I början kändes den här odlingsbädden så liten, men hej vad det växer bra på så liten yta ändå. Hinner ju knappt med... :)
Morötter, rädisor, plocksallad, gräslök, purjolök och dill.
Jenny och Jon Sjöberg
19 juni 2013 11:17
Vi har tomatplantor, chiliplantor och persilja också. Plus bär och sånt som redan är planterat. Himla smidigt att bara gå ut och hämta när det behövs! :)
Trevlig midsommar till er alla också. Kramar! /Jenny
Jenny och Jon Sjöberg
19 juni 2013 14:15
Vi hade ju planer på ett land med potatis, jordgubbar med mera men insåg att vi antagligen skulle ha fullt upp ändå första sommaren. Tur att vi nöjde oss med odlingsbäddskompromissen. :)
Nu ska vi bara försöka ta till vara på det som växer framöver. Har frusit in lite persilja och rabarber redan, men ska väl sylta och mosa också senare. Det är tanken i alla fall. /Jenny
ihemmetslugn
19 juni 2013 14:31
Det kanske finns mer tid nästa år? Planerna behöver ju inte strykas helt utan bara läggas på is en stund :)
Med persilja, dill, gräslök kan du göra eget aromsmör vilket jag tycker är mycket gott på kött, majskolvar, till potatis och säkert en hel del till :)
http://ihemmetslugn.blogspot.se
Jenny och Jon Sjöberg
19 juni 2013 14:48
De ligger på is tillsammans med så mycket annat. Men vi har ju ingen brådska, roligt att ha något att se fram emot också.
Smöret låter jättegott och lätt. Smör och kryddorna bara va'? Och vitlök.
Som du ser hann det inte börja växa mossa på cupcakemixen. :) /Jenny
ihemmetslugn
19 juni 2013 14:52
Jag brukar göra vitlökssmör och rödlökssmör, vi har varsitt till sommaren =)
Jag blandar rumsvarmt smör med pressad vitlök och några droppar citronsaft. Brukar göra på 150 gram smör till 4 pressade klyftor vitlök.
Aromsmör är ju egentligen hur lätt som helst eftersom du kan göra på precis den smaken du vill ha, enbart persilja eller persilja och dill eller ja.. du fattar =)
Men japp det är bara smör och kryddor till kryddsmör.
Antingen gör du rullar av smöret som du fryser in i plastfolie och skär bitar av när det är tinat eller så portionsfryser du så att du kan ta fram så mycket du behöver /gång.
Jag portionsfryser iform av styckfrysta spritsade rosor =)
http://ihemmetslugn.blogspot.se
Jenny och Jon Sjöberg
19 juni 2013 15:09
Ska lägga smöret på minnet. Skulle säkert vara gott till sommarens grillat. Tack för tipsen! /Jenny