jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 25 maj 2011

Förberedelser

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2011 18:53

Ännu en dag med blåsigt väder! Och inte någon aska i sikte... Tyckte att det smakade lite konstigt i munnen efter kvällspromenaden igår, men det var nog inbillning.

Snart bär det iväg på vår norrlandstripp och förberedelserna är i full gång.

Idag roade jag mig med att göra en del mat för att tömma kylen. Här ska inget slängas i onödan! Jag började också att skissa på sådant som ska göras innan vi far. Det är mycket att komma ihåg: soporna och återvinningen ska tömmas, takboxen ska på, ska skörda växtligheter, ladda mobilt bredband och kameror och mobiler med mera... Sådant där som är lättare att ha nedskrivet än att försöka hålla reda på i huvudet.

Idag kom också vad jag hoppas blir min nya bästa vän med posten. En växelriktare för att försörja laptopen med ström under bilresan.

Var lite orolig när jag häromdagen mejlade och frågade vart varan tagit vägen och fick till svar att den skulle levereras ända från Tyskland. Men den hann alltså fram. Hoppas nu bara att den fungerar, har bara testat så den verkligen passar i cigarettuttaget än. Fungera!

Vi skickade iväg vinsterna till vinnarna i vår tävling. Kanske hinner de fram redan imorgon...? Det var skönt att få det undan från den långa att göra-listan.

Jag gick också lös med sax och klotång på Nalle. Nu orkar han lyfta sin håriga svans igen! Han är så gott som resklar.

Jon köpte både medicin och hundmat till honom idag i Karlsborg. Det räcker mindre än en månad och var lika "billigt" som vanligt: 1208 kr!

Mycket, mycket mer har blivit gjort denna dag, men här kommer istället två bilder på blommor för jag orkar inte skriva mer. Kanske skulle börja ta tag i packningen istället...? /Jenny

 

 
 
skrivmoster

skrivmoster

26 maj 2011 08:49

JO det är en hel del att komma ihåg... och fixa.. packning har jag börjat tänka på men inte mera. En hel månad alltså... inte så lätt!

Lycka till! Få se om vi ses?! Kram!

http://bkoggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

26 maj 2011 09:13

Ja, massor att komma ihåg! Förstår att ni som ska vara borta fyra gånger så länge har en del att hålla reda på också. Det är så många småsaker också...

Vi har gjort den här resan många gånger och har viss erfarenhet, men man vet aldrig riktigt vad man behöver packa. Vädret kan ju vara helt annorlunda så långt bort... Sedan vill vi packa så lätt som möjligt.

Men så länge vi har pengar, Nalles specialmat och medicin så går det mesta att lösa!

Vore kul om vi kunde ses! Vi ska träffa Lotta som vi fått kontakt med via våra respektive bloggar på lördag, så det vore kul att klämma in en till bloggvän.

Ha en bra dag! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 26 april 09:00


Vi tror att den här lekplatsen invigdes någon gång i vintras och vi har pratat om att att besöka den, men det är ju inte så kul att besöka en snöig lekplats... I helgen blev det istället av för då passade det bra i och med att Ian och Isa var på Ky...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 25 april 15:15


Det här aktivitetshäftet fick Loe när han var yngre och vi tyckte att det fungerade bra. Nu är det Lins tur att ta sig igenom aktiviteterna i hennes eget häfte, ett häfte som mest tar upp små bokstäver. I häftet finns diverse övningar där svar ska sk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards