jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under september 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 september 2012 19:52

"Jag tror att det finns en speciell plats i helvetet reserverad för IKEA-designers."

/Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 september 2012 09:08

... i huset är avklarad och vi sov riktigt bra (hade sovit ännu bättre om det inte varit för jättemagen...) och nu är vi igång igen. Sovrummet blev till stor del färdigt igår och nu håller vi på i matsalsrummet. I badrummet ska det målas lite till idag så vi väntar med att göra färdigt det, men det finns att göra här ändå... En liten uppdatering alltså - och nej då, bebisen vill fortfarande inte ut.

Bilder får komma vid senare tillfälle då tid finns för nu kör vi laptop och mobilt bredband. Kul att i alla fall ha lite kontakt med omvärlden. :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 september 2012 13:45

Det är tiden som vi ska vara på förlossningen på - min födelsedag alltså - om inte bebisen kommer innan. Eftersom det är en söndag, och första dagen som jag räknas som överburen, blev det just förlossningen och inte antenatalavdelningen.

Och det är inte säkert att det blir just klockan nio som vi får komma in för det var under förlossningsjour. En himla väldans massa tester ska i alla fall göras: allt från CTG till koll av näringsvärde i navelsträngen. Så vi blir väl där större delen av dagen och ännu längre om det visar sig att allt inte står rätt till. Då blir det fråga om igångsättning - annars skickas jag hem.

Det var vår barnmorska på Vårdcentralen som ordnade tiden för nu är det inte mer hon kan göra. Allt såg i alla fall bra ut med mig och bebisen idag. Blodtrycket var 130/80, sf-måttet 36 och bebisens hjärtslag mättes till 148.

I väntan på att något ska ske fortsätter vi med att flytta in i huset. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 september 2012 21:15

För hade det inte varit för att det skulle härdas i badrummet hade vi kunnat flytta in idag. Men ett dygn skulle det ta... Bara att vänta lite till.

Den här dagen blev inte alls som vi tänkt, men å andra sidan är det ju inte så mycket som går som planerat just nu. Först for vi till Pressbyrån och köpte DN för vi var ju förstås nyfikna på hur artikeln såg ut i papperstidningen. Hemskt stor bild... och konstig rubrik: vill inte de flesta styra över sin graviditet? Nåja...Vi kom till huset vid niotiden och möttes av snickare, rörmokare, elektriker och golvläggare. Halva Tibros hantverkarkår var där! Det var ju skoj tyckte vi och blev ordentligt överraskade när han som till stor del hållit i badrumsrenoveringen berättade att idag blir det klart, så när på silikonhärdningen och en målning av taket.

"Va? Färdigt?! Idag?"

Och så blev det.

När den första förvirringen lagt sig över det positiva beskedet kastade vi oss iväg och hyrde ett stort skåpsläp som vi for till lägenheten med. Vi började genast att packa och lasta och for en vända till huset och lossade. Med glädje följde vi framstegen i badrummet även om vi blev lite oroade när rörmokaren först inte fick toalettstolen att sluta spola, men det löste sig.Löste sig gjorde det också med flyttningen av våra stora soffor, även om det under en kort stund fanns funderingar på att få ut dem genom fönstret... Johan var hjälpsam och ställde upp och till slut kom sofforna ut och även in i huset. Våra soffor är kanske onödigt stora men de är så fruktansvärt sköna att vi inte vill ge upp dem i första taget. Det blir lite trångt vid teven, fast så får det bli.

Vi åt mat och sedan lastade vi släpet med ännu fler grejer. Den här gången kom alla bebissaker med för nu är vi i alla fall säkra på att bebisen aldrig kommer att bo i lägenheten.

För det blev ingen bebis idag heller och imorgon förmiddag har vi tid hos barnmorskan för besöket som bara skulle ha varit eventuellt. Ska bli intressant att höra vad hon säger, för den verkar verkligen inte ha några planer på att komma ut till oss.

Och idag kanske det var lika bra det för nu är vi hemskt trötta, men vi fick ju massor gjort och inatt ser ut att bli sista natten här i lägenheten. Imorgon bitti ringer klockan tidigt och vi ska hinna köra en till vända med släpet innan vi lämnar tillbaka det. Dusch och i säng alltså - om vi inte hinner somna innan...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 september 2012 07:45

... hittar ni oss. I förra veckan fick vi ett mejl från en reporter på DN som ville att vi skulle berätta om vårt användande av ägglossningstester.

Vi tycker snarare att det var ett billigt och enkelt hjälpmedel i det stora hela.


Enligt den ena artikeln har användningen av ägglossningstester ökat och testerna får kritik. I den artikeln står bland annat att almanackan skulle vara det mest effektiva testet och det stämde ju absolut inte i vårt fall. Det står att det är bättre att slappna av och inte tänka så mycket, men det är lättare sagt än gjort när barn är något man vill ha mer än något annat. Då blir tankarna på en graviditet något som tar upp större delen av ens vakna tid, och även sovande också... 

Där kan man också läsa om att testerna jämförs med att det är lika spännande som att skrapa en trisslott. Och det sticker i våra ögon! Vi testade verkligen inte varje dag för att få någon så kallad spänning i vår vardag - utan för att det hade med vår framtid att göra och vår djupa önskan att bli med barn. Och det är inte något som plötsligt bara händer för alla.


Jättebra att sätta den redan gigantiska i förgrunden... ;)


Sedan i vår artikel, som är någon slags motvikt till expertkritiken, berättar vi om våra erfarenheter. Och experterna får förstås tycka vad de vill - och vi också. Vi står fast vid att ägglossningstester fungerade för oss och kommer att använda oss av den här hjälpen igen om det skulle bli aktuellt.

Men ni får själva läsa artiklarna och har säkert era egna åsikter om detta. Vi kan bara uttala oss om hur det var för oss.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 september 2012 16:47

Förmiddagsvända till huset, efter att vi vid åtta i morse kört ett par maskiner tvätt. Jon klippte gräset och snyggade till i trädgården. Jag sydde upp nio gardinlängder för alla från lägenheten var för långa. Tur att min symaskin från Rusta är så medgörlig... Nu är det ganska tomt här i lägenheten och ekar bra. Som gjort för bebisskrik... ;)

Vi är sååå flyttklara! Kom igen då, badrumshantverkare!

Ett tag inbillade jag mig att bebis var lite redo också för det började kännas i ryggen, men jag tror att det bara var sviterna från mätning och klippning av gardinerna. Jag stod ju böjd över köksbordet och då är det mycket som gravitationen tar tag i om man säger så. 

Tidigare läste jag på lite om igångsättning bara ifall... Jag kom ut till slut som bebis, men Jon vägrade att släppa ifrån sig några hormoner in i det sista och det slutade med snitt. Så givetvis skyller jag den här förseningen på honom och hans sega gener. Oooja, jag är bara aningen frustrerad nu. 40+8...

Vi for hem på lunch, sojakorvstroganoff och ris. Och jag hade kunnat äta en massa mer men drabbades av den där tröttheten som är på gränsen till medvetslöshet igen och gick och la mig - med Nalle tätt i hasorna. Jag somnade ganska snart och Nalle också... Och det var faktiskt han som snarkade - inte jag! Så det så.

Någon eftermiddagsvända till huset blir det inte, för det finns ändå inte mycket att göra... och sedan orkar jag inte. Istället fortsätter jag livet som gravid i soffan och är sååååååååååå lycklig. ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 september 2012 07:45

Bloggplatsens statistik för unika besökare under året.


Tänk vad en bebis kan göra... eller kanske är det tack vare Google? Bloggens statistik har under hela året fortsatt att peka uppåt. Vår blogg är ju en liten blogg, men det är jätteroligt att fler och fler tittar in hos oss. Och att många väljer att återkomma. Till exempel: enligt statistiken hade vi den sista augusti 168 unika besökare och 607 sidvisningar.

Under september kom vi på 21:a plats bland Bloggplatsens alla bloggar - roligt, roligt!

Men hur Bloggplatsens statistik fungerar har vi inte riktigt förstått oss på i och för sig, men kurvor som går uppåt måste ses som något positivt. Snart är vi väl värsta storbloggarna... ;)


Så våga inte inte våga komma tillbaka. Hahahahahahahaa!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 september 2012 19:15

I omgångar har vi hållit på i huset idag. Det känns nästan som att åka till ett arbete, för jobbar är i stort sett det enda vi gör där...

När second hand-affären öppnade for vi dit i jakt på lite av varje och vi hittade ett CD-ställ och en grästrimmer som jag bara ska fixa tråd till så kommer den nog att fungera bra så länge. En batteridriven vore ju smidigare än en med sladd.

Där i vimlet sprang vi också på vår barnmorska, så vi passade på att beklaga oss lite över den långa leveranstiden... Hon berättade att när två veckor efter bf passerat får man en tid på sjukhuset men det är inte säkert att det blir fråga om igångsättning då om allt ser bra ut. Hon nämnde ju också att det kunde bli tal om förlossning bara så där helt utan förvarning också - fast idag har det mest varit fråga om rörelser i magen. Vi får väl vara glada för det, annars skulle vi förstås varit oroliga.

På Hemcompaniet var det rea och vi hittade en gullig barntavla med Nalle Puh och I-or, en charmig ute i trädgården-skylt, en röd mjuksbil och en sedan länge eftersökt liten bokhylla.

Takräcket sitter numera på för jämnan i dessa flyttider så det var inga problem att få hem den. Och väl vid huset svängde svågern förbi precis när det var dags för avlastning - mycket vältajmat. Bokhyllan passade perfekt där vi tänkt ha den och kommer även att rymma några pärmar.

Vi for hem för lunch och sedan tillbaka igen. Fler gardiner med tillhörande stänger kom på plats, en dörr bars ner i källaren och resten av tiden fördrevs i trädgården där jag under Jenny och Nalles övervakande flyttade några buskar och fick de två komposterna samt gallernätkomposten för löv och trädgårdsavfall på plats.

Ett helt okej dagsverke och nu är jag nyduschad och redo för bakpotatis, öl, godis och film. /Jon

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se