Direktlänk till inlägg 11 augusti 2013
Det är en rätt man inte äter varje dag precis. Inte här i alla fall. Vet inte varför för det är ju faktiskt ganska gott och lätt att göra.
Ian på sin skördetröska/trehjuling.
Jag och Ian drog ut i trädgården med hans "skördetröska" och bärgade lite purjolök och några morötter till matlagningen. Men sedan somnade han och jag fick tillaga rätten själv...
Nu gjorde vi en grön variant och bytte ut skinkan mot vegetariska tärningar á la bacon. Det smakade förstås extra gott med egenodlad purjolök och nykokta färska morötter till. Men allt orkade vi inte äta upp så det blev några matlådor till Jon.
Receptet följdes inte helt slaviskt och originalet finns här och vårt följer nedan (hoppade bland annat över salt för att Ian skulle provsmaka). /Jenny
Makaronilåda
ca 4 portioner
Ingredienser:
4 dl okokta idealmakaroner
Några små egenodlade purjolökar
Smör att steka i
240 gram tärningar á la bacon
Ingredienser till äggstanningen:
4 st ägg
3 dl mjölk
1 krm svartpeppar
2-3 dl riven ost
Gör så här:
Koka makaronerna i 8 minuter. Skölj under tiden purjolöken och hacka den i bitar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek purjolöken några minuter.
Låt fuskbaconbitarna steka med purjolöken ett par minuter.
När makaronerna är klara, häll dem i stekpannan och rör om. Häll sedan allt i en smord ugnsform.
Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en liten skål.
Häll detta över makaroniröran i formen. Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 200 grader tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.
Servera med kokta morötter.
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|