jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 augusti 2017 19:45

Det är svårt att undgå att det inte är långt kvar till premiären av Bilar 3. Och vi passade på att boka biobiljetter till första visningen när biljetterna släpptes. Ian vet inget än eftersom det ska bli en del av hans födelsedagspresenter.

Idag deltog vi i BR-butikernas inbjudan till att köra radiostyrda bilar och få ett Bilar-körkort. Isa var ju inte så intresserad, men Ian körde ett varv och fick sitt kort. Han valde den nya karaktären från filmen, Jackson Storm.


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2017 13:15

Träsiluetter målade med glitterfärg och magneter på baksidan.
Av Isa förstås. Pysslingen här.


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 augusti 2017 17:45


Tibros lilla gratiszoo har haft stängt på grund av renovering hela sommaren och öppnandet har blivit försenat. Men idag öppnades ett inte helt färdigställt Mini-Zoo och jag var ju nyfiken, så när jag, Isa och Loe hämtade Ian från förskolan cyklade vi vidare för att nyfiket kika till stället.
Det fanns en del djur på plats att titta på men många av dem var nyinflyttade och fick inte bli klappade. Och det var ju en hel del kvar för att vi skulle kunna tillbringa någon längre stund där.

Men vi kikade på det som var möjligt och hoppas att mycket mer kommer att vara klart till den riktiga invigningen den 29:e september. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 augusti 2017 17:30


Det har varit lite si och så med Loes sömn på sistone. Så eftersom han inte sovit bra i sin spjälsäng så kunde vi ju lika gärna testa att låta honom sova i juniorsängen som står kvar från Ian på Isas rum.

Det är klart vi var lite oroliga för att han skulle ramla ner men det gjorde han inte. Däremot kom han upp tre gånger, men sista gången så var han inte ledsen.

Det gick väl varken bättre eller sämre att han sov i den sängen, men nu verkar det ju inte bero på sängen, fast mycket smidigare när han kom in till oss på egen hand istället för att vi skulle behöva hämta honom.

Loe la sig efter Isa igår och vaknade före henne och hon hade inte märkt något av vad som hänt i natt. Och vi gör nog ett nytt försök i natt med att låta dem sova i samma rum. Det är ju ändå det som är planen när bebisen kommit, även om Loes flytt blev tidigarelagd nu.


Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 augusti 2017 06:44

Det har ju inte varit en lätt första del men det hade jag ju inte räknat med heller. Fast nu när jag mår lite bättre har jag vågat boka en välbehövd tid för klippning. Jag ville hinna klämma in den innan allt Jons extrajobb drar igång.

Så jag sa ju till min frisör att jag var lite sent ute men hon är så gullig och svarade att det var lugnt för "vi har tider sparade till dig". Nu kan jag ju verkligen inte med att kräkas hos henne... ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 augusti 2017 17:12

Ian har fått cykla själv till förskolan och idag tog jag Isa och Loe i cykelvagnen då vi fortsatte till Familjecentralen och öppna förskolan där. Men ordinare pedagog var fortfarande sjuk och dessutom fick vi besked om att hon som varit "sidekick" under en tid tillbaka ska sluta och det redan i nästa vecka.

Det blir verkligen ingen kontinuitet på personalen där och det är trist för Isas skull eftersom vi pratar om personalen som hennes fröknar. Hon frågar fortfarande efter en annan tjej som jobbade tidigare som Isa blev fäst vid, men som också slutat nu.
Isa var äldst där idag igen och hon roade sig med lite av varje som jag hjälpte henne med. Hon målade bland annat med vattenfärg och sitt namn har hon skrivit helt själv. Tidigare har hon haft lite svårt med att skriva bokstaven s men nu har hon fått till den.

Och barnen var ju uppe före sex imorse och det lämnade ju lite extra utrymme för annat så jag passade på att göra en fusk-dip-dye på Isas hår med rosa hårspraysfärg. /Jenny


Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 augusti 2017 18:00

 

Halloweenpumpa och våra två sorters plommon gillar också den sena solen.


Det har bjudits på några riktigt sköna tidiga kvällar och vi vill ju gärna suga ut så mycket som går av den här lättare och varmare tiden. Ians förskola är igång och det var inga problem alls för honom att börja om.

Om Isa har vi tyvärr inte hört något än och att motivera henne för att hämta och lämna Ian har redan börjat bli lite småjobbigt. Vi var på Familjecentralen i måndags men i och med alla skolstarter så var det inte så många där och dessutom var den ordinarie pedagogen sjuk.

Imorgon gör vi ett nytt försök att ta oss dit, men fortsätter att hålla tummarna för en förskoleplats till Isa, för Jon har lämnat ett riktigt mardrömsbesked om hur han kan komma att jobba framöver. Pengar är verkligen inte allt. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se