jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2022

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 december 2022 06:37

Utanför nissens dörr stod en tvättlina och på den hängde nissens röda små strumpor. På barnens stolsben satt också strumpor, juliga strumpor i present. Barnen ville genast byta till de nya!

Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 december 2022 13:44

Vad gör väl det att novemberkaktusen blev något försenad med blomningen när den är så vacker att den inte går att återge på bild.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 december 2022 06:15

Det var ju nästan så att nissen hade koll på att Jon ska sluta senare idag och att förskolan håller stängt, för en (förhoppningsvis) lugn eftermiddag med film väntar. Julien hade lämnat den nya Minion-filmen: Berättelsen om Gru. Och snacks finns det att ta till från snackskalendern så förutsättningar för lite mys finns där.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2022 16:15


I förra veckan fick Loe feber och ont i öronen. Febern gick över men när smärtan inte försvann efter ett par dagar tog vi honom till vårdcentralen. Där konstaterades öroninflammation och ett litet hål i höger trumhinna - INTE vänster, där han hade haft mest ont. Det fick bli en sväng förbi apoteket innan hemfärd för att hämta ut en antibiotikakur: Kåvepenin. Med Ians känslomässiga reaktion mot detta penicillin (som smakar vedervärdigt, jag vet för jag provsmakade det!) fortfarande alltför tydligt i minne (Ian var typ tre år när han fick det utskrivet...), bad jag att få tabletter utskrivna istället för medicinen i flytande form. Och det visade sig vara ett genidrag då Loe inte hade några problem som helst med att lära sig svälja de små tabletterna. Nu mår han mycket bättre men han hör väldigt dåligt, antagligen på grund av vätska i öronen. Om cirka tre månader ska han göra en hörselundersökning för att säkerställa att hörseln inte påverkats. /Jon

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2022 08:18

Nissen hade påbörjat jobbet med toagranar, men blivit för trött för att göra klart jobbet, så barnen fick slutföra pyntandet.


Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2022 06:30

 



Denna Christmas cake från Almondy var överraskande god,

inte minst det smarriga, kladdiga kolatäcket!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 december 2022 09:35

Nissen hade plastat in sina träskor som stod utanför nissedörren. Meeeen... han hade också plastat in barnens skor, stövlar och ryggsäckar. Det blev ett litet tidsfördriv att få upp plastfolien. Bus, bus.

Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 december 2022 07:00


Igår åkte vi in till Julmys i Skövde centrum. Kön för att träffa tomten på Hertig Johans torg ringlade lång, och medan vi stod i den passade några av oss på att klättra in i den torrlagda fontänen Livets brunn och att delta i den ledarledda ringdansen kring den stora julgranen. Barnen fick till slut träffa tomten och överlämna sina önskelistor (igen!) och den vänliga tomten tog sig tid att läsa och kommentera varenda en, trots att han redan suttit en bra stund där på övertid i kylan. Vilken hängivelse!

Sedan besökte vi några av installationerna under Stad i ljus och vinterlandskapet i Commerce, lekte en stund i Kyrkoparken och tittade på en julföreställning om Jesu födelse, även den på stora torget. Efter det lyxade vi till det med hämtmat från MAX innan vi åkte hem. Det blev en mysig eftermiddag med något ökad julstämning.


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2022 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards