jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juli 2013 19:30

Jag och grannen gjorde en gemensam tur till Återvinningscentralen tidigare idag. Ett himla skoj ställe tycker jag! Sicka grejer folk slänger och sättet de dumpar avfallet på varierar stort. En del är bestämda i sina handlingar, medan andra vankar fram och tillbaka för att hitta rätt bytta att droppa skräpet i... Trafikkaos brukar också råda, fast inte denna varma dag då trängseln säkert var på stranden istället.

Vi hade släpet fullt med diverse skrot, rester från det gamla entrétaket och trädgårdsavfall. Som vanligt var det väldigt skönt att bli av med allt skräp.

Fast det som är skräp för en annan kan blir en hundpool för oss! På en släpvagn fick jag se en solblekt sandlåda i hårdplast med båtform vara på väg mot sista vilan. Jag frågade mannen som var beredd att göra sig av med den om det var något fel på lådan. Till svar fick jag att förutom att den var aningen blekare än vid inköpsdagen och trasig i fören så hade den i alla fall inte sprungit läck. Om jag kunde få den? Jodå, det gick bra, sa mannen som lät som en dalmas. Undrar om han åkt ända från Dalarna för att slänga sina saker? Hmm... Kanske inte. 

Denna skräpvända resulterade i alla fall i att Nalle fick ännu en pool, denna gång i hårdplast, som säkert kommer att överleva hans klor bättre än vad plastpoolen skulle komma att göra. /Jon


Nalle och hans badbollar!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juli 2013 19:15

Jomenvisst! Igår ringde de nämligen efter mig personligen och ville att jag skulle komma snarast. Riktigt angelägna var de. Oj, oj, oj! Och det kändes bra för en så här snart medelålders man...

Bättre hade det förstås varit om det inte var sjukhuset som ringde och mest för att det var mitt blod som de sökte. Inte lätt att vara en 0-plussare, den vanligaste blodgruppen i världen och näst vanligaste i Sverige.

Jag är blodgivare och plikten kallade, så självklart for jag till blodcentralen och lämnade ett bidrag. Nåja, så länge denna bonnabrände lagom tjocke nästangubbe är slutpunkten för Jennys köttsliga lustar så är jag helt nöjd med det. /Jon 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juli 2013 20:30


Under vinter och vår gick vi och väntade på att det skulle grönska och nu, nästan hänsynslöst, klipps, sågas och beskärs mycket av det frodande ner. Nästan så en viss melankoli lägger sig över arbetet som vi utför, som om vi håller på att förbereda trädgård och oss själva för vinter. Redan. Sommaren kom ju just men häromdagen luktade det höst om vinden som drog förbi. Fast ännu lever sommaren, i alla fall ett tag till, även om vi fortsätter vår reducering av årstidens klorofyll eller ej.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juli 2013 18:45

Välkommen till Mössebergs utsiktstorn.


I eftermiddag for vi till Falköping för att för första gången fara upp på Mösseberg och kika där. Vi hade hittat att det fanns en mindre djurpark där med fri entré i anslutning till Mössebergs utsiktstorn som byggdes 1902. Ian har ju inte så stort utbyte av så mycket än så då passade det extra bra att det var gratis.

Vi parkerade och kom först fram till detta 35 meter höga torn. Jag nöjde mig med utsikten som gavs från marken medan Jon stegade upp i tornet och knäppte några bilder därifrån. Nästan så att man såg ända hem...


Utsikten från tornet.Uppe i tornet fick man också en fin överblick över djurparken alldeles i närheten. Och den lockade betydligt mycket mer än de höga höjderna...


Djurpark med två fina lekplatser i ett.Vi hade ingen aning om hur stort området var så vi knallade på längst in i parken utan att göra några längre stopp till att börja med. I parken var blandningen av djurarter stor: getter, får, ponnyer, grisar, dovhjortar, påfåglar, kalkoner, kaniner med flera. Påfågelhanen var riktigt fin att titta på när han spände upp sin mäktiga solfjäder, inte lika snygg bakifrån dock...


     

Några utav de många djuren i parken.


Vi var inte alls förberedda på att området skulle vara så pass stort, och tyckte att det var lite märkligt att vi inte hört om någon som varit hit tidigare. I djurparken finns det också två stycken lekplatser och vi lekte av oss lite i den ena. Ian verkade tycka bäst om att stå och dansa med klätternätet, även om han gav ifrån sig ljudliga protester när han blev tvungen att lämna gungan...


    

Ian hittade flera saker att roa sig med på lekplatsen.


Vid parkeringen låg det passande nog en restaurang, Bredablick, som hade en fantastisk utsikt från uteserveringen. Just där satt vi och intog jättegod kladdkaka och mellanmål innan vi for hemåt igen.


 

Kladdkaka med grädde till oss och yoghurt till Ian.


Det är så roligt att dessa fina gratisställen som denna djurpark finns och vi kommer med största säkerhet att komma tillbaka och besöka parken igen.

Vill du också hitta hit så finns det mer information att läsa på Falköpings kommuns hemsida. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juli 2013 10:53

... besked har vi fått på sistone och supertråkig post idag. Vår bankman dumpar oss för annat jobb, försäkringar som ska förnyas och Försäkringskassan påminner oss om att Ian snart fyller ett år. Men det kan ju inte gå smidigt hela tiden. Får se om vi kan hitta på något roligt redan idag och vända det här. Falköping kanske...?


Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2013 23:15

Åtminstone är det gamla entrétaket snart ett minne blott. Jenny och jag började prata om det när vi skrapade framsidan, och kom fram till att ett nytt tak över dörren skulle bidra till den allmänna uppfräschningen av vår kåk.


 


Sagt och gjort. Ett nytt tak var redan inhandlat från Jula, så idag drog jag fram hela arsenalen av "vapen" från källaren: hammare, bräckjärn, mejslar och den lilla tigersågen som fortfarande låg kvar i sin kartong. Äntligen fick jag tillfälle att pröva den! Sedan gick jag loss på åbäket, som visade sig vara väldigt robust byggt. Förr gjorde man minsann saker för att de skulle hålla...


   


Både jag och tigersågen fick bekänna färg, och efter lite envishet (och tveksamt godkända arbetsställningar...) började jag få bukt med det hela. Bräda efter bräda bändes eller sågades upp, och inne i taket hittade jag mängder av gamla getingbon och döda insekter. Inte så fräscht, men desto bättre känns det att göra detta jobb.

Jag hann inte färdigt rivningsarbetet innan Ian skulle sova, så Jenny och jag fortsatte istället med att måla den västra kortsidan. Det var blåsigt, och längst uppe på stegen svajade det rejält i vindbyarna. Till råga på allt försvann alla moln och den relativt starka kvällssolen började skina på den nymålade väggen. Färgen torkade på tok för snabbt, och det hjälpte inte ens att jag förbannade vinden och solskenet, eller sjöng Markoolios "vi vill ha moln, moln, moln, mera moln..."

Till slut var vi trots allt färdiga, och nu återstår bara ett andra varv med färg på de båda gavlarnas överdel innan mer än halva jobbet är gjort. Det kommer att bli så fint så. Nu ska dock denne grovarbetare ta en dusch, för jag har bra mycket bôs från gångna tider på mig... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2013 21:19

Och jag hade nog ännu roligare än vad Ian hade det. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2013 20:59

JAS finns det något i trädgårdsvärlden som heter. Och det har vi gjort idag. Tror vi... Pionerna blev totalförstörda när regnet vräkte ner i midsommar och har slokat sedan dess. Plymspirean (tror den heter så...) har man inte heller blivit direkt glad av att titta på. Blomsterkvastarna har brunat och den har sett riktigt vissen ut. Pioner och spirea jämnades med marken. Busken utmed korsningen friserades. Den såg väl inte direkt ful ut, men nu när vi håller på och gör huset snyggt ska det inte vara några buskar ivägen. Trafikanterna ska se så fint det blir och beundra vårt mästerverk. ;) Först tänkte vi jämna hela den busken med marken också, men så kom vi att tänka på att fåglarna måste ju ha någonstans att gömma sig i vinter, för vi har tänkt ha matbordet till dem i närheten. Vi lämnade en minibuske kvar.

Gräset är klippt och det är trimmat runt om på gården också. Idag blev det alltså trädgården som råkade ut för oss, imorgon blir det nog själva huset igen.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se