Direktlänk till inlägg 8 februari 2013
En key lime pie står på kylning i kylskåpet, men innan dess stod den så här måttligt (!) arrangerat för fotografering på matsalsbordet:
Vi har aldrig testat den här pajen förut så det ska bli spännande. Den verkar vara väldigt syrlig (det heter ju slickepott...).
Receptet står på burken för kondenserad mjölk från Törsleffs, men kommer här också ifall någon mer ska testa.
300 g digestivekex
100 g flytande smör
1 tsk vanilinsocker
1 tsk kanel
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
1 dl färskpressad limejuice (ca 6 st)
Blanda kex, smör, vaniljsocker och kanel till en grynig massa.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant och grädda i 5 min i 200 C. Låt svalna.
Rör ihop (vispa ej!) den kondenserade mjölken med äggulorna och limejuicen och häll smeten i pajskalet.
Låt stå i kylen minst 4 timmar. Garnera gärna med limeskal.
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|