgjorda och just polis/deckare tycker jag om.

Och Happy Valley har efter första säsongen givit ett riktigt bra intryck också, men den här serien var fruktansvärt mycket mer våldsam än vad jag trodde innan. Det tog emot att titta ganska ofta och pulsen steg flera gånger och det var snudd på illamåendekänsla. Jag menar, tänk er själva, en ung flicka kidnappad av en våldsam våldtäktsman... Bara det sceneriot ger ju rysningar

Serien finns att streama på SVT Play just nu och det finns tre säsonger ute och varje säsong har bara sex avsnitt. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 22 maj 06:00

UR är ju bra på väldigt många sätt och senast har vi använt oss av Läsa med. Det är ett smidigt sätt för lästräning där hastigheten går att variera efter barnets nivå. Det finns flera berättelser att läsa med i. Förr i tiden fanns det ju sagor att lyssna på där man skulle lyssna efter ett ljud och då visste man att det var dags att vända blad. Detta upplägg påminner lite om det men utan ljudet och med digitala bilder att titta på istället.


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards