Direktlänk till inlägg 20 april 2011
Här kommer det efterfrågade receptet på mammas goda frysta Digestivetårta.
Jag har inte gjort den själv så har ni några frågor så får ni höra av er till henne: http://kristinakicki.bloggplatsen.se/
Hon brukar gör den här tårtan till jul, men den passar ju bättre nu när det är varmt.
Det går säkert bra att som i Annicas recept HÄR på frusen cheesecake byta ut gräddfilen mot Philadelphiaost.
Digestivetårta, fryst
6 krossade digestivekex
6 dl gräddfil, silad genom kaffefilter över natt
1 citron
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg (gulor/vitor)
3 dl grädde
Strö digestivekex i botten (och resten ovanpå senare).
Blanda gräddfilsmassan med rivet skal samt saft av 1 citron.
Blanda med socker, vaniljsocker och äggulor.
Blanda med vispad grädde.
Vänd ner de vispade äggvitorna. Strö kex på.
Ställ i frysen i fyra timmar.
Tina 20 minuter innan ätning.
Hoppas att detta blir en ny favorit. Det har det i alla fall blivit hos oss... /Jenny
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|