jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 28 juni 2012

Slår ett slag för ägglossningstest

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juni 2012 15:00

Skaraborgs Allehanda 28/6.


I dagens lokaltidning finns en artikel med rubriken "Se upp med självtesterna" och en doktor lämnar sina synpunkter på olika självtester. Det är klart att vissa självtester kan vara missvisande men många kan också vara bra. Doktorn berättar om tester som fungerar och om tester som är mindre bra. Nu kanske mycket av texten är taget ur sitt större sammanhang men jag reagerade på hennes utlåtande om ägglossningstest:Jag tycker att den kvinnliga doktorn får det att låta så lätt. "Ännu bättre att sluta stressa" - som om det vore något enkelt. Vi använde oss av ägglossningstest och tror att det skulle tagit ännu längre tid för oss att ha blivit med barn utan. För vi försökte länge innan vi tog till dessa stickor. Men om en oregelbunden mens och ägglossning berodde på stress eller ej vet jag inte. När jag åt p-piller kom alltid mensen på utsatt tid men så fort jag slutade med dem var det svårt att hitta ett regelbundet mönster och då alltså även för ägglossningen.

Detta behöver ju inte alltid vara stressrelaterat. Alla har inte en menscykel som det går att ställa klockan efter.

När tiden går och går och man aldrig får ett positivt utslag för graviditet är det inte så himla lätt att inte bli stressad av det. I vårt fall känner jag att ägglossningstest snarare fungerade med en avstressande effekt, även om att det var svårt att bortse från "det är nu eller aldrig"...

För tiden går och när vi försökte bli med barn kändes en månads väntetid som en evighet, för omedvetet gjorde man ju planer varje gång. För den här gången kanske det skulle ha fungerat!

Men nu ska ju också tilläggas att bara för att testerna reagerat positivt för ägglossning betyder inte det att det är någon garanti för att bli med barn, även om det kändes som ett jättesteg närmare.


Det här positiva utslaget resulterade i baby I.


Att använda oss av ägglossningstest var i alla fall något som var positivt i vårt fall... för vi orkade till slut helt enkelt inte ha sex flera dagar i rad. ;)

Sedan var det inte alltid så lätt att avgöra när testerna verkligen var positiva eller ej och sedan är de ju inte heller gratis. Men i det stora hela är vi verkligen glada för att vi tog till ägglossningstest som hjälpmedel. /Jenny

 
 
Heidi

Heidi

28 juni 2012 15:54

Kära nån, undrar hur många slantar vi lagt på olika tester genom åren... ;) En gång beställde jag billiga grav.tester från internet, ett storpack, och gjorde 21 positiva tester och ett negativt clear blue. Vilket tror du stämde? Clear bluet såklart... =/ Skönt att slippa sån skit nu! =)

Förföljer dig på några tävlingar, hoppas det är ok ;) Gillar när det inte är alltför komplicerade tävlingsregler och när det är något vettigt man kan vinna, som man faktiskt skulle ha nytta av. =)

Ha de gott!

http://livetenligtheidi.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

28 juni 2012 17:02

Vi hittade några tester billigt i Ullared men det var ju inte därför som vi helst ville åka dit... Men vi gjorde vår köpa-babygrejer-resa till slut.

Stalka mig gärna du. Jag välkomnar dig till tävlingsträsket och önskar dig lycka till. Vi är i Mariestad och hämtar mattan nu som jag vann. Jag älskar tävlingar... och att vinna!;) /Jenny

 
Ingen bild

Kim F

28 juni 2012 21:25

Jag håller verkligen med! Jag tyckte det va skönt att se att man iaf hade ägglossning ibland. För det märkte jag inte av på egen hand!

Jenny och Jon Sjöberg

28 juni 2012 21:31

Nej, det är ju inte alla som får de där tydliga tecknen på ägglossning. Då kan det också vara bra. Tycker inte alls att det enbart handlar om en stressrelaterad fråga, men den här doktorn kanske hade velat utveckla sig lite mer. Men jag kände mig lite träffad av hennes förenkling av något som många kämpar med. /Jenny

 
Hanna

Hanna

12 juli 2012 12:49

Härligt inlägg! Jag tror också helt klart på att ägglossningstest kan vara ett bra hjälpmedel men dock inget måste och precis som du säger, det kostar också. Värt att kolla upp är det dock!

http://www.ägglossningstester.nu

Jenny och Jon Sjöberg

12 juli 2012 16:42

För många kan det säkert underlätta med ägglossningstest. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 29 mars 12:15

  Nu är husvagnen hemma igen efter vintervilan i en industrilokal en bit härifrån. Där hade den haft det fint med andra husvagnar, båtar och annat men nu står den hemma på uppfarten igen. Men vart den ska rulla den här sommaren är fortfaran...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 29 mars 09:48


Igår vid barnens utomhuslek fick såpbubblemaskinen jobba lite. Att något så enkelt som såpbubblor kan roa så mycket!   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 28 mars 20:55


#earthhour #earthhour2020

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 28 mars 12:27

  Vi har satt lite färg på tillvaron och påskpyntat ute och inne. Vi har ju en del roliga grejer och det är ju kul att kunna ha dem framme lite längre än i bara ett par dagar. Heliumballongerna får dock vänta lite.   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 28 mars 12:26


  Nu är de flesta av vinterkläderna undanröjda...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se