jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2020

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2020 06:30

Jag har fixat ihop 28 stycken uppdragskort för stora och små som nu sitter uppsatta runt Ånaplan. På korten står olika uppdrag om på vilket sätt som man ska ta sig mellan de olika stoppen. Det kan vara med bamsekliv, som ett spöke, på tårna, det snabbaste man kan osv. Allt för att sprida lite rörelseglädje! Bildjakten som vi satte upp i tisdags fick oväntat mycket härlig respons så förhoppningen är att även detta tilltag ska falla i god jord. För oss blir det i alla fall lättare att ta oss ut om vi har ett mål och om det dessutom finns något för barnen att ta sig för under utevistelsen brukar det bli roligare. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 november 2020 06:45

Igår var det studiedag och för att inte bli för stillasittande hade vi förberett en bildjakt med juliga motiv. Bilderna satte vi ut här och var på Ånaplan för barnen att leta efter. Vi hade också satt fast en bit reflextejp på fram- och baksidan så vi kunde köra ett varv till med ficklampor när det mörknat. Vi tipsade om det här i Tibro-facebookgruppen och fick ett väldigt positivt gensvar, och just därför får bilderna sitta kvar lite till så fler får möjlighet att testa. Det är ju lite isolerade tider men att ha ett mål, som att leta efter bilder, kanske får fler att ta sig ut.


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 november 2020 07:15


Lin har fått plats där vi önskade, på samma ställe som Loe och där även Ian och Isa har gått. Vi är väldigt nöjda med den förskolan och det är roligt att Lin också ska gå där. Hon börjar på att bli så stor och i och med att det inte finns så mycket för henne utanför hemmet så kommer det här säkert bli toppen.


Men i nuläget är det lite osäkert för 15-timmarsbarnen. Under en period framöver får 15-timmars i kommunen vara hemma för att avlasta trycket då mycket personal är sjukskriven. Nu blir Loe hemma till tidigast 8 december och då är det ju ändå inte långt kvar till jullovet så vi får se. 


Det är ju väldigt ovanligt att barn under 10 år smittar och nu har det gått nästan två veckor sedan Isas smittotillfälle och ingen av oss har känt av något. Men igår kom det dock information om ett nytt eventuellt smittotillfälle. Dock inte så långt efter det första så "karantänen" påverkas inte så mycket.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 november 2020 06:30


Det hade gått ett tag efter den senaste brandövningen, så igår var det hög tid att testa barnen igen. Och faktiskt att de överraskade. Denna gång sprang de inte omkring som yra höns och skrek när brandlarmet gick, utan varnade alla, skyndade upp, fick med sig lillasyster och till och med att de kom ihåg att få med sig mobilen ut för att kunna larma! De tog sig snabbt och kontrollerat till återsamlingsplatsen vid äppelträdet och räknade in alla innan övningen avbröts. Barnen huttrade i den kalla novembervinden men var glada och stolta över att ha klarat sig helskinnade. Återstår väl då att se hur de löser kommande utmaningar med rökfylld övervåning och andra påhittade läskigheter... /Jon


Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 november 2020 07:00

Hade den inte varit rosa hade det kanske kvittat, men den var ju så söt. Nu har vi två juliga husvagnar! Och även en Snällkalender från Friends. Får se om vi kan klämma in mer juligt innan det ska plockas bort. Barnen väntar ju på att nissen Julien ska flytta in...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 november 2020 11:34

Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 november 2020 07:31

Under natten till igår låg det hagel kvar och i Loe och Lins ögon var det så nära snö de kunde komma. Idag vaknar vi upp till regn. Så de var ute en stund och de hittade även is som de krossade.

Den här vintersäsongen ska vi låta hammocken stå kvar ute för det är för trångt i garaget, men skydda den med ett "tält". Hoppas det fungerar. Och nu är trädgården redo för vintern. Ny belysning är på plats i klätterträdet och det lyser åter över barnens gungställningar.


Lin · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards