jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 maj 2012 17:15

Idag var jag på synundersökning hos Synsam i Skövde. Allt såg bra ut (förutom synen då kanske...), så jag fick ut tio par endagarslinser av de nya DAILIES TOTAL1, som jag ska testa åt Smartson.

Hos optikern fick jag ett extra par för själva synundersökningen, och de tänker jag behålla insatta hela dagen. Nu har det gått några timmar, och fortfarande känns det bra. Vissa linser som jag provat förut har skavt så fort jag satt in dem, och andra har känts torra och hårda efter bara ett litet tag, särskilt när jag suttit framför datorn en längre stund. Och nu ska jag göra just det, så vi får väl se hur det går... Än så länge är jag i alla fall positiv till dessa linser. /Jon


Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 maj 2012 09:45

Från köket till datarummet där jag satt hördes en hostning, som om någon satt i halsen. Jag ropade till Jon vid frukostbordet och hörde hur det gick. Jag fick svar att han nästan satt gröten i halsen, men att det inte var någon fara. Några minuter senare gick jag till köket för att se honom hålla på att torka bord, glasögon, bananer - ja, nästan allt inom en meter framför honom!



Jag hann ta en bild på en del av grötförödelsen...


Han kunde inte riktigt heller förklara vad som hänt och jag är glad att jag inte satt framför honom just då. Man ska alltså inte äta gröt. Det måste väl bli lärdomen. Eller...? Sedan sa han visst något om att någon som snart ska fylla 25 borde ju kunna äta. 25!?!? Förnekelse. 35 är det på onsdag senast jag kollade. Men namnsdag har han idag, det är vi överens om. Jon kallades länge för just Erik innan hans föräldrar ändrade sig. Men idag får han nog gå under namnet Sölpelle.


På tal om idag då. Vi lämnar hemmet igen. Himla flängande här. Men Jon har tid för linsundersökning hos Synsam i Skövde för han har ju blivit utvald som testpilot åt Smartson. Gratis undersökning och gratis linstest - det kan vi ju inte missa. Efter det får vi se vad vi hittar på. Det får väl bli vädret som avgör... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 maj 2012 09:29

Det kändes som nyss vi fick reda på att DollarStore ska öppna i Skövde - men nästa helg är det dags!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 maj 2012 18:06

Avspärrat för Grönköpings marknad i Hjo.


Vi gillar marknader, det är roligt att kika omkring på allt möjligt som säljs. Och vi köper en del också, även om det den här gången blev mest sådant som man kan äta. Det blev sockervadd, några lotter, marknadsgodis, bröd - ljust till mig och mörkt till Jon, nya korkar till flaskorna med mera...

Några inköp från marknaden...


På marknaden såldes det faktiskt också jordgubbar, denna gången från Belgien. Tidigare har vi köpt spanska så det börjar närma sig för de svenska. ;) Två byttor kostade 45 kr - och grädden är redan fixad!

Jordgubbar!


När regnet började falla på eftermiddagen mattades det av betydligt med folk och det gick lättare att ta sig fram. Så lätt att vi tog med Nalle in bland marknadstånden så han fick kolla läget också. Det blev många ben och småbarn för honom att se...

 

Nalle förstod nog inte riktigt vad det här var om...


När det närmade sig lunch började vi leta mat och i vimlet hörde jag mitt namn och där stod en släkting, som önskar förbli "hemlig" på bloggen. Det slutade med att vi av denne "okände" välgörare blev bjudna på mat på en restaurang som heter Strand. Tack, tack!

Vi hade turen att springa på en bekant - som bjöd oss på lunch!


Vi har aldrig ätit där tidigare men läst att de bytt ägare nyligen. Det blev pizza till mig (som Jon fick hjälpa mig lite med) och hamburgare till Jon - jättegott! Servitören kom när vi ätit färdigt och ursäktade om vi fått vänta länge på maten för det var många gäster som hittat dit, men vi hade inte alls fått vänta. Det var snarare de som fick vänta på oss för vi blev sittande en lång stund efteråt och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är kul med sådana där spontanträffar!

Fyra maskiner tvätt är körda och det sista torkar nu, men sedan är det soffan och lite högläge med benen som gäller. För jag bör väl ändå ta det lite lugnare så att det känns bra imorgon också. Film och hockey. Ja, så får det bli. Och kanske jordgubbar till det... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 maj 2012 17:54

Inatt sov jag riktigt bra och det blev till och med sovmorgon. Jag vaknade några gånger under natten för den här babyns sparkar är verkligen inte att leka med. Vad har den emot mig egentligen?!?! ;)

Hur kan något så litet kännas så kraftigt, och när den väl sätter igång så håller den på ett bra tag... Men förstås, hellre att den sparkar än tvärtom, men lite ont gör det ibland...

Nu känner jag mig helt fri från feber och det känns bättre i kroppen och det är jag så tacksam för. Och eftersom jag mådde bättre orkade vi oss till Hjo. Det brukar vara marknad där på Kristi himmelsfärds dag och så även idag.

Men vi stannade först till på Hem & Hobby. Det har börjat klia i mina pysselfingrar och jag hittade ett par meter tyg som jag ska hitta på något enkelt med.

Kan jag få ihop något pyssel av dessa tyger tro...?


Det blev också ett par nya svarta plastsandaler för 40 kr, men ingen Alla barnen-tavla för det kändes lite märkligt att sätta på väggen. Efter Hem & Hobby for vi in till centrum och marknaden. /Jenny

 

 

I sandaler av plast... utan tavlor.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 maj 2012 09:33

Har ni sett? Enligt nedräkningen här bredvid är det idag "bara" 100 dagar kvar till beräknat datum för förlossning. Vi skriver "bara" för 100 dagar är ju ändå 100 dagar...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 maj 2012 17:30

Att ta blodproven som barnmorskan ville hanns inte med igår för provtagningen stängde. Så nu har jag lämnat tre rör idag istället. Dock inte sänkan för det måste gå via doktor, lika dumt som att barnmorskan på förlossningen på KSS berättade att de inte får skylta från vägen till förlossningen...


I söndags lämnade jag två rör från den högra armen och det gick bra, men när kvinnan på Vårdcentralen, som skulle ta prov idag, såg hur jag såg ut på den armen testade hon först den vänstra och det kom ingenting. Fastän hon grävde lite med nålen... Det fick bli den högra igen, då gick det bättre. Men det är ganska ömt i drickarmen nu. ;)


Och på tal om ömt så är det ömt under revbenen forfarande också, ibland känns det värre.. Skulle ju inte ha något emot att det släppte snart. Nu känner jag mig i alla fall feberfri. Fast jag har inte kollat tempen och det kan ju ha något att göra med att jag äter Alvedon... Här låtsas vi bara lite som om det regnar. ;)


Men nu startar vår långhelg som pågår tills på söndag vid lunchtid då Jon måste iväg på utbildningen i Stockholm. Ganska taskig tajming på den nu... Tills dess får vi se vad vi (läs jag) orkar med. Det är marknad i Hjo imorgon om vi vill och har lust. Resten av den här dagen får bli lugn, tänkte börja med att streama senaste avsnittet av Morgan och Ola-Conny som vi missade och i söndags började vi se på första Sherlock Holmes-filmen - kanske skulle göra ett fjärde försök att se klart den idag.


Hoppas att ni har det mycket, mycket roligare än så här! /Jenny

A+

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 maj 2012 19:15

Jag har mest tagit det lugnt idag, bortsett från det jag inte kan hålla mig från att göra. Fy på mig! ;) Men så har jag ont fortfarande också...


I eftermiddag hade vi vårt vecka 25-besök hos barnmorskan och nu känns det mesta ganska bra. Vi har inte varit där sedan i slutet av januari och hade samlat på oss en del frågor som vi fick svar på. Jag lämnade ett urinprov och det var fortfarande äggvita i det, men bara en 1:a vilket var lågt, samma som det tydligen var på KSS i söndags. Provsvaren från den odlingen fick jag också reda på och mina besvär kommer inte från något problem med urinvägsinfektion. Det är väl febern som är lite oförklarlig bara... och kanske värken då.


Men på KSS har de nu gjort en notering om profylax i samband med födseln, penicillin så inte bakterier ska flyttas till barnet. Jag hängde inte med riktigt där men det skulle de sköta. Jag kommer nog att vara upptagen med annat, den där fruktansvärda smärtan i underlivet som barnmorskan nämnde något om, smärtan som gör att man inte ens känner om man spricker eller ej... Vi ska heller inte få lämna BB direkt, inte för att vi tänkt göra det, för de ska ha babyn under lite observation.



Barnmorskan tipsade om tabletter mot sura uppstötningar. Jag har inte haft några sådana men det kunde ändå var det som gör att det känns obehagligt i solar plexus-området. Jag testar gärna för det här vill jag bli av med. Dock hann provtagningen stänga så jag får ta blodprov en annan dag. Jag hörde igen om proverna från förra gången sett bra ut och det var inget att anmärka på. Hoppas att det går lika bra med nästa prov. Det kanske slutar med att jag slipper ta B12-tabletterna, har ju tyckt att de verkar lite överflödiga. Och är järnvärdet dåligt får jag väl bli lite mer noga med de tabletterna för jag har kanske "missat" några för jag har inte alls känt av någon större trötthet. Tills i fredagskväll mådde jag ju hur bra som helst!


Förutom alla frågor och funderingar som vi hade vägdes jag. 59 kilo vid förra besöket och 66 nu.

Barnmorskan tog blodtryck: 120/60 och livmodern mättes till 25 cm. Hon lyssnade på babyns hjärtslag som låg på 156.

(Dock verkade hon inte tro på "myten" att det skulle vara en flicka när slagen var över 140...) 

Hon klämde på magen och tyckte sig kunna känna huvudet.

Nu fick jag också reda på min blodgrupp: jag har A+. Det låter fint det! Jon är en positiv nolla han... ;)


I det stora hela såg allt bra ut och nu har vi fått resten av våra besök inbokade. Det blir en hel del träffar, även om det kommer bli med två andra barnmorskor också när det är semester för vår ordinarie. Det blir tätare mellan besöken och nästa gång ska vi dit när vi är i  vecka 29.

Det kändes skönt att gå därifrån och känna mig lite "frisk", för den här gången hade jag med mig en övernattningspackning ifall jag skulle blir ivägskickad till KSS. Men nu blir det hockey hemma istället! /Jenny


Detta lilla solskensinlägg får avslutas med en bild på smultronen som blommar nu.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards