jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2022

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2022 18:00


Tillsammans med Ian, Isa, Loe och Lin var jag på biografen här i Tibro och såg filmen Lightyear som är en spinoff på Toy Story. I denna film berättas Buzz Lightyears bakgrundshistoria. Biobesöket var en sommarlovspresent till barnen som tyckte att filmen var jättebra och popcornen och drickan smakade förstås också gott. /Jon

Film · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2022 07:30

Barnens påhitt med godisförbud har hindrat oss i godistestandet, särskilt det av Juliskum. Men nu är godiset provsmakat och det var väldigt svårt att få det till att det var ananas och hallon-smak på dessa. Dock var de ändå oväntat goda så sak samma.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juni 2022 17:00

Dumle-klubborna är tillbaka!


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juni 2022 08:15

 


Teater Carpa spelade upp teateräventyret "Den magiska piratskatten" i Stadsparken i samband med invigningen av den nya scenen där. Innan föreställningen passade Isa, Loe och Lin på att fixa piratögonlappar och bandanas i pysslet utanför museet. Något senare drog teatern igång och den var i vandringsform med olika stopp i parken. Det gjorde förstås det hela mycket mer engagerande och spänning varvades med skratt. Både pyssel och teater var punkter ur kommunens sommarlovsprogram.

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juni 2022 17:14

... några jordgubbar blir det allt i odlingsbädden. 


Huset · Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juni 2022 08:15

Det var åtta ägg och de kläcktes och länge såg det så lovande ut för vårt blåmespar och ungarna. Men så i helgen måste något gått fel för när vi slog på teven efter en tids uppehåll såg vi att det låg ungar i boet - men det var ingen rörelse. Tyvärr besannades våra värsta farhågor när vi öppnade upp holken. I boet låg det flera döda ungar. På skärmen inifrån tyckte vi oss kunnat se tre stycken, dock var det värre än så. Vi kunde räkna till sex döda ungar och kan bara hoppas att de övriga två klarat sig. Något annat år har liknande tragedi inträffat och då var vi i kontakt med en kunnig på området. Han kunde inte svara helt säkert men då anade han att något hänt föräldrarna och att de inte längre kunde mata ungarna. Kanske har samma inträffat igen... vi får aldrig veta och det här var hursomhelst väldigt tråkigt.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juni 2022 12:00


Äntligen sommarlov! Idag gjorde Ian sista skoldagen i trean och Isa sin sista dag i årskurs ett. För Ian väntar mellanstadiet nu till hösten med nya lärare - spännande. 


 


Men först en långt sommarlov på lite över två månader innan det är dags att återvända till hemvisterna. Det var två finklädda barn som for till skolan idag för skojigheterna som stod på dagens schema.




Resten av oss for lite senare till Baggeboskolan för att se och höra när barnen sjöng under utomhusavslutningen. Det var smidigt med en stor avslutning och inte ha flera olika tider att passa på.



När de sjungit färdigt samlades barnen i sina klasser och önskade varandra glad sommar och kramades. Vi hade med några presenter till Ian och Isa och även till Loe och Lin. Det har varit klassinsamlingar för lärarpresenter men till Ians lärare hade vi redan hunnit fixa så de fick ett litet extra tack.



Nu hoppas vi på en glad sommar

och önskar er alla detsamma! 


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juni 2022 16:15


Idag gjorde Loe och Lin sin sista dag på förskolan för att nu ha gått på sommarlov. Och för Loes del blev det den sista dagen någonsin som förskolebarn då han blir förskoleklassbarn i höst. Hej då, Trapp!



Han längtar fortsatt efter skolan och pratar med meningar som "i förskoleklass hade vi" efter besöket där, så han är på sätt och vis redan där vad det verkar.



Imorgon gör Ian och Isa sin sista dag och hela familjen ska vara med på skolavslutningen. Den ska inte bli så stor men några sånger ska barnen framföra och det här är en dag som Ian och Isa längtat efter så då vill vi vara på plats.



För Lins del blir det att återvända till förskolan efter det lite drygt två månader långa sommarlovet. Men nu tackar vi för den här terminen!


Lin · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards