jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2010 17:43

Mina föräldrar har köpt ny bil. Från en gammal Opel Astra halvkombi till en ny Opel Astra halvkombi. Förut ägde de även en äldre liten Corsa. Vi kör också Opel, vår andra Astra kombi faktiskt, min lillebror kör Opel Meriva, min storebrors arbetsbil är en Opel Combo, min morfar körde en Opel Ascona... Vi är lite besatta av Opel. Men det är bra bilar. Har ni förresten märkt att de flesta nya bilar nuförtiden är vita? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2010 17:24

I Karlstad finns IKEA och vi gillar IKEA så dit for vi. Bara restaurangen är väl värd ett besök. Grymt god cheesecake och den är billigare för oss som är Family-medlemmar. Chokladtårtan och browniesarna smakade också supergott!

 

Roligast på hela IKEA är barnavdelningen. Var annars hittar man så här snygga hattar! Jon borde har köpt med sig den är blommande huvudbonanden, tycker ni inte...?

I soffan syns alla fynd från IKEA. Det blev värmeljus, blockljus, toalettborste, serveringsskål, lågenergilampor, lila fönsterlampor, påsklämmor med mycket mera...

    

Den röda och orangea lådan passar i ett fack i Expedit. 49 kr lådan. Läs/golvlampan kostade endast 99 kr. Kommer passa perfekt i datarummet! Den stora gråa mattan, 133*195 cm, kostade bara 195 kr och Family-medlemmar fick 20 procents rabatt så den blev inte dyr.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2010 17:09

Vi for ut till arenan redan på dagen igår för att kolla hur det såg ut. Jag har inte varit där på flera år och hade hunnit glömma hur mäktig den är. Nu var de också i full gång med att göra klart för utomhusrinken där Färjestad ska spela utomhusmatchen på annandagen. Nästan så man blev lite sugen på den om det inte hade varit så fruktansvärt kallt redan nu...

Vi började med ett besök i souvenirshoppen. Jon köpte den gröna mössan och jag den rosa, synd att den inte fanns i lila... Kunde inte hålla oss ifrån att plocka med en flaska Mästarglögg också. Blossa - vad är det?

    

Det är en härlig känsla att se hockey live! Färjestadarna på ståplats höll igång hela kvällen - fattar inte hur de orkade... Och även några luleåsupportar fanns på plats och de hördes de med. Speciellt han som busvisslade så man trodde att han hade svalt en visselpipa!

  

Hur gick det då? Jo, FBK vann förstås! 3-0 och det tack vare Marcus Paulsson som gjorde alla målen. Vi fick alltså se ett hattrick. Det blev en härlig kväll och vi satt glada i den lååånga bilkön på vägen tillbaka till hotellet. Hoppas att det inte dröjer lika länge tills jag kommer dit nästa gång... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2010 17:07

Det var fruktansvärt kallt i Karlstad så det fick bli lite värmande inköp... Den lila stickade buffen var guld värd i den isande vinden. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2010 16:54

Vi vandrade runt lite hastigt och lustigt i Karlstads centrum. Hälsade på Sola i Karlstad och solen sken faktiskt under vårt besök. Men det var väldigt kallt, blåste så kyligt, men det var inte alls lika mycket snö här som i Fagersanna. Nils Ferlin stod kvar och även här kommer "tryck för grönt"-grejerna hemifrån Tibro.

     

Det var betydligt mycket varmare när vi var här i maj 2008...

 

Lunchade på The Kebab House som har blivit lite utav en favorit när vi är i Karlstad. Utanför ser det ganska trist ut, och även när man kommer fram för att beställa är inredningen lite mörk och dyster. Men går man rakt igenom hela restaurangen kommer man ut på en ljusare yta med glastak, charmiga lyktor och trevlig inredning.

   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2010 16:43

På det här hotellet, Scandic Klarälven, bodde vi, knappa tio minuter från Löfbergs lila arena. Vi var inte på hotellet så värst mycket men hann i alla fall kika till relaxavdelningen och Jon tog några simtag och besökte bastun.

  

Jag kikade också till bassängen men några poliser på utbildning verkade inte riktigt ha förstått att det var gemensam bastu och var nakna. Nog hade det varit trevligt men jag och Nalle hade det ganska mysigt i sängen på rummet också...

Hotellfrukost är bland det bästa med att bo på hotell och här fanns det mycket att välja på. Min frukost är på bilden i mitten och Jons är längst till vänster. Bara skoja... /Jenny

    

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 november 2010 22:46

   

Här kommer en liten kvällshälsning från oss. Det har varit en lång dag idag och snart ska vi krypa i säng. Vi har varit på IKEA, sett centrum i Karlstad och varit på hockeymatchen i Löfbergs lila arena. Färjestad vann så vi är jätteglada över att vi inte for hit i onödan.

Vi berättar mer om resan imorgon. Godnatt och sov så gott!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards