jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juni 2011 16:45

Varför betala mer än vad du behöver? På 24.se hittar du det du behöver. Dessutom är det fraktfritt om du handlar för över 500 kr. Du hittar allt från mobiltillbehör till färgpatroner!

 

Om du bloggar om 24.se nu får du ett gratispaket hemskickat. Läs mer HÄR!  

   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juni 2011 19:44

Bilsemestern har känts lite i kroppen idag också... Det finns ju jetlag, kanske också billag? Att det varit varmt och kvavt väder bidrar inte heller till att pigga upp. Jag har väntat hela dagen på att det ska braka loss med ett ordentligt åskväder men inte då! Lite regn, lite muller, några blixtar och ett superkort strömavbrott - det var allt. För Nalle kom nog den här värmen som en mindre chock också, för om vi frös i Piteå, så stortrivdes han med den svala väderleken. Han var inte sen att hoppa i sjön när han fick chansen tidigare idag. Svansen flöt upp och han såg lite ut som en bäver...

Och här nere har det hänt mycket på bara en vecka. Syrenen har nästan blommat över och i dikeskanterna är det fullt av vackra lupiner. Hoppas att vi inte har missat halva sommaren nu. I fjol kom den ju lika fort som den försvann.

Nu ska jag invänta Jon som jobbar över och samtidigt slänga ett öga på fotbollsmatchen. Kanske somnar, vem vet... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juni 2011 19:30

Från Fagersanna mot Piteå, via Östersund och hem igen - det blev en resa på runt 250 mil. När vi började planera för denna tur kändes det som om vi skulle ha all tid i världen på oss men oj, vad fort det gick. Men vad mycket vi hann med och vad mycket vi har fått se!

Det var ganska skönt att inte avverka hela vägen till Piteå direkt. Vi körde igenom många fina städer och från bilen såg vi bland mycket annat var starten i Vansbrosimmet går.

Stoppet med övernattning i Östersund var ett skönt avbrott och Scandic Syd var verkligen ett djurvänligt hotell. Men vi kom dit sent och for tidigt...

Hemresan tog vi dock i ett svep utan några övernattningar, med bara några kortare stopp. Den resan var mycket segare, och sitter fortfarande i kroppen...

Vi stannade till vid Höga kusten-brons norra brofäste och njöt av utsikten.

Innan det hade vi bland annat hälsat på i ett soligt Holmsund, utanför Umeå, hos Eva, Ola och vovven Keso. Keso fick en rosa leksaksgris i present.

 

I trakterna kring Köping tappade Jon lite kraft och ork, så där blev ett litet nödstopp på närmaste McDonald's...

Men innan vi hittade till McDriven råkade vi stanna till vid Ströbohög som är en gravhög som är cirka 10 meter hög. En vacker och annorlunda sevärdhet som vi annars skulle missat.

   

På vägen upp hade vi bilen full av tomatplantor som vi skulle dumpa av på vägen för att få en "tom" bil hem. Det var ju tanken i alla fall och den tanken sprack. I stället blev bilen ännu mer full hem med en takbox på taket och en takbox i bilen! Nalle fick i alla fall ett litet kikhål så han kunde titta framåt...

  

250 mil kör man inte gratis heller. En hel del tankningar blev det. Bland annat på vägen hem i Skellefteå och i Gnarp, söder om Sundsvall. Kusligt vad lika slutsumman blev för bensinen på de båda mackarna! Nästan på öret...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juni 2011 20:15

Vi tog oss en ordentlig sovmorgon och det var verkligen välbehövt. Men var har vi hamnat egentligen?! Det är stekhett här! Håller ju på att svettas bort... I Piteå var det inte alls varmt, så det här var oväntat. Vi har ju sett på väderleksrapporterna att det varit varmt här nere men det här är ju nästan olidligt.

Imorse när vi vaknat till liv och fått i oss lite sen frukost kom Johan förbi och hämtade upp sina mörkläggningsgardiner som vi köpte åt honom på IKEA i Haparanda. Kul att ses!

Sedan for vi iväg och lämnade av lilla takboxen (den nya finns på blocket nu) hos mina föräldrar, som dock inte var hemma. Vi städade ur bilen lite lätt, lämnade återvinning, var på Tempo och handlade, kylen rensade vi ur innan vi for så den gapade ganska tom... 

Åt mat, pölsa som vi fått med från Marianne, och snyggade till här hemma efter uppackning och nya inköp. Jon satte upp fästen till gardiner som vi ska ha i dörröppningar för solen, spagettigardinen får agera insektskydd så länge.

 

Mamma hade ansvaret att sköta mina växter och de hade överlevt allihop! Hon har ju viss erfarenhet. Men jag blev lite tveksam när hon berättade att hon ställt ut allihop på balkongen. Blev väl mest lite orolig för där uppe hade vi det så kyligt, men i den här värmen mår de nog bäst ute i friska luften.

På eftermiddagen var mamma hemma när vi hälsade på igen. Då fick Jon sin födelsedagspresent - ett litet bidrag till hans Lisebergsresa på torsdag. Det tjusiga kuvertet som ser ut som en skjorta hade hon hittat på marknaden i Medevi som de varit på under dagen.

Men frågan är ändå inte om Jon inte uppskattade hemkomst-gåvan som jag fick mer... Utav mamma fick jag en flaska med chokladmassage. Jons kommentar om det med ett stort leende: "Perfekt, svärmor!" Min kommentar: "Verkar kladdigt... Undrar om man kan äta den...?"

Innan vi for hann vi inte sätta upp det snygga Coca-Cola-stället som var en utav vinsterna från Coca-Cola. Men nu sitter det på plats - och jag är så frestad...

Vi har ordnat med lite presenter också. En utav mina kära vänner blev mamma under tiden som vi var bortresta, men nu har vi postat en liten, liten present. Mitt kusinbarn tar studenten på fredag och den här färgglada "plugghästen" ska hon få med ett grattiskort med kuvert och innehåll.

Den här återhämtningsdagen har gått alldeles för fort. Snart dags att lägga sig igen, om vi nu kan sova i den här värmen.

Imorgon är det vardag igen efter den här semstern och veckan innehåller mycket: jobb, sjukgymnastik, veterinärbesök, tvättid, Lisebergsbesök, studentfirande med mera i en härlig röra! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juni 2011 20:11

Äntligen är ett Humanity-armband mitt! Älskar dessa armband - de är ju så snygga. Men dyra, skulle aldrig köpt ett själv... Därför blev jag extra glad när jag fick mejl från Emilia om att jag vunnit just ett sådant! Tack så jättemycket!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juni 2011 23:17

Vi kom hem till slut! Men nu är vi jättetrötta, det snurrar i våra skallar. Det mesta är redan undanröjt och det ska bli skönt att få sova - i typ hundra år. Hoppas att ni får en fin nationaldag! Får se om vi vaknar eller sover bort den dagen...

            

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juni 2011 16:14

Vår resa fortsätter... Under flera mil har vi legat i Skrivmoster och hennes mans vägdamm. Trodde inte att vi skulle hinna upp dem innan det var dags för oss att vika av från E4:an. Men det gjorde vi! På en rastplats i Tönnebro fick vi chansen att träffa ännu en bloggare live (hälsade ju på Lotta på vägen till Piteå), den här gången blev det Skrivmoster i egen hög person. Jätteroligt! Hoppas att ni får en fortsatt trevlig bilresa! Kanske ses vi någon mer gång...?

Nu är vi i trakterna kring Gävle och nu är det bara cirka 40 mil kvar, men vi är inte hemma före åtta ikväll i alla fall. Det är lite långsamt, men i det stora hela har det gått mycket bra så långt. Vi är lite trötta men ser fram emot att kasta oss över att ta itu med uppackandet när vi kommer hem. Ja, jag gör det i alla fall, kanske inte Jon... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juni 2011 12:47

Just nu far vi igenom Sundsvall. Det är mycket soligt och 14 grader varmt. Vi har runt 60 mil kvar... Vädret är fortfarande fint och så här vackert var det vid Höga kusten-bron:

 

Vi har gjort några kortare stopp, nu senast i Härnösand. Om vi var in på DollarStore där eller ej låter vi vara oskrivet... ;)

Nästa stopp blir nog i Gnarp för tankning. Kanske läge att köpa trisslotter där. När vi for upp i höstas vann vi 2000 kr på en lott som var köpt just i Gnarp...


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards