jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 2 november 2023

Hann allt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2023 18:45

Vi insåg ju att det skulle kunna bli en del "flängande" på lovet och frågade barnen om de ändå ville ha det så: att åka iväg och göra grejer eller vara mer hemma? Men de svarade enhälligt att de ville testa aktiviteterna och hade inget emot att vara i rörelse. Vi tycker också att det är roligt när det händer saker och särskilt när barnen ges möjlighet att prova sådant som annars inte skulle ha kommit i deras väg.

Och idag fick logistikteamet jobba för att få ihop alltsammans då det var mycket som var av intresse.



Dagen började med hinderbana på Nyboskolan för Sia och då var även Loe och Ian med på ett hörn. Vattenflaskor och gympaskor på det. Under samma tid så var Isa och Lin på Fågelviksskolan och lärde sig att dansa Wednesday-dansen under en timme.



När hinderbanan och dans var slut sammanstrålade vi för att de som ville testa mer tennis skulle få göra det. Isa var inte mer intresserad, så det blev Ian, Loe och Lin som spelade en stund innan det blev lunch hemma för alla.



Efter lunchen ville Ian och Isa ge luftgevärsskytte en chans till, de fick ju bryta lite tidigare vid förra tillfället, men nu hann de med en hel serie. Även om det tog en liten stund innan arrangören fick ordning på tekniken.




Sedan hem för att hämta upp Loe och Lin för att åka till gympasalen på Baggeboskolan för där gavs det möjlighet att testa på badminton tillsammans med ortens klubb Hôl i vägga. Där fick de utföra olika övningar och det fanns också en mindre hinderbana.



Och där var de fasta aktiviteterna slut för de äldre barnen, kvar på dagens program stod bara Sias Familjegympa så det blev en sväng tillbaka till Nyboskolan, där dagen börjat för henne, och lite mer härlig rörelse.




Det har varit ett mycket bra program som kommunen har tagit fram detta höstlov och barnen har fått välja sådant som de velat göra, men allt har vi inte kunnat få till. Nu, om man bortser från eventuell skridskoåkning, så är programmet slut för oss och andra aktiviteter väntar istället.


 

Så här ser favoritaktiviteterna från höstlovsprogrammet ut:

 

Ian: allt utom pysslet

Isa: teaterlek, badminton men mest Sen kväll på bibblan

Loe: tennis, badminton och hinderbanan

Lin: badminton och tennis

Sia: Sagostund Special

Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 27 april 14:45


Nu har barnen testat 10 stycken av årets glassnyheter! Och vi har ett resultat!         Se filmen från glasstestet:   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 27 april 09:00


Dagarna med Lin och Sia är ombytliga och häromdagen blev uppgiften att montera och dekorera en tårta. Dessutom testade vi att få den att se ut som en fjäril och det var inte alls knepigt. Vi delade de färdiga tårtbottnarna på mitten och bara vände de...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 26 april 09:00


Vi tror att den här lekplatsen invigdes någon gång i vintras och vi har pratat om att att besöka den, men det är ju inte så kul att besöka en snöig lekplats... I helgen blev det istället av för då passade det bra i och med att Ian och Isa var på Ky...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 25 april 15:15


Det här aktivitetshäftet fick Loe när han var yngre och vi tyckte att det fungerade bra. Nu är det Lins tur att ta sig igenom aktiviteterna i hennes eget häfte, ett häfte som mest tar upp små bokstäver. I häftet finns diverse övningar där svar ska sk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2023 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards