jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 25 mars 2015

Vi måste omvärdera allt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 mars 2015 21:45

Det var ett pusselmattegolv som Biltema hade inne enligt deras saldo, och inte i verkligheten. Golv som vi tänkt lägga i lekrummet eftersom det nu är nästa steg och vi ville komma vidare.

Nu blev det inte så, och vi får hitta en annan lösning. Sådana här golv är ganska dyra och vi behöver en del och att lägga större delen av budgeten på golv känns inte så roligt när vi vill ha skojig inredning till barnrummet också. Vi var in i några fler affärer innan vi gav upp. Barnen somnade i bilen och hela nattningen hemma blev rörig...

Men vi hann inte långt på hemvägen innan de ringde upp från en annons om en barnsäng vi hört av oss på i förra veckan. Då var vi inte de första på den och vi var väl ganska säkra på att det var kört. Men personen som skulle ha köpt sängen dök inte upp, och vi var ju ändå bara några minuter bort.



Vi köpte sängen och något gott kom ut ur turen i alla fall. Det är Isa som så småningom ska ha sängen, en likadan som Ian har. Vikare från Ikea, en säng vi tyckt varit jättebra. Man kan fälla ut sängen i båda ändarna när det behövs och då finns madrassen färdig. Ians säng har hållit för oss att ligga med honom i den och läsa böcker och det tycker vi är viktigt. Till hans säng var det med två stödbrädor så vi har en till Isa också, det var också med dubbla dra på-lakan.


 


Men det kändes ju inte riktigt bra att ha gått miste om golvet och mitt öga fortsätter att irritera. Isa har varit gnällig. Kanske är första tanden på gång. Det känns svullet, men på BVC har vi hört att ju senare de får dem, desto längre sitter de kvar. Men skulle ju vara skönt att få allesammans upploppade snart.

Jag var förresten i kontakt med BVC på morgonen om Isa fast i ett annat ärende. Hon har fått någon misstänkt hudflik i rumpan, men det var ingen fara alls, utan skulle ge med sig om några veckor eller så. Hon har inte varit hård i magen men bajsar ju så det står härliga till och att framkalla explosioner i blöjan kräver sin kraftansträngning det också.

I alla fall så tog vi vägen förbi Frendo och tröståt belgisk våffla. Men både Nutella och chokladsås var slut så det blev "bara" med mjukglass och sylt.



Sedan gjorde jag något som jag inte gjort på flera år - handlade av glassbilen. Den stod parkerad en bit ner på gatan när vi kom hem så jag sprang faktiskt till den! Jag frågade dessutom om jag fick fotografera den för att det här var inte något som hände så ofta. Dålig kund...



Och glass blev det och även korv faktiskt för de kostade en tia paketet. Sundborn Punch är så gott, farmor brukade ha dem och jag brukade äta upp dem. Sandwich gillar vi också och sen blev det några små söta spökglassar. De är provsmakade och var riktigt begärliga.



Snart i säng och drömma fram en uppenbarelse om hur vi löser golvet i lekrummet. Eller Lotto-raden. Ikväll blev det då ingen vinst... /Jenny

 
 
nathalie - mamma till Charlie

nathalie - mamma till Charlie

27 mars 2015 05:42

Åh de sängarna är så fina! Jag ska eventuellt köpa ny säng till Charlie, men gillar den gamla hon har nu. När jag flyttade så fick jag en juniorsäng till Charlie från ett par vänner, väldigt snällt då det är svårt att komma ikapp med möbler när man är ensamstående ovh studerar xD. Men skulle vilja ha en lägre säng, som denna :)

http://livetomyarp.com

Jenny och Jon Sjöberg

27 mars 2015 07:45

De är kanske inte den finaste av barnsängar men väldigt praktisk. På de breda gavlarna går det att ha vällingflaskan, nappar, gosedjur med mera. Och man kan fälla ut en gavel i taget eller båda samtidigt och det gör sängen väldigt smidig. Madrassen finns ju då redan och när den inte är utfälld så blir det mjukt i gaveln istället. Och som sagt väldigt låg så barn kan klättra i och ur själva, eller inte ramla ur från så hög höjd... ;)
Den här kostade bara 300 kr begagnad så det var ett helt okej pris. Du får hålla utkik! Lycka till. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards