
Enklaste sättet att fixa våfflor är att bege sig ner till svärmor, som idag gräddade dessa kulinariska mästerverk åt oss så det stod härliga till. Inget pulvertrams här inte, egen härd är guld värd.
Vi åt och åt, och Jenny dekorerade våfflorna med de likaledes hemmagjorda sylterna; jordgubbssylt, äppelmos och "fuskhjortronsylt" (gjord på bland annat morot), samt grädden från Hjordnära mejeri.


Visst vattnas det i munnen? De var mycket goda, och i sedvanlig ordning åt jag alldeles för många (och fick dessutom några spydiga anmärkningar från våffelmaffian på min överdosering av grädden), så nu tror jag inte att jag vill ha några fler på ett år eller så... /Jon
Jenny och Jon Sjöberg
27 mars 2011 10:04
Ja, våfflor är sällan fel i någon form. :P
En riktig trevlig söndag till dig också!
Margoth Östman
27 mars 2011 08:33
Visst ska det vara hemmabakade våfflor (inget mix).Tur att vi har ett dubbelt våffeljärn,för kommer någon av barnens familjer vill jag lova att det går åt en massa,de flesta av oss vill ha både vispgrädde och vaniljglass på och en klick sylt förstås,Muns,muns !
Jenny och Jon Sjöberg
27 mars 2011 09:54
När vi gör själva brukar det blir färdig mix - men vi har ett dubbelvåffeljärn i alla fall!
Men klart att mammas är godare. Det var visst något om att blanda i bakpulvret sist, eller hur det nu var, för att få dem extra frasiga. Ska nog ta och luska ut receptet...
Kramar!
Marianne
27 mars 2011 08:37
Ser nästan ut som grädde med våfflor på vissa kort men det är bara att njuta.
Jenny och Jon Sjöberg
27 mars 2011 09:36
Ja, särskilt Jons våfflor! Men han behöver ju energi nu när han ska vara still så mycket! Hahaha! :) /Jenny
Jenny och Jon Sjöberg
27 mars 2011 09:43
Får nog be att återkomma med receptet - om inte mamma läser det här och kan lämna en kommentar själv! Men vi vet att den innehåller morot och är väldigt god. :P
Jenny och Jon Sjöberg
27 mars 2011 18:41
Du kanske ser skräckslagen ut för att du såg hur mycket grädde Jon tog...? ;)
Jättegoda våfflor! Tack så mycket.