jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 12 september 2013

Ettårskalas!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 september 2013 18:30

Smörgåstårta och vegetarisk landgång.


När man fyller ett år behöver man faktiskt inte vara med hela tiden på sitt kalas. Och ligger man istället och sover lääänge i vagnen så blir mamma och pappa bara glada. För då kan ju de sitta och mumsa på allt gott i lugn och ro.


   Vi åt upp Ian... ;)


Tårta med Ian-oblat, cupcakes, chokladbollar och annat sött och gott bjöd vi på. Och inget kalas utan roliga hattar.


Hattifnattar...?


Och även om det tog emot lite att erkänna att vår lille kille redan har blivit ett år så hade vi köpt en och annan present till honom. Linda hade varit snäll och skickat några presenter också, och även tänkt på Nalle. Vi tackar så jättemycket för de fina gåvorna och vi tror att Ian blev extra förtjust i kortet.


     

Nalle fick också öppna present.


Sedan fick födelsedagsbarnet några fler presenter som han intressant utforskade. Några presenter är tänkta till vintern. En snowracer som pappan i huset gärna testkör med honom, och en snöskyffel så vi får lite hjälp med skottningen i vinter.


  

Ian kollade in vad som köpts åt honom.


Men den roligaste leksaken verkade ändå vara den lilla flygmaskinen som vi nämnde i tidigare inlägg. Han hade jätteroligt när han flög runt på den i TV-rummet.


Ian - den lille piloten!


Ian har ju inte alls förstått vad som har pågått runtomkring honom, men det har vi. Och vi är jättenöjda med den här dagen. Fast fortfarande känns det så overkligt att vår lille Baby I är ett år nu. Tänk som vi väntade på honom, och den här dagen såg helt annorlunda ut i fjol.


  

För ett år sedan...


Året har gått så fruktansvärt fort, graviditeten var så lång och långsam. Men nu är det nu och idag har vi fått tillbringa dagen med vår älskade Ian. Vi älskar honom över allt annat och kommer alltid att göra. ♥


Ian skämdes bort med ett och annat. :)

 
 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

12 september 2013 19:19

Så fin tårtan blev!

Vet inte riktigt om Nalle tycker om ben men jag hoppas att det föll han i smaken.
Bilen till Ian hittade vi i somras när vi gick förbi leksaksbutiken Hamleys, sambon kom springande med den och tyckte att den skulle Ian ha så jag hade inte hjärta att säga nej :)
Hoppas även att övriga paket passade.

Ni verkar haft en riktigt härlig dag tillsammans och så roligt med besök från Farmor och Farfar.
Kramar

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

12 september 2013 20:09

Men tårtan höll på att bli en katastrof... Jag förberedde igår för att vara ute i god tid och la på (köpta...) marsipantäcket. Men utmed sidorna hade marsipanen nästan bara runnit. Tur att jag väntat med oblaten så inte den blivit förstörd också. Fick bli lite cupcake-klet på sidorna.
Alla presenterna var jätteuppskattade och inget han hade innan. Bilar har han förresten knappt några alls. Tack, snälla. Och tacka sambon också. Bra smak på honom. ;)
Nu har födelsedagsbarnet lagt sig och vi varvar ner. Det brukar bli intensiva dagar med farmor och farfar. /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

12 september 2013 20:16

Marsipan svettas om man inte fodrar tårtan innan pga fukten i kylen. Väldigt tur att du väntade med oblaten, den klarar ju inte så många timmar på en tårta.

Näe men vad bra att det blev så pass bra, svårt att veta vad som finns och inte finns så att säga :) Ska hälsa sambon och tacka, får knappt kontakt med honom just nu, nytt spel till Xbox landade i brevlådan =)

Hoppas att ni får härliga dagar tillsammans
kramar

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

12 september 2013 20:49

Vilken nybörjarmiss! Men samtidigt tycker jag att marsipantäcket var så väldigt tunt... Nu vet jag om hur det fungerar ifall det blir en nästa gång.
Ska dra mig mot sängen nu. Varit en lång dag. Vi besiktade bilen också, så nu blir det tyvärr ett verkstadsbesök. Känner att jag inte riktigt fått med allt som hänt i dagens blogginlägg. Men viktigast är att datorn återhämtade sig i alla fall. :) Natti, natt. /Jenny

 
Nathalié - Mamma till Charlie

Nathalié - Mamma till Charlie

12 september 2013 22:21

vilka fina presenter! och han är ju så oerhört charmig också :))

http://yarp.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

13 september 2013 04:28

Ja, det blev en del användbara presenter som vi hoppas ska fungera som lite tidsfördriv. Härlig dag! :) /Jenny

 
Lotta

Lotta

12 september 2013 22:27

Va mycket fina presenter! =)

Bilden på Ian där han åker runt på planet...den bilden är verkligen jättefin! Han ser superlycklig ut =)

Ni ser ut att ha haft en fin dag!

Kram!

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

13 september 2013 04:35

Just flygplanet var ju presenten vi ansträngde oss lite för att hitta. Resten slängde vi typ bara ner i kundvagnen i det fantastiska Ullared. ;)
Så det var roligt att han gillar den. Han kan sitta på den men den fungerar också som en lära gä-vagn. Så det var en lite baktanke med den också.
Trevlig helg till er mitt i den jobbiga nedräkningen! Kram. /Jenny

 
Malin

Malin

13 september 2013 17:01

Va mysigt, en underbar och oförglömlig dag för er alla, då er lilla ögonsten blev ett helt år :)
Super fina bilder.
Kramar

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

13 september 2013 20:19

Jättefin dag! Och den idag har inte varit så dum den heller. :) Kram, kram. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 25 april 15:15


Det här aktivitetshäftet fick Loe när han var yngre och vi tyckte att det fungerade bra. Nu är det Lins tur att ta sig igenom aktiviteterna i hennes eget häfte, ett häfte som mest tar upp små bokstäver. I häftet finns diverse övningar där svar ska sk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards