jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 18 juni 2012

Börjat babypyssla...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juni 2012 21:45

Vad stora spjälsängar är ändå...


I eftermiddag började vi pyssla med babysakerna lite smått. Vi har sorterat kläder och sängkläder och förberett för tvätt. Spjälsängen är ihopsatt och det är väl bara att knö in den här någonstans. Antagligen i gäst/data/barn/förrådsrummet. Jajemen, det är ganska trångt där. Men kommer vi att "lägga ifrån" oss babyn någon gång tro...? Kommer vi inte vilja ha den nära precis hela tiden?

Att börja dra bort prislappar på babykläderna och riva upp babysängkläderna ur sina förpackningar kändes som ett stort steg. För en liten oro för att allt inte ska gå bra finns där. Men om vi tvättat upp kläder eller inte kommer ju inte att spela någon roll för det.

Och sedan känns det overkligt att ha en spjälsäng stående här. I den ska vår bebis sova. Va?! Vår bebis! Även om bebisen har känts väldigt verklig på sistone med alla sina kraftfulla sparkar som nu mer övergått i starka tryck mot livmoderns väggar, är det svårt att riktigt förstå.

 
 
skrivmoster

skrivmoster

18 juni 2012 22:00

Oj vilken kul bild på sängen! Den ser ut i längd som till en vuxen nästan!! :)) Vilken fotograf! ha ha ha!!
Bodde ni närmare skulle ni fått låna vår lilla vita vagga i början ... Men sängen är jättefin och om man bara bäddar runt babyn med mjuka formade filtar, så får dom känslan av det trygga i mammas mage. Nu är det på riktigt - nu är det nära!! Jättekul!!

Klokt att tvätta alla kläder för vad dom luktar ibland. Man kan undra av vad? Köpte en t-shirt som gav ifrån sig på allt jag hade med i resväskan ...

Kram och ha det så kul i era förberedelser!!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

18 juni 2012 22:16

Jag ville ju få med de båda hjärtanen. :) Men bebisen kommer väl inte vara så där lång och bred när den föds hoppas jag... ;)

En vagga vore jättemysigt. Jag har kikat på sådana som man hänger i taket, men mest bara för skojs skull. Det är svårt nog att ta sig fram här som det är.

Via en blocket-annons (mycket har kommit den vägen...) hittade vi ett mysigt handsytt babynest: http://jennyjon.bloggplatsen.se/2012/04/28/7824801-ett-babynest-till-den-vi-vantar-mest/

Det hade vi tänkt ha i sängen så det blir mysigt och vi inte rullar över det lilla pyret. Men det går ju att använda i spjälsängen också.

Att tvätta upp det mesta hade vi tänkt för man vet ju aldrig riktigt vad tryck och sådant innehåller. Och kan vi få bort en del så är det bara bra. Men en del plagg är ekologiska! Fast de ska tvättas också...

Det hade varit ännu roligare om vi kunnat ställa i ordning allt. Men vi hoppas lite på det där huset så vi väntar tills det är helt klart att slå ur tankarna eller inte.

Nu ska vi krypa i säng. Det blev lite senare än tänkt... Natti, natti. /Jenny

 
Lotta

Lotta

19 juni 2012 09:13

Mysigt att börja plocka med kläder o prylar :)
Jag la lite nytvättade kläder i lådor igår och det fanns visst mer kvar från syskonen än vad jag kom ihåg ;)

Vi ska hämta en spjälsäng idag oxå...o sen ska väl ett babyskydd till bilen vara det nästa. måste leta fram liggdelen till vagnen oxå...

Det känns lite som att jag börjar va ute i sista stund, men jag räknar inte med att bebis tittar ut tidigare än vad hon (han?) är beräknad till, så vi har några veckor på oss iaf ;)

Jättefin säng ni har till er bebis!

KramKram!

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

19 juni 2012 09:37

Jo, det är jätteskoj att ta fram och plocka med det som vi samlat på oss. Och ännu roligare ska det bli sen när det kommer till användning på riktigt. :)

Spjälsängen köpte vi på second hand så Jon fick limma och skruva lite extra - vill ju inte att den ska braka ihop. Det fanns sängar utan hjärtan också men jag tyckte att den här såg så fin ut.

Även om det känns trångt här nu så är det mer som står i förrådet. Det blir till att tänka till för att få till utrymmet på bästa sätt.

Tror inte alls att du är ute i sista stund. Du om någon har väl rutin på det här! Så det kommer att gå jättebra.

Kramar tillbaka. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 25 april 15:15


Det här aktivitetshäftet fick Loe när han var yngre och vi tyckte att det fungerade bra. Nu är det Lins tur att ta sig igenom aktiviteterna i hennes eget häfte, ett häfte som mest tar upp små bokstäver. I häftet finns diverse övningar där svar ska sk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards