Här kommer ett lätt och snabbt recept på goda grova tekakor!

Ingredienser:
100 g margarin
4 dl mjölk
50 g jäst
2 msk socker
2 krm salt
ca 8-10 dl vetemjöl/grahamsmjöl, bestäm grovheten själv
Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i en skål och häll mjölken över. Blanda. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen smidig och tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa under bakduk cirka 10 min. Sätt ugnen på 250 grader och smörj plåt/plåtar. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela sedan degen till tekakor, ca 12 cm i diameter. Lägg kakorna på plåten och nagga med gaffel. Låt jäsa ca 10 min och grädda sedan i ugnen i ungefär 8 min.

skrivmoster
11 maj 2011 08:53
Jag bakar ofta grova thekakor och då tar jag fullkornsvetemjöl, krossat linfrö och havregryn i degen! Med grahamsmjöl har jag inte testat, så tack! Annars är det samma grundingredienser som i era. Jättegott!!
Kram och ha en skön solskensdag!
http://skrivmoster.bloggplatsen.se
Jenny och Jon Sjöberg
11 maj 2011 09:03
Det här receptet har jag hittat i någon skolbok från hemkunskapen, men jag gillar det eftersom det är så lätt. Slipper vänta på att degen ska jäsa i hundra år! :)
Jag drar nog min nyttighetsgräns vid grahamsmjöl även om Jon inte skulle ha något emot om jag blandade i frön, blad och annat... ;)
Ska hålla tummarna för att vi slipper åskoväder i landet! /Jenny
Gun-Hilde
11 maj 2011 10:24
Vad kul att du har drivit upp plantorna till så stora och fina. Jag tar gärna 4 st två till mig och två till min syster.
Får höra så du har några kvar.
Ha en härlig dag.
http://gunhilde,bloggplatsen.se
Jenny och Jon Sjöberg
11 maj 2011 11:41
Det kanske går att ordna på något vis. Vi får höras när jag pratat med svärmor, för hon var rädd att hennes inte skulle klara sig. Sedan vet jag inte hur många jag vill behålla. Men vi hörs.
Många kramar!