Direktlänk till inlägg 31 juli 2015
Få har väl missat "viraliteten" med det japanska receptet på cheesecake med endast tre ingredienser: ägg, vit choklad och cream cheese. Det här lät väldigt spännande och jag är dessutom väldigt förtjust i cheesecake så jag bakade kakan så fort jag fick chansen.
Men hallå! Min kaka blev ju inte alls så där hög och fluffig! Något gick nog fel.... Smidigt recept så när på krånglet med bakplåtspappret som skulle oljas och vara klätt runt formen. Just därför fick Jon fixa den biten. ;)
Men även om kakan varit högre så hade det nog inte gjort något åt smaken. Vi blev inte alls så förtjusta i den här snabbkakan. Den smakade alldeles för mycket maräng och var inte alls åt cheesecake-hållet.
Receptet med ingredienser, bilder och till och med video finns här ifall någon vill testa:
http://www.newsner.com/2015/07/darfor-far-denna-japanska-cheesecake-pa-3-ingredienser-hela-natet-att-dregla/
Den godaste cheesecaken vi någonsin gjort och smakat är dock helt klart fortsatt New York Cheesecake: http://saltpeppar.se/favorit-i-repris-new-york-cheesecake/ Hmm... vi kanske borde få till en sån snart igen. /Jenny
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|