jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under augusti 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 augusti 2015 17:45


Jenny hittade ett recept som verkade gott i ett nummer av Buffé. Vi sparade det i väntan på att våra egna svarta vinbär skulle mogna. Jag plockade av några bär för att få tillräckligt till marmeladen. Nu hade jag säkert kunnat få ihop långt många fler bär, men Isa var med mig i trädgården... Med ena handen plockade jag bär och med den andra fick jag mota bort henne. Isa är väldigt förtjust i det mesta som vår trädgård har att erbjuda och det är ju roligt. Ibland.Jag gjorde marmeladen och Jenny resten till den fantastiskt goda kakan. Att det var våra bär spelade förstås in. Isa hade ju på sitt sätt varit delaktig i plockandet och fick också smaka kakan. Mindre lyckat - nybadad och allt. ;) Tur att man som småbarnsförälder har en hel del erfarenhet av sanering.Det här receptet gav en mycket välsmakande kaka och det går ju säkert bra att byta ut de svarta vinbären mot annat som finns i trädgården. Men nu njuter vi av denna variant. /Jon


Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 augusti 2015 15:35

 


Igår kväll såg det ut så här i soffan. ♥

Allmänt · Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 augusti 2015 12:09

Purjolöken blommar, rädisorna blommar, gräslöken har blommat över, dillen har fått kronor, det finns sockerärtor i mängder, men idag tog vi itu med gallring av morötter samt att dra upp några få polkarödbetor. En handfull chokladtomater plockades också av. Tomaterna smakar dock inte choklad alls utan får mer syfta på färgen. Rödbetorna, som faktiskt var rödvita inuti, kokades och avsmakades med smör. Buskarna med amerikanska blåbär, ganska smaklösa, band vi upp då mängden bär tyngde ner grenarna. Hallonen äts av direkt då de inte är så många. Vi har fler gulvita än röda. Löftet till oss själva att ta bättre tillvara på vår trädgård i år fortsätter att hållas.


  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 augusti 2015 21:30


Ännu en halvt om halvt oplanerad resa som idag tog oss till Karlstad. Jag fick ett mejl om att Färjestad skulle ha kickoff för kommande säsong. Det lät intressant med skills competition, en intern match med mera. Och så himla långt har vi ju inte till Karlstad så iväg med oss. FBK:s kickoff skulle dock inte äga rum förrän på eftermiddagen så jag googlade lite och fick träff på Mariebergsskogen.Mariebergsskogen blev verkligen en positiv överraskning och vi tyckte att det var synd att vi inte hade mer tid på oss där. Det fanns mycket mer att se och att göra än vad vi tagit reda på. Vi passade i alla fall på att åka en runda med rundturståget Conrad Höök och fick på så vis se mycket av vad området har att erbjuda: badplats, flera lekplatser, strandängar, Naturum Värmland, en friluftsteater, trollvandring, flera olika djur och mycket mycket mer. Den 16 augusti firar Mariebergsskogen 90 år.Besöket i Mariebergsskogen drog ändå ut lite på tiden men vi hann till Löfbergs Arena för att se skills competition, prisutdelning, intervjuer och intermatchen mellan gröna och vita. Ungefär 3400 besökare slöt upp.


 


Vi tyckte att det såg väldigt lovande ut, inte för att vi på något sätt är partiska, och är övertygade om att den här säsongen kommer att bli Färjestads. SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! Det var roligt att fått se lite hockey så här i sommarvärmen och i ishallen var temperaturen riktigt behaglig och passionen stor. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 augusti 2015 11:34


Våra sockerärtor har verkligen tagit fart under den senaste tiden.

De är väldigt krispiga och goda.Och de vackra rosorna blommar för fullt. Dessutom i omgångar,

så vi kanske kommer ha rosor under långt in på hösten.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 augusti 2015 15:00

... som inte fanns på närmare håll än i Falköping lockade oss oplanerat dit. Vi har tänkt få fast en kana på lekbussen. På något vis. Att ha en bana är en bra början.Och när vi ändå var i närheten av Falbygdens Ost blev det ostbuffé på Osterian. Barnens buffé är gratis. En sväng in i butiken blev det förstås också.Och när vi ändå var i närheten av Mösseberg så åkte vi dit och släppte lös barnen på Mössebergs Djurpark. Och det här räckte gott och väl för idag. I alla fall för oss vuxna...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 augusti 2015 19:00

Kramgoa ungar!


Vi gör inga bestämda planer förrän i sista minuten just nu. Lite ovant att ta det som det kommer, och denna dag visade en lovande morgon och fortsatte i samma anda. Så vi satte oss i bilen och for iväg mot Norrqvarn för att släppa loss barnen i Barnens Minikanal.


  

Barnen tog sig fram i Göta Kanal.


Barn och vatten är ju allt som oftast en oslagbart lycklig kombination. Vi hade med ett par båtar hemifrån som färdades i den lilla kanalen med barnens hjälp.

Men så bör man ju äta också och det är väldigt sällan som vi är åt Töreboda-hållet till. Bäst att passa på att stanna till på Mandy's Diner. Vi försökte boka bord, eftersom de helst ser att man gör det, men i och med att vi kom på det här lite på stående fot fanns ingen tid till det. När de öppnade vid tolvtiden var vi istället på plats och frågade om det fanns bord för oss. Det fanns det.


 

Ordentliga portioner på Mandy's Diner!


Barnen fick sina beställningar levererade i charmiga pappbilar och till och med Isa tittade storögt på detta. Vi hade tur att få bland de sista barnmuggarna med bilar på också. Maten var väldigt god, men det är miljön i och utanför lokalen som gör själva upplevelsen. Men kanske inte något som passar ekonomin alltför ofta då det inte kostar som på McDonald's precis. Men nu är det här något utöver det vanliga och vi tycker att det var väl värt ett besök! Maten är ju betydligt mycket godare. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se