jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 4 nov 14:05

Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 4 nov 13:59

Fisk och potatismos idag!

Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 3 nov 16:30

På förmiddagen var Jon med Sia och Lin på barnbio på Biograf Odeon i Kulturhuset i Skövde. De såg tre kortfilmer med Alfons Åberg, där bland andra Mera monster, Alfons! var en av filmerna.Under tiden hängde vi andra utanför: på lekplatsen och i affärer men också på Resecentrum. "Lantisbarnen" är ju inte så vana vid rulltrappor så de tog hissen upp på Resecentrum och rulltrappan ner, men först spanade de på alla resenärer.Innan vi for hem uträttade vi några ärenden men huvudnumret var Spökhuset på Commerce. Jon och barnen gick i omgångar och när de kommit ner i källaren gick det att välja mellan att gå en mindre läskig eller en läskig vandring. Samtliga började med den mindre läskiga, men eftersom man fick gå turen hur många gånger man ville (dock bara en tablettask efteråt) så passade några av dem att ta även den läskigare promenaden.Vi mellanlandade hemma innan vi åkte till Krusets Bar & Bowling här i Tibro. En bana var bokad och under höstlovsveckan var det discobowling. Sia fick testa på att rulla klotet, de andra har ju kört någon gång förut, men för henne blev det första gången. Tyvärr var hjälprännorna redan upptagna, så vi fick köra med en rullteknik.

Nu tar vi kväll!


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 3 nov 08:31

Denna morgon testar barnen Hoojas mobilspel.

Skön musik att lyssna till!


Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 2 nov 18:45

Vi insåg ju att det skulle kunna bli en del "flängande" på lovet och frågade barnen om de ändå ville ha det så: att åka iväg och göra grejer eller vara mer hemma? Men de svarade enhälligt att de ville testa aktiviteterna och hade inget emot att vara i rörelse. Vi tycker också att det är roligt när det händer saker och särskilt när barnen ges möjlighet att prova sådant som annars inte skulle ha kommit i deras väg.

Och idag fick logistikteamet jobba för att få ihop alltsammans då det var mycket som var av intresse.Dagen började med hinderbana på Nyboskolan för Sia och då var även Loe och Ian med på ett hörn. Vattenflaskor och gympaskor på det. Under samma tid så var Isa och Lin på Fågelviksskolan och lärde sig att dansa Wednesday-dansen under en timme.När hinderbanan och dans var slut sammanstrålade vi för att de som ville testa mer tennis skulle få göra det. Isa var inte mer intresserad, så det blev Ian, Loe och Lin som spelade en stund innan det blev lunch hemma för alla.Efter lunchen ville Ian och Isa ge luftgevärsskytte en chans till, de fick ju bryta lite tidigare vid förra tillfället, men nu hann de med en hel serie. Även om det tog en liten stund innan arrangören fick ordning på tekniken.
Sedan hem för att hämta upp Loe och Lin för att åka till gympasalen på Baggeboskolan för där gavs det möjlighet att testa på badminton tillsammans med ortens klubb Hl i vägga. Där fick de utföra olika övningar och det fanns också en mindre hinderbana.Och där var de fasta aktiviteterna slut för de äldre barnen, kvar på dagens program stod bara Sias Familjegympa så det blev en sväng tillbaka till Nyboskolan, där dagen börjat för henne, och lite mer härlig rörelse.
Det har varit ett mycket bra program som kommunen har tagit fram detta höstlov och barnen har fått välja sådant som de velat göra, men allt har vi inte kunnat få till. Nu, om man bortser från eventuell skridskoåkning, så är programmet slut för oss och andra aktiviteter väntar istället.


Så här ser favoritaktiviteterna från höstlovsprogrammet ut:

Ian: allt utom pysslet

Isa: teaterlek, badminton men mest Sen kväll på bibblan

Loe: tennis, badminton och hinderbanan

Lin: badminton och tennis

Sia: Sagostund Special

Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 1 nov 16:30

På förmiddagen var Ian, Isa, Loe och Lin i Fritidsgården på högstadiet på Fågelviksskolan för vi hade anmält dem till aktiviteten: dekorera cupcakes. Barnen fick två färdigspritsade muffins som de dekorerade med sockerpasta som de fick färga och det fanns färdig svart sockerpasta samt pärlor och strössel. Och med sig hem fick de dessa fina skapelser som snart var ett minne blott:På eftermiddagen var det bara Isa och Loe som hade en inplanerad aktivitet: teaterlek. De samlades på Kulturskolan under ledning av Sandra Skavn från Teater Tabberas i Jönköping. Hon är skådespelare, clown och lärare och höll i gång barnen med diverse övningar. De lekte och satte ihop varsin teater i de två grupperna. Jätteskoj!Och medan de två var där så tog jag med de övriga tre barnen på en promenad till den höstiga stadsparken för en stunds lek på lekplatsen där. Men nu väntar en lugnare kväll med film... och så blev det ju en del godis kvar från igår. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 31 okt 21:15


På Facebook fanns det i år igen en tråd med adresser som ville ha bus eller godis-besök. Vi har aldrig skrivit med oss där för det brukar alltid komma barn ändå. Ifjol kom det massor och i år likaså. Vi tyckte vi hade bunkrat upp med godis och när det varit 63 barn på besök slutade vi räkna... Då fick vi ta till godisreserven och den gick åt och till de sista barnen blev det bara klubbor. Vi plockade bort alla dekorationer tidigare för att godiset gick åt som det gjorde, men så skulle ju Sia sova också.Våra barn var också ute för bus eller godis. Isa hängde dock på ett par tjejkompisar och gick med dem på ett annat område, medan resten av ungarna gick här. Till de första ställena var Sia med också så det här blev hennes första Halloween med bus eller godis.Vi firade också så smått med monsterburgare och en tårta som gick åt redan igår, då vi anade att det ändå skulle bli en massa godisätande idag. Sant. Men nu är det mesta av Halloween undanröjt eller på torkning så tar vi paus i dekorationerna tills julsakerna ska fram om några veckor. Skönt att ha det som vanligt ett tag även om rutinerna är helt ruckade nu när det är lov. Och fler lovaktiviteter ska avklaras, men först en god natts sömn.

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 31 okt 15:23

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

M Ti On To Fr L S
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards