jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under februari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 februari 2011 09:22

I Norran kan man läsa om en glassbar i London som inom kort kommer att börja sälja glass gjord på bröstmjölk. Ja, du läste rätt: bröstmjölk.

Vem vill äta denna glass? Kan den verkligen smaka behagligt? ;)

Det tycker vi verkar alltför egendomligt och kastar oss inte på flyget till London för det, men säkert lockar glassen någon...

Den skulle visst heta Baby Gaga men vi har fler förslag: Kanske Milky way? Give Suck a lick? Mother I scream? Icecream Bosom Dream? Breast Guest? Icecream Sucker?

Ja, vad vet man, men nu har vi mjölkat ur vad namnförslag vi kunde komma på...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 februari 2011 21:36

Säkert att det inte är första april för det skulle man kunna tro när man läser den här artikeln på Aftonbladet.

PRO-medlemmar på trädbeskärningskurs får för sig att ett päronträd är ruttet och farligt för barnen på förskolan där trädet står, och sågar ned trädet så det bara blir en stubbe kvar. De använder motorsåg fastän de bara skulle haft sekatörer. Trädet har under hösten gett goda päron som barnen på skolan ätit. Barnskötaren med efternamnet Skoog säger:

"Det var jättegoda päron som vi åt på hösten", berättar barnskötaren Anninger Skoog.

Men nu är det slut med det. Ledaren för trädkursen svarar:

"Det vart lite kraftigt. Men så är det med bedömningar, man kan väl göra sina missar."

Att kursledaren heter Torgny Buske bidrar till att göra historien ännu mer skrattretande!

Vi ser framför oss galna pensionärer med motorsågarna i högsta hugg på förskolan, grenar och sågspån yr och barnen gråter över sina förlorade päron - och Torgny Buske hejar på...

Säkert att det här inte är påhittat?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 februari 2011 17:24

Vi lämnar Linköping för nästa deltävling i Malmö. Och här kommer nog den blekaste omgången bidrag. Ingen utav låtarna föll oss i smaken och förresten så är vi oerhört besvikna över att inte Sebastian och No one else could gick vidare. Den är ju sååå bra! Hur tänkte ni svenska folket?!

Så här har vi tänkt om följande bidrag:


Melody Club - The Hunter
Inte blir vi schack matt av den här precis, även om det är lite fart i den. Håller dock inte för en final.


Julia Alvgard - Better or Worse
Hon har en fin kraftfull pipa men det hela känns inte så träffsäkert. Tam låt.


Lasse Stefanz - En blick och nånting händer
Hör dansband hemma i Melodifestivalen? Svar nej (de hör hemma på Logen Käcktjärn). Men Lasse Stefanz får säkert minst en röst från Långnäs, eller vad säger du Marianne? Klappar du dina händer och stampar med dina fötter?


Linda Pritchard - Alive
Ja, hon står där och skriker och skriker och ingen kommer - att rösta på henne!!! Inte vi i alla fall...


Anders Fernette - Run
Refrängen sätter sig direkt, men det kan ju ha att göra med att den mest består utav ett enda ord... Cool kille i coolt nummer - kan gå. Eller springa.


Linda Bengtzing - E det fel på mej
Det här är storfavoriten i mångas ögon. Men vi gillar inte det här. Inget fel på Linda (från Gullspång!), men det är det på dessa konstiga låtar hon kommer med. Och sedan översätta eländet till engelska... blä, vi går vidare.


Nicke Borg - Leaving Home
Tatuerarnas favoritkund i ett rockigt nummer som försöker slå i schlagervärlden. Tror vi inte på men så trodde vi aldrig på Lordi heller... Fast det här är ju bra mycket blekare.


Love Generation - Dance Alone
Fyra tjejer i ett feministiskt nummer med kvinnliga pingvindräkter...Okej discodänga men inte mer.


Vi har ingen aning om vilka bidrag som kommer att gå vidare och det känns som hela kvällens startfält kunde ha kvittat. Men vi har ju haft fel förut, även om det var ett misstag... Döm själva!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 februari 2011 16:49

Känsliga bloggläsare varnas för denna obscena bild... Ni andra kan skratta!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 februari 2011 16:45

Före och efter på bordet i TV-rummet. Det kändes lite juligt med allt rött men nu är det lila och grönt i stället. Lite skön FBK-feeling...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 februari 2011 16:39

  

 

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 februari 2011 15:47

Stora shoppingvagnen på COOP.


Oj, vilken aktiv dag vi har haft hittills! Vi for till Skövde för att storhandla och det levde vi verkligen upp till. Gick upp ur sängen, rastade Nalle och for först till COOP och åt lite frukost där. 

Mysfrukost borta...


Allt för att tjäna lite tid. En utav oss är aningen seg vid frukostbordet och alla andra bord också för den delen... ;) Men det var mysigt att sitta där och ladda inför shoppingen.

Gratismat från Felixkampanjen!


På COOP hämtade vi också ut gratisrätterna från Felix som vi "vann" i veckan. 126 kr skulle de ha kostat men nu blev de gratis! Gratis är gott men det får vegetarianen aldrig veta vilket...

Men det blev annat smaskigt att mumsa på också som till exempel en citrontårta som vi hittade för halva priset - Jons namnsdagstårta! - och mogen mango färdig att äta.

Citrontårta och mango - helgens gottigottgott!


När vi var färdiga där fick Nalle komma ut och sträcka på sina lurviga, innan vi for vidare till Granngården för nästa punkt på shoppinglistan.

Nalles mums och zinkhinkar från Granngården.


Där blev det lite fredagmysgodis till Nalle och en burk med Glukosamin. Dyr, 399 kr, men det verkar ju fungera. Det blev även några snygga zinkhinkar att plantera i och en säck med såjord. Det har börjat klia i våra gröna fingrar!

Efter Granngården for vi till Elins Esplanad och kikade in på H&M, Cubus, KappAhl, LIndex, Gina Tricot, Dressman, Sportex, Apoteket, ICA Maxi och Cassels. Ja, det var nog alla affärer...

Jeansleggings och skjorta på rea: 110 kr!


På just Cassels blev det klädinköp - riktiga fynd. En lila stretchskjorta och jeansleggings. Kanske något för morgondagens barnkalas?

Som om inte det vore nog med affärer så blev det även en vända in på ICA Kvantum för att köpa lunch. Vi har ju nämnt förut att vi är väldigt förtjusta i deras salladsbuffé.

Goda sallader från Kvantums buffé.


Lika gott den här gången! Men maten åt vi hemma, sedan en längre promenad med Nalle. När posten kom var det bara att slänga sig i bilen igen för där låg två avier (INGA MULTISKRIDSKOR!), varav ett utav paketen skulle hämtas på Posten som inte har helgöppet.

Men de har tydligen lunchstängt i alla fall så vi fick dröja oss kvar lite i Tibro. Då for vi först till Hem Companiet på Sparhuset och till Parken och kikade på klädutförsäljningen. Några kläder blev det inte men Jon träffade på en före detta arbetskollega, Zdravko, som han inte sett på flera år.

Jon och Zdravko.


Termosen kom, som många utav er så snällt hjälpt oss att vinna genom era röster - tack än en gång.

Nalle kollar in termosvinsten.


Och Jons vinst från Team Sportia. Det stod bara att han vunnit ett fitnesskit och nu vet vi vad ett sådan består av: en pilatesboll, fitnesstube och en yogamatta. Kan ju han behöva... ser ju tungt att bara bära grejerna.

Jon vann ett fitnesskit från Team Sportia.


Det har alltså varit full rulle, men nu väntar en lugn och mysig fredagseftermiddag och kväll. Ska blogga lite till och vi har inte smyglyssnat på Melodifestivalens bidrag - men det kommer ett litet inlägg så fort det är gjort.


Hoppas att ni får en trevlig helg!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards