jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2012

Ny vecka...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 augusti 2012 08:30

Äntligen Jons sista vecka innan han får semester. Ska bli skönt och tryggare att honom hemma nu när det börjar dra ihop sig... eller öppna sig. ;)

I veckan borde leveransen av badkar med bensats komma, blandaren hämtade vi redan i fredags men karet är ju aningen större.

På torsdag har vi MVC-besök igen. Den här gången är besöket längre för vi ska ha förlossningssamtal. Det känns stort. Vi ska bland annat prata smärtlindring - men vem ska känna smärta?!?!?

På sistone har vi läst gott om bland annat lustgas och epidural och jag hoppas att personalen vet vad som skulle fungera bäst när det är dags. Ingen kanyl i handen och vegetarisk kost är väl de enda konkreta önskemålen som jag har i nuläget. Och att det lagom fort kommer ut en frisk baby I.

Eftersom förlossningen börjar närma sig läser vi på en hel del i ämnet och förlossningsberättelser är extra intressanta just nu. Det är verkligen mycket som kan hända, både gott och ont, och den enda gemensamma nämnaren verkar vara att det gör ont... (Och att det är värt det.)

Till helgen ska vi ut i vida världen och köpa och hämta hem beställda varor så det blir en hel del affärer som ska besökas. I och med att banklånet inte går igenom förrän nästa måndag så lägger vi ut för allt själva och det märks i kassan. Bara handpenningen på huset var ju på flera tusen - tur att vi är så ruskigt förmögna. Tjänar ungefär samma som Zlatan per dag... Men i slutändan hoppas vi ändå att det ska bli billigare.

Nästa måndag är också den stora husdagen - då ska de sista papprena skrivas på och vi ska få nycklarna. Det känns också stort. Vårt nya hem - ett hus.

Ärligt talat så är det ganska svårt att ta in alla dessa stora saker som ska hända under den närmsta tiden. Under bara första veckan ska hantverkarna, räknar vi med i alla fall, ta tag i renoveringen av badrummet, vi ska flytta in vad som går, stängsla trädgården med mera... Det ska bli skönt att få undan kartonger och annat överflödigt som står här i lägenheten nu. Men det är nästa vecka det. /Jenny

 
 
Ingen bild

Lina

6 augusti 2012 10:42

Oj, det är onekligen mycket på gång nu! ag blev dock lite förvånad när jag tittar på den lilla bebisen här i vänsterspalten och där står 19 dagar. 19 DAGAR! Oj vad tiden går fort när man själv inte är den som är gravid. Jag hoppas i alla fall att saker ska falla på plats med hus och allting och att ni hinner komma i alla fall i mental ordning innan det är dags.

Jenny och Jon Sjöberg

6 augusti 2012 11:58

Ja, nästan allt på en och samma gång. Det är ju inte riktigt så vi brukar hantera saker, men nu blir det som det blir.

Nitton dagar känns både som en lång tid och en kort tid. Det beror helt på hur saker och ting flyter på tills dess.

Mental ordning vore ju trevligt men det ser illa ut med det. Som vanligt alltså... ;)

Jag vill så gärna göra saker men den här magen är verkligen i vägen, fast vi ligger ganska bra till ändå och hoppas att vi har koll. /Jenny

 
Lotta

Lotta

6 augusti 2012 12:46

Spännande! Ja, det är onekligen mycket med både hus o bebis, på samma gång! Men det fixar ni =)

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

6 augusti 2012 12:51

Jag vill både börja få ordning i huset och ha bebisen, men bäst vore nog om baby I låter vänta lite på sig... September kanske inte är så dumt ändå.
Men det är ganska tröttsamt med den här magen nu. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 25 april 15:15


Det här aktivitetshäftet fick Loe när han var yngre och vi tyckte att det fungerade bra. Nu är det Lins tur att ta sig igenom aktiviteterna i hennes eget häfte, ett häfte som mest tar upp små bokstäver. I häftet finns diverse övningar där svar ska sk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards